Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ε' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Arundel

Σε ένα απομονωμένο μέρος, μια νεαρή γυναίκα δέχεται γράμματα από έναν αινιγματικό αποστολέα. Ο αποστολέας γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια την ζωή της, την κατευθύνει από απόσταση και συνδέει με ένα αόρατο νήμα τα πρόσωπα που συνιστούν τον μικρόκοσμό της. Ωστόσο όσο προχωράει η ροή της αφήγησης, τα γράμματα του αποστολέα μοιάζουν να διαπλέκουν με έναν ασυνήθιστο τρόπο τους ήρωες.

Σκηνοθεσία / Director: Konstantina Kotzamani – Διάρκεια / Duration: 18'10''

Ημερομηνία Λήξεως

Σε ένα κόσμο ελεγχόμενο από το κράτος, οι άνθρωποι καλούνται να κάνουν σχέση μέσω μιας δημόσιας υπηρεσίας που ορίζει και την ημερομηνία λήξεως. Η Νεφέλη θα προσπαθήσει να σπάσει την ημερομηνία και να κάνει τη δική της επανάσταση.

Σκηνοθεσία / Director : Renee Koutoula – Διάρκεια / Duration : 18'41''

Τσέλσι-Μπαρτσελόνα

«Η Τσέλσι έγινε η πρώτη ομάδα φέτος που κράτησε την Μπαρτσελόνα στο μηδέν στο «Καμπ Νου» (0-0) και στέλνει το ζευγάρι στο Λονδίνο, όπου την επόμενη εβδομάδα θα αναδειχθεί ο ένας εκ των δύο φιναλίστ του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ.» (www.contra.gr, 29/4/2009). Ο Ανδρέας, τραπεζικός υπάλληλος, θα παρακολουθήσει τον επαναληπτικό αγώνα στην τηλεόραση με τον συνάδελφό του Μάριο.

Σκηνοθεσία / Director : Alexandros Hantzis – Διάρκεια / Duration : 17'40''

Heaven on Line

...στο μέλλον σε έναν κόσμο που οι κανόνες θα καθορίζουν τη διάρκεια της φυσικής μας ύπαρξης, η τεχνολογία θα μας δώσει τη δυνατότητα να είμαστε σε επαφή με τους αγαπημένους μας που έχουν «φύγει». Είναι αυτό ευλογία ή κατάρα;

Σκηνοθεσία / Directors: Agnes Sklavos, Stelios Tatakis – Διάρκεια / Duration : 13'15"

Σσσσς..

Από τη μνήμη δεν μπορείς να αποδράσεις. Και η συγνώμη δεν είναι πάντα αρκετή. Ισως όμως, εκεί, στο τέλος, ο πόνος να σβήνει και να έρχεται η λύτρωση...

Σκηνοθεσία / Director: Dimitris Gerardis – Διάρκεια / Duration : 15'20''

Για Πάντα Νύχτα

Μια γυναίκα ξυπνά μισόγυμνη στη μέση του δρόμου, χωρίς να θυμάται ποια είναι ή πώς βρέθηκε εκεί. Η επόμενη μέρα είναι μια μάχη ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν της.

Σκηνοθεσία / Director : Themis Katsimimihas – Διάρκεια / Duration : 16'

Αειθαλές

Το δάσος είναι πυκνό και επικίνδυνο. Λίγοι έχουν καταφέρει να το διασχίσουν και στα χωριά οι ξένοι δεν είναι καλοδεχούμενοι. Οταν μια γυναίκα φτάνει για να τους προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που πλησιάζει, αρνούνται να την ακούσουν.

Σκηνοθεσία / Director : Ifigeneia Kotsoni – Διάρκεια / Duration : 13'44''

* Προβάλλεται στις 24 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-13 12:10:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ