Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Νέα και Τρελιάρα

Όταν είσαι 17 χρονών θέλεις να ανακαλύψεις τα πάντα: Να επισκεφθείς άγνωστα μέρη, να γνωρίσεις νέα κορμιά, να αγαπήσεις διαφορετικούς ανθρώπους. Τι κάνεις όμως όταν αυτή η ανάγκη φαίνεται να μην έχει κορεσμό; H Nτανιέλα είναι μία δεκαεπτάχρονη κοπέλα από τη Χιλή, που διψάει να μάθει τα πάντα γύρω από το σεξ.

Όταν είσαι 17 χρονών θέλεις να ανακαλύψεις τα πάντα: Να επισκεφθείς άγνωστα μέρη, να γνωρίσεις νέα κορμιά, να αγαπήσεις διαφορετικούς ανθρώπους. Τι κάνεις όμως όταν αυτή η ανάγκη φαίνεται να μην έχει κορεσμό; H Nτανιέλα είναι μία δεκαεπτάχρονη κοπέλα από τη Χιλή, που διψάει να μάθει τα πάντα γύρω από το σεξ. Στο μπλογκ της, με τίτλο jovenyalocada (μτφρ. νεακαιτρελιάρα), μοιράζεται τις σεξουαλικές της περιπέτειες και διοχετεύει την περιέργειά της, αφού η αυστηρή της μητέρα είναι πιστή της Ευαγγελικής εκκλησίας και επιθυμεί τον δρόμο της αγνότητας για την κόρη της. Οταν δημιουργείται ένα σεξουαλικό σκάνδαλο στο σχολείο και η Ντανιέλα αποβάλλεται, οι σοκαρισμένοι γονείς της τη στέλνουν για δουλειά, όμως η νεαρά μπλέκει αντ’ αυτού σε ένα ερωτικό τρίγωνο με τον Τομάς και την Αντόνια. Στο εφευρετικό της ντεμπούτο, η Μαριαλί Ριβάς αναμιγνύει μια φρέσκια αισθητική, επηρεασμένη από το βίντεο-κλιπ και το ίντερνετ, με τα κλασικά υλικά της ιστορίας ενηλικίωσης για να μιλήσει με τόλμη για το εφηβικό angst. Kι αν το Βραβείο Διεθνούς Σεναρίου στο Σάντανς δεν αποτελεί αρκετά ισχυρό διαπιστευτήριο για την ταινία, το όνομα του Χιλιανού μετρ Πάμπλο Λαρέιν στον ρόλο του παραγωγού θα πείσει και τους πλέον διστακτικούς. Φ.Β.


young and wild / νέα και τρελιάρα - trailer από NyxtesPremieras

Εναλλακτικοί τίτλοι: Joven Y Alocada / Young and Wild

Σκηνοθεσία / Director Marialy Rivas

Σενάριο / Screenwriters Marialy Rivas, Camila Gutiérrez, Pedro Peirano, Sebastián Sepúlveda

Φωτογραφία / DoP Sergio Armstrong

Μοντάζ / Editors Andrea Chignoli, Sebastián Sepúlveda

Ηθοποιοί / Principal Cast Alicia Rodríguez, Aline Kuppenheim, María Gracia Omegna, Felipe Pinto

Χιλή / Chile

2011

Εγχρωμο / Color

96'

Ισπανικά / Spanish

* Προβάλλεται στις 27 Σεπτεμβρίου και στις 30 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-13 12:10:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Αγάπη, Πίστη και Ουίσκι

    Αγάπη, Πίστη και Ουίσκι

    Το ξημέρωμα βρίσκει τη Νέλι να ασφυκτιά κάτω από τη σκιά ενός ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη. Το δικό της αμερικάνικο όνειρο ξεθωριάζει και, πανικοβλημένη απ' την συμβατική της ζωή, αποφασίζει να ταξιδέψει πίσω στην πατρίδα της, τη Βουλγαρία. Εκεί, η παλιά της παρέα και ο έρωτάς της για τον Βαλ θα της δώσουν πίσω λίγη απ' τη χαμένη ενέργεια και θα της θυμίσουν πώς είναι να νιώθει κανείς ζωντανός.

    Τη Μανιταρίσαμε

    Τη Μανιταρίσαμε

    Ο Αντού, ενας Εσθονός πολιτικός, βρίσκεται σε ταξίδι με τη γυναίκα του να για να μαζέψουν μανιτάρια στην εξοχή, όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα από μια δημοσιογράφο, που τον κατηγορεί ότι επιβάρυνε με τα έξοδα των διακοπών του το δημόσιο ταμείο. Στην παρέα του ζευγαριού σύντομα προστίθεται ο Ζακ, ένας διάσημος αστέρας της ροκ, τον οποίο το ζευγάρι μαζεύει μεθυσμένο από ένα βενζινάδικο.

    Μια Νύχτα

    Μια Νύχτα

    Ο Ραούλ και ο Ελιο είναι δυο νεαροί που βλέπουν μέρα με τη μέρα τα ιδρωμένα όνειρά τους να ξεθωριάζουν στα αποπνικτικά στενά της Αβάνας. Ζουν μέσα στη φτώχεια και τα μόνα χρήματα που κερδίζουν είναι από μια κουζίνα που ετοιμάζει γεύματα για τσεπωμένους τουρίστες. Μετά από ένα ατύχημα, ο Ραούλ καταζητείται από την αστυνομία και αποφασίζει να κάνει πραγματικότητα αυτό που σχεδίαζε καιρό: θέλει να φτάσει μέσω της θάλασσας στο Μαϊάμι.

    Η Αδερφή Μου

    Η Αδερφή Μου

    Στην 'Αδερφή', ο Σιμόν συντηρεί το σπίτι του στην Ελβετία και την 25χρονη αδερφή του κλέβοντας μικροπράγματα από τους πλούσιους επισκέπτες παραπλήσιου χιονοδρομικού θέρετρου. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ο Σιμόν μόλις έκλεισε τα 12 και η αδερφή του δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται για τίποτα πέρα από την εμφάνισή της και τα ραντεβού με ακατάλληλους άνδρες.

    Μια Υπεραπλούστευση της Ομορφιάς Tης

    Μια Υπεραπλούστευση της Ομορφιάς Tης

    Ο Τέρενς Νανς περιγράφει την ίδια την ταινία του ως 'ένα ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από την εμπειρία της αγάπης'. Στην πραγματικότητα, η πρώτη του απόπειρα στη γλυκά επώδυνη περιπέτεια της μεγάλου μήκους ταινίας είναι μία εμπειρία καθεαυτή, που μπορεί να περιγραφεί περισσότερο ως βίωμα, παρά ως κομμάτι συμβατικά αφηγηματικού σινεμά.