Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Teddy Bear

Με μια πρώτη ματιά, ο Ντένις θα σου φανεί ένας θηριώδης πρωταθλητής του μπόντι μπίλντιν, με δικέφαλους μεγαλύτερους σε μέγεθος απ’ το κεφάλι ενός ανθρώπου. Αν όμως δεν τρομάξεις με την όψη του, γρήγορα καταλαβαίνεις πως μέσα στον 38χρονο άντρα κρύβεται ένα μικρό παιδί, εγκλωβισμένο σε αυτό το ζωσμένο από μύες σώμα. Συγκατοικεί με την δεσποτική μητέρα του, της οποίας τα απροσπέλαστα τείχη εμποδίζουν οποιονδήποτε τρίτο να εισβάλει στην ζωή τους, καθιστώντας την συμβίωση μαζί της ταυτόσημη με θητεία φυλάκισης.

Με μια πρώτη ματιά, ο Ντένις θα σου φανεί ένας θηριώδης πρωταθλητής του μπόντι μπίλντιν, με δικέφαλους μεγαλύτερους σε μέγεθος απ’ το κεφάλι ενός ανθρώπου. Αν όμως δεν τρομάξεις με την όψη του, γρήγορα καταλαβαίνεις πως μέσα στον 38χρονο άντρα κρύβεται ένα μικρό παιδί, εγκλωβισμένο σε αυτό το ζωσμένο από μύες σώμα. Συγκατοικεί με την δεσποτική μητέρα του, της οποίας τα απροσπέλαστα τείχη εμποδίζουν οποιονδήποτε τρίτο να εισβάλει στην ζωή τους, καθιστώντας την συμβίωση μαζί της ταυτόσημη με θητεία φυλάκισης. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν μετά από ένα ταξίδι του Ντένις στην Ταϊλάνδη, που προκαλεί τριγμούς στην παθογενή σχέση μητέρας και γιου και αλλάζει γρήγορα τις ισορροπίες. Ο Μαντς Ματίεσεν εξελίσσει το δικό του «Dennis», το οποίο κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας το 2008 στην Μπερλινάλε, και δημιουργεί ένα συγκινητικό φιλμ, που αφουγκράζεται τους πόνους μια καθυστερημένης ενηλικίωσης. Βαθιά στοργικό, ρεαλιστικό και συναισθηματικά διεγερτικό, το «Teddy Bear» αποτυπώνει την προσπάθεια ενός άνδρα να απαλλαγεί από τα καταπιεστικά δεσμά της μητρικής φιγούρας, ανακαλύπτοντας, έστω και ετεροχρονισμένα, την αγάπη μέσα από την ανθρώπινη ένωση αλλά και την απώλεια. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Σάντανς. Κ.Θ.


teddy bear - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director Mads Matthiesen

Σενάριο / Screewriter Mads Matthiesen, Martin Zandvliet

Φωτογραφία / DoP Laust Trier Mørk

Μουσική / Music Sune Martin

Μοντάζ / Editor Adam Nielsen

Ηθοποιοί / Principal Cast Kim Kold, Elsebeth Steentoft, Lamaiporn Hougaard

Δανία / Denmark

2012

Εγχρωμο / Color

93'

Δανέζικα, Αγγλικά, Ταϋλανδέζικα / Danish, English, Thai

* Προβάλλεται στις 20 Σεπτεμβρίου (δημοσιογραφική και κυρίως προβολή), στις 21 Σεπτεμβρίου και στις 27 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-13 12:10:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Αγάπη, Πίστη και Ουίσκι

    Αγάπη, Πίστη και Ουίσκι

    Το ξημέρωμα βρίσκει τη Νέλι να ασφυκτιά κάτω από τη σκιά ενός ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη. Το δικό της αμερικάνικο όνειρο ξεθωριάζει και, πανικοβλημένη απ' την συμβατική της ζωή, αποφασίζει να ταξιδέψει πίσω στην πατρίδα της, τη Βουλγαρία. Εκεί, η παλιά της παρέα και ο έρωτάς της για τον Βαλ θα της δώσουν πίσω λίγη απ' τη χαμένη ενέργεια και θα της θυμίσουν πώς είναι να νιώθει κανείς ζωντανός.

    Νέα και Τρελιάρα

    Νέα και Τρελιάρα

    Όταν είσαι 17 χρονών θέλεις να ανακαλύψεις τα πάντα: Να επισκεφθείς άγνωστα μέρη, να γνωρίσεις νέα κορμιά, να αγαπήσεις διαφορετικούς ανθρώπους. Τι κάνεις όμως όταν αυτή η ανάγκη φαίνεται να μην έχει κορεσμό; H Nτανιέλα είναι μία δεκαεπτάχρονη κοπέλα από τη Χιλή, που διψάει να μάθει τα πάντα γύρω από το σεξ.

    Τη Μανιταρίσαμε

    Τη Μανιταρίσαμε

    Ο Αντού, ενας Εσθονός πολιτικός, βρίσκεται σε ταξίδι με τη γυναίκα του να για να μαζέψουν μανιτάρια στην εξοχή, όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα από μια δημοσιογράφο, που τον κατηγορεί ότι επιβάρυνε με τα έξοδα των διακοπών του το δημόσιο ταμείο. Στην παρέα του ζευγαριού σύντομα προστίθεται ο Ζακ, ένας διάσημος αστέρας της ροκ, τον οποίο το ζευγάρι μαζεύει μεθυσμένο από ένα βενζινάδικο.

    Μια Νύχτα

    Μια Νύχτα

    Ο Ραούλ και ο Ελιο είναι δυο νεαροί που βλέπουν μέρα με τη μέρα τα ιδρωμένα όνειρά τους να ξεθωριάζουν στα αποπνικτικά στενά της Αβάνας. Ζουν μέσα στη φτώχεια και τα μόνα χρήματα που κερδίζουν είναι από μια κουζίνα που ετοιμάζει γεύματα για τσεπωμένους τουρίστες. Μετά από ένα ατύχημα, ο Ραούλ καταζητείται από την αστυνομία και αποφασίζει να κάνει πραγματικότητα αυτό που σχεδίαζε καιρό: θέλει να φτάσει μέσω της θάλασσας στο Μαϊάμι.

    Η Αδερφή Μου

    Η Αδερφή Μου

    Στην 'Αδερφή', ο Σιμόν συντηρεί το σπίτι του στην Ελβετία και την 25χρονη αδερφή του κλέβοντας μικροπράγματα από τους πλούσιους επισκέπτες παραπλήσιου χιονοδρομικού θέρετρου. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ο Σιμόν μόλις έκλεισε τα 12 και η αδερφή του δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται για τίποτα πέρα από την εμφάνισή της και τα ραντεβού με ακατάλληλους άνδρες.

    Μια Υπεραπλούστευση της Ομορφιάς Tης

    Μια Υπεραπλούστευση της Ομορφιάς Tης

    Ο Τέρενς Νανς περιγράφει την ίδια την ταινία του ως 'ένα ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από την εμπειρία της αγάπης'. Στην πραγματικότητα, η πρώτη του απόπειρα στη γλυκά επώδυνη περιπέτεια της μεγάλου μήκους ταινίας είναι μία εμπειρία καθεαυτή, που μπορεί να περιγραφεί περισσότερο ως βίωμα, παρά ως κομμάτι συμβατικά αφηγηματικού σινεμά.