Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Γ' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Διαβόλου Κάλτσα

Μια παράξενη παράδοση, λέει πως ο άγιος, έφυγε ένα βράδυ απ’ την εικόνα, πήγε στο πανηγύρι, σκανδάλισε τους πιστούς και ντράπηκε να επιστρέψει…

Σκηνοθεσία / Director : A. J. Marianos – Διάρκεια / Duration : 20'11''

Nα Ενας Σοφός

Η ζωή του 84χρονου Γιώργου μέσα από το τραγούδι των γενεθλίων του. Μια ιστορία για τη δύναμη του τώρα, τη σημασία στην καθημερινή ευτυχία και την παροδικότητα των πραγμάτων.

Σκηνοθεσία / Director : Vasia Karitinou – Διάρκεια / Duration : 5'26''

Σε Κοινή Θέα

Στην αφιλόξενη πόλη της Αθήνας την περίοδο της κρίσης, ένα ζευγάρι τριαντάρηδων ψάχνει να βρει ένα απόμερο μέρος για να χαρεί τον έρωτά του! Τα αστεία εμπόδια και οι δυσκολίες θα κάμψουν τελικά την ορμή τους;

Σκηνοθεσία / Directors : Maria Ligkou, Stevi Panagiotaki – Διάρκεια / Duration : 9'40''

Ισιδα

Η ιστορία μιας Αιγύπτιας που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα της λόγω πολέμου και μετανάστεψε παράνομα στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή για εκείνη και το νεογέννητο παιδί της. Συνάντησε όμως μια χώρα στα πρόθυρα εθνικής κατάρρευσης.

Σκηνοθεσία / Director : Dimitris Andjus – Διάρκεια / Duration : 25' 33''

Lifedit

Μια κινηματογραφική προσέγγιση στις σχέσεις τύπου αγόρι-γνωρίζει-κορίτσι. Γιατί ίσως να υπάρχει σενάριο, ίσως και όχι. Το γεγονός παραμένει. Οι άνθρωποι «παίζουν».

Σκηνοθεσία / Director : George Kouvaras – Διάρκεια / Duration: 11'44''

Yπό Πίεση

Οταν σε πέντε λεπτά πρέπει να πάρεις την πιο σημαντική απόφαση της ζωής σου, τότε αυτά τα λεπτά γίνονται αιώνας. Δυο αστυνομικοί και ο ντήλερ τους. Μια παιδική φιλία δοκιμάζεται, σε πέντε λεπτά πραγματικού χρόνου, υπό πίεση.

Σκηνοθεσία / Duration : Nikos Skoulas – Διάρκεια / Duration : 13'25''

Φαύλος Κύκλος

Μια συνηθισμένη μέρα, ένας συνηθισμένος άντρας πηγαίνει στη δουλειά του. Στο δρόμο όμως κάποιοι των μπερδεύουν με έναν υποψήφιο πολιτικό και τον αρχίζουν στο κυνήγι για να τον δείρουν.

Σκηνοθεσία / Director : Sotiris Georgantas – Διάρκεια / Duration : 5'37''

Ο Θάνατος Eνός Έθνους

O Xάρης Βλαστός είναι ένας Ελληνοαμερικάνος που εργάζεται σε ένα χόστελ. Ο Μπένι Κάμερον είναι ο πρωταγωνιστής της «Γέννησης ενός Έθνους» του Γκρίφιθ. Η παράλληλη αφήγηση των ιστοριών τους θα σας οδηγήσει στην απάντηση του σημαντικού ερωτήματος: «Είναι τα ψάρια ευτυχισμένα;».

Σκηνοθεσία / Director : Stamos Dimitropoulos – Διάρκεια / Duration : 18'30''

* Προβάλλονται στις 22 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-13 12:10:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ