Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Άγρια Νιάτα

Κατά τη διάρκεια ενός καυτού καλοκαιριού, ο Νάτσου θα μυήσει τον μικρότερο αδερφό του, Χάρου, στο ηδονιστικό σύμπαν της παρέας του, μιας ομάδας νεαρών, περιπλανώμενων μεταξύ χαρτοπαιξίας, ανούσιων ερωτοτροπιών και ατέρμονης νυχτερινής διασκέδασης.

Κατά τη διάρκεια ενός καυτού καλοκαιριού, ο Νάτσου θα μυήσει τον μικρότερο αδερφό του, Χάρου, στο ηδονιστικό σύμπαν της παρέας του, μιας ομάδας νεαρών, περιπλανώμενων μεταξύ χαρτοπαιξίας, ανούσιων ερωτοτροπιών και ατέρμονης νυχτερινής διασκέδασης. Οταν η όμορφη, μυστηριώδης Ερι ανταποκρίνεται στο δειλό φλερτ του αγαθού Χάρου, μία επικίνδυνη αντιζηλία θα ανθίσει, δηλητηριάζοντας τη σχέση ανάμεσα στα δύο αδέρφια. Αναποφάσιστη ανάμεσα στην έμπειρη πολιορκία του ενός και τον άδολο εφηβικό έρωτα του άλλου, η κοπέλα θα οδηγήσει τους δύο άνδρες στα άκρα. Βασισμένο στο διαβόητο μυθιστόρημα του Σιντάρο Ισιχάρα και πλημμυρισμένο από έναν αποπνικτικό ερωτισμό και μία διαρκώς κλιμακούμενη ατμόσφαιρα ανησυχητικής έντασης, το εμβληματικό φιλμ του Κο Νακαχίρα υπήρξε σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την οργιαστική έξαρση αναρχικών νεανικών ταινιών στο γιαπωνέζικο σινεμά των 60s, σοκάροντας το κοινό της εποχής με την αμοραλιστική, τολμηρή ματιά του πάνω στα διλήμματα μιας συχνά αυτοκαταστροφικής νεολαίας δίχως όνειρα και μέλλον. Θ.Π.

Εναλλακτικοί τίτλοι: Kurutta Kajitsu / Crazed Fruit

Σκηνοθεσία / Director: Kô Nakahira

Σενάριο / Screenwriter: Shintaro Ishihara

Φωτογραφία / DoP: Shigeyoshi Mine

Μουσική / Music: Masaru Satô, Toru Takemitsu

Ηθοποιοί / Principal Cast: Yujiro Ishihara, Masahiko Tsugawa, Mie Kitahara, Eiko Higashiya

Ιαπωνία / Japan

1956

Ασπρόμαυρο / B&W

86'

Ιαπωνικά, Αγγλικά / Japanese, English

* Προβάλλεται στις 25 Σεπτεμβρίου και στις 27 Σεπτεμβρίου  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-07-31 18:43:38  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  100 χρόνια Nikkatsu

  100 χρόνια Nikkatsu

  Σαρωτικά αντιπολεμικά έπη, αναρχικές νεανικές ταινίες, εκκεντρικά σοφτ πορνό, ιδιοφυείς κοινωνικές σάτιρες, στυλιζαρισμένα γκανγκστερικά νουάρ και στοιχειωμένες πινελιές τρόμου: η πλούσια και γεμάτη προκλήσεις ιστορία του παλαιότερου κινηματογραφικού στούντιο της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου είναι ενδεικτική της καλλιτεχνικής πολυπλοκότητας ολόκληρου του ιαπωνικού σινεμά.

  Χάρισμα

  Χάρισμα

  Έπειτα από μία υπόθεση ομηρίας που καταλήγει σε τραγωδία, ο αστυνομικός Γκόρο εξαναγκάζεται σε υποχρεωτική άδεια. Χαμένος στις ενοχές του, θα περιπλανηθεί σε ένα απομονωμένο δάσος γεμάτο άρρωστα φυτά και μολυσμένα ρυάκια. Φτάνοντας σε ένα ξέφωτο όπου δεσπόζει ένα μυστηριώδες δέντρο (το Χάρισμα του τίτλου), θα γίνει μάρτυρας μιας μάχης γύρω από αυτό το σπάνιο αλλά επικίνδυνο είδος, που μοιάζει να δηλητηριάζει τα πάντα γύρω του.

  Η Άρπα της Βιρμανίας

  Η Άρπα της Βιρμανίας

  Τις τελευταίες ημέρες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα σύνταγμα του Αυτοκρατορικού Ιαπωνικού Στρατού παραδίνεται στις βρετανικές δυνάμεις στην Μπούρμα και βρίσκει τη γαλήνη μέσα από τη μουσική. Αποκομμένος από τους συντρόφους του, ένας αγνοούμενος στρατιώτης και δεινός αρπιστής που θεωρείται νεκρός, μεταμφιέζεται σε Βουδιστή μοναχό.

  Φονική Επιθυμία

  Φονική Επιθυμία

  Πιστή σύζυγος, υπάκουη νύφη και στοργική μητέρα, η απλοϊκή Σαντάκο δέχεται στωικά τη μοίρα της ως παραδοσιακή Γιαπωνέζα, μέλος μίας πατριαρχικής κοινωνίας. Μέχρι που μια μέρα, δέχεται την επίθεση ενός άγνωστου εισβολέα μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

  Λάσπη και Στρατιώτες

  Λάσπη και Στρατιώτες

  Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ιαπωνικός στρατός εισχωρεί στην κινεζική ενδοχώρα, προελαύνοντας μέσα από ανώνυμα χωριά και παλεύοντας με την εξάντληση, τα φυσικά εμπόδια, τη μόνιμη αίσθηση απειλής και την ίδια την παράλογη φύση του πολέμου.