Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Εδέμ

Η αληθινή ιστορία μιας νεαρής, δεύτερης γενιάς Ασιάτισας στις ΗΠΑ, που πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται δέσμια συμμορίας εμπορίου λευκής σάρκας επί τρία χρόνια. Μια συγκλονιστική κινηματογραφική εμπειρία μέσα από το βλέμμα της ανερχόμενης Μέγκαν Γρίφιθ, που καταγράφει χωρίς συγκινησιακές υπερβολές την ψυχοσύνθεση ενός αθώου θύματος και αναζητά τα όρια της ηθικής που διέπουν κάθε προσπάθεια για πραγματική επιβίωση.

Η αληθινή ιστορία μιας νεαρής, δεύτερης γενιάς Ασιάτισας στις ΗΠΑ, που πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται δέσμια συμμορίας εμπορίου λευκής σάρκας επί τρία χρόνια. Μια συγκλονιστική κινηματογραφική εμπειρία μέσα από το βλέμμα της ανερχόμενης Μέγκαν Γρίφιθ, που καταγράφει χωρίς συγκινησιακές υπερβολές την ψυχοσύνθεση ενός αθώου θύματος και αναζητά τα όρια της ηθικής που διέπουν κάθε προσπάθεια για πραγματική επιβίωση. Μέσα σε ένα κολαστήριο ψυχών, η Γκρίφιθ εγκλωβίζει στα αψεγάδιαστα κάδρα της έναν κυκλώνα ανθρώπινης διαστροφής και διαφθοράς, στο κέντρο του οποίου η νεαρή Ιντεν αναζητά την σωτηρία. Στον κεντρικό ρόλο, η Τζέιμι Τσανγκ στην καλύτερη στιγμή καριέρας της ενσαρκώνει ιδανικά τη νεαρή κοπέλα που, σε αναζήτηση της δικής της Εδέμ, καλείται να θυσιάσει τον παλιό της εαυτό και να εφεύρει μια καινούρια, πιο σκληροπυρηνική εκδοχή του. Το «Εδέμ» κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο SXSW, καθώς και δύο τιμητικές διακρίσεις για την ερμηνεία της Τζέιμι Τσανγκ και τη σκηνοθεσία της Μέγκαν Γκρίφιθ. Κ.Θ.

Πρωτότυπος τίτλος: Eden

Σκηνοθεσία / Director Megan Griffiths

Σενάριο / Screewriter Richard B. Phillips, Megan Griffiths, Chong Kim

Φωτογραφία / DoP Sean Porter

Μουσική / Music Jeramy Koepping, Matthew Emerson Brown, Joshua Morrison

Μοντάζ / Editor Eric Frith

Ηθοποιοί / Principal Cast Jamie Chung, Matt O’Leary, Beau Bridges

ΗΠΑ / USA

2012 Εγχρωμο / Color

98'

Αγγλικά / English

* Προβάλλεται στις 20 Σεπτεμβρίου 


    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-13 12:10:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Αγάπη, Πίστη και Ουίσκι

    Αγάπη, Πίστη και Ουίσκι

    Το ξημέρωμα βρίσκει τη Νέλι να ασφυκτιά κάτω από τη σκιά ενός ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη. Το δικό της αμερικάνικο όνειρο ξεθωριάζει και, πανικοβλημένη απ' την συμβατική της ζωή, αποφασίζει να ταξιδέψει πίσω στην πατρίδα της, τη Βουλγαρία. Εκεί, η παλιά της παρέα και ο έρωτάς της για τον Βαλ θα της δώσουν πίσω λίγη απ' τη χαμένη ενέργεια και θα της θυμίσουν πώς είναι να νιώθει κανείς ζωντανός.

    Νέα και Τρελιάρα

    Νέα και Τρελιάρα

    Όταν είσαι 17 χρονών θέλεις να ανακαλύψεις τα πάντα: Να επισκεφθείς άγνωστα μέρη, να γνωρίσεις νέα κορμιά, να αγαπήσεις διαφορετικούς ανθρώπους. Τι κάνεις όμως όταν αυτή η ανάγκη φαίνεται να μην έχει κορεσμό; H Nτανιέλα είναι μία δεκαεπτάχρονη κοπέλα από τη Χιλή, που διψάει να μάθει τα πάντα γύρω από το σεξ.

    Τη Μανιταρίσαμε

    Τη Μανιταρίσαμε

    Ο Αντού, ενας Εσθονός πολιτικός, βρίσκεται σε ταξίδι με τη γυναίκα του να για να μαζέψουν μανιτάρια στην εξοχή, όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα από μια δημοσιογράφο, που τον κατηγορεί ότι επιβάρυνε με τα έξοδα των διακοπών του το δημόσιο ταμείο. Στην παρέα του ζευγαριού σύντομα προστίθεται ο Ζακ, ένας διάσημος αστέρας της ροκ, τον οποίο το ζευγάρι μαζεύει μεθυσμένο από ένα βενζινάδικο.

    Μια Νύχτα

    Μια Νύχτα

    Ο Ραούλ και ο Ελιο είναι δυο νεαροί που βλέπουν μέρα με τη μέρα τα ιδρωμένα όνειρά τους να ξεθωριάζουν στα αποπνικτικά στενά της Αβάνας. Ζουν μέσα στη φτώχεια και τα μόνα χρήματα που κερδίζουν είναι από μια κουζίνα που ετοιμάζει γεύματα για τσεπωμένους τουρίστες. Μετά από ένα ατύχημα, ο Ραούλ καταζητείται από την αστυνομία και αποφασίζει να κάνει πραγματικότητα αυτό που σχεδίαζε καιρό: θέλει να φτάσει μέσω της θάλασσας στο Μαϊάμι.

    Η Αδερφή Μου

    Η Αδερφή Μου

    Στην 'Αδερφή', ο Σιμόν συντηρεί το σπίτι του στην Ελβετία και την 25χρονη αδερφή του κλέβοντας μικροπράγματα από τους πλούσιους επισκέπτες παραπλήσιου χιονοδρομικού θέρετρου. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ο Σιμόν μόλις έκλεισε τα 12 και η αδερφή του δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται για τίποτα πέρα από την εμφάνισή της και τα ραντεβού με ακατάλληλους άνδρες.

    Μια Υπεραπλούστευση της Ομορφιάς Tης

    Μια Υπεραπλούστευση της Ομορφιάς Tης

    Ο Τέρενς Νανς περιγράφει την ίδια την ταινία του ως 'ένα ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από την εμπειρία της αγάπης'. Στην πραγματικότητα, η πρώτη του απόπειρα στη γλυκά επώδυνη περιπέτεια της μεγάλου μήκους ταινίας είναι μία εμπειρία καθεαυτή, που μπορεί να περιγραφεί περισσότερο ως βίωμα, παρά ως κομμάτι συμβατικά αφηγηματικού σινεμά.