Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Εντι, ο Υπνοβάτης Κανίβαλος

Ο Λαρς Ολαφσεν είναι ένας πάλαι ποτέ διεθνούς φήμης αβάν-γκαρντ Δανός ζωγράφος, που πλέον βασανίζεται από τον εφιάλτη κάθε δημιουργού: την έλλειψη έμπνευσης. Ελπίζοντας σε μία ανανέωση, αναλαμβάνει θέση διδάσκοντος στη σχολή Καλών Τεχνών μίας μικρής καναδικής πόλης στη μέση του πουθενά, χωρίς να φαντάζεται ότι θα βρει τη μούσα του στο πρόσωπο ενός αργόστροφου γίγαντα που έχει μία «μικρή» ιδιοτροπία: όταν υπνοβατεί, ο καλοκάγαθος Εντι μεταμορφώνεται σε αιμοσταγή κανίβαλο με ακόρεστη όρεξη για ανθρώπινα μέλη και εντόσθια!

Ο Λαρς Ολαφσεν είναι ένας πάλαι ποτέ διεθνούς φήμης αβάν-γκαρντ Δανός ζωγράφος, που πλέον βασανίζεται από τον εφιάλτη κάθε δημιουργού: την έλλειψη έμπνευσης. Ελπίζοντας σε μία ανανέωση, αναλαμβάνει θέση διδάσκοντος στη σχολή Καλών Τεχνών μίας μικρής καναδικής πόλης στη μέση του πουθενά, χωρίς να φαντάζεται ότι θα βρει τη μούσα του στο πρόσωπο ενός αργόστροφου γίγαντα που έχει μία «μικρή» ιδιοτροπία: όταν υπνοβατεί, ο καλοκάγαθος Εντι μεταμορφώνεται σε αιμοσταγή κανίβαλο με ακόρεστη όρεξη για ανθρώπινα μέλη και εντόσθια! Βλέποντας την έμπνευσή του να αναγεννιέται, ο Λαρς βρίσκεται μπροστά σε ένα τρομερό δίλημμα: να σταματήσει τη σκοτεινή πλευρά του Εντι πριν ξεφύγει από κάθε έλεγχο ή να αγκαλιάσει ξανά τη δόξα που του χαμογελά, να σώσει τη σχολή από τη χρεοκοπία και να κατακτήσει τη νόστιμη συνάδελφό του; Μια ακραία σάτιρα για τις πιο σκοτεινές πτυχές της δημιουργίας και την αλαζονεία του καλλιτεχνικού κυκλώματος, γεμάτη κατάμαυρο χιούμορ, ευρηματικά κωμικά γκαγκ και απολαυστικά καρτουνίστικες εκρήξεις σπλάτερ. Θ.Π.


eddie the sleepwalking cannibal / εντι, ο... από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος: Eddie, the Sleepwalking Cannibal

Σκηνοθεσία / Director: Boris Rodriguez

Σενάριο / Screenwriter: Boris Rodriguez

Φωτογραφία / DoP: Philippe Kress

Μουσική / Music: David Burns

Μοντάζ / Editor: Andres Refn

Ηθοποιοί / Principal Cast: Thure Lindhardt, Dylan Smith, Georgina Reilly, Alian Goulem

Καναδάς, Δανία / Canada, Denmark

2012

Εγχρωμο / Color

83'

Αγγλικά / English

* Προβάλλεται στις 29 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-13 12:10:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    V/H/S

    V/H/S

    Η σπονδυλωτή ταινία τρόμου που στοίχειωσε τα φεστιβάλ της Αμερικής, το 'V/H/S', είναι ένα μωσαϊκό ιστοριών, σκηνοθετημένων από την αφρόκρεμα της νέας αμερικάνικης γενιάς σκηνοθετών του είδους. Το νήμα ξετυλίγεται αργά, όταν ένας άγνωστος προσλαμβάνει μια συμμορία για να διαρρήξει ένα έρημο σπίτι στην εξοχή και να βρει μια βιντεοκασέτα.

    Η Συμφωνία

    Η Συμφωνία

    Είναι βράδυ και βρίσκεσαι μόνη στο πατρικό σου για την κηδεία της μητέρας σου. Μιλάς στο skype με την κόρη σου, ξαφνικά αυτή σε ρωτάει τρομαγμένη: 'Μαμά, ποιος είναι αυτός από πίσω σου;' και εσύ γυρνάς και δεν βλέπεις τίποτα. Εκείνη τη στιγμή σου δίνεται μια ευκαιρία να ξανασκεφτείς αν πρέπει να παραμείνεις σε αυτό το σπίτι, αλλά εσύ την σπαταλάς.

    O Ιωάννης των Νεκρών

    O Ιωάννης των Νεκρών

    Επιλέγεις ως σκηνικό την πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα. Σκορπάς στον δρόμο απέθαντους, διψασμένους για αίμα και σάρκα, και διαλέγεις να τους εξοντώσουν κάτι απίθανοι τύποι, που στην πραγματικότητα θα προτιμούσαν να πίνουν ρούμι από το να κυνηγούν με μασέτα τους μολυσμένους. Τέλος, προσθέτεις μπόλικη κριτική για το πολιτικό καθεστώς του Κάστρο και έχεις έτοιμη την πιο εκρηκτική ζόμπι-κωμωδία της χρονιάς.

    Εξωγήινο Hangover

    Εξωγήινο Hangover

    Τι πιο ξεκαρδιστικό από ένα χωριό μεθυσμένων Ιρλανδών που προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια εξωγήινη εισβολή; Στο νησί του Εριν, τίποτα δεν μοιάζει ικανό να διαταράξει την ηρεμία των ντόπιων, που μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στις ψαρόβαρκες και την τοπική παμπ. Μέχρι που η πτώση ενός μετεωρίτη θα φέρει στην περιοχή ένα τσούρμο ανεπιθύμητων επισκεπτών: μοβόρικα, πλοκαμοφόρα τέρατα από το έξω διάστημα, με μοναδική αχίλλειο πτέρνα την αλλεργία στο αλκοόλ!

    Citadel

    Citadel

    Εγκλωβισμένος σε ένα ασανσέρ, ο νεαρός Τόμι παρακολουθεί ανήμπορος την έγκυο σύζυγό του να δέχεται θανάσιμη επίθεση από μία ομάδα παιδιών. Εννιά μήνες αργότερα, πασχίζει να μεγαλώσει μόνος του την κόρη του, ανίκανος να βγει από το σπίτι, καθώς η τραυματική εμπειρία τον έχει φορτώσει με οδυνηρές κρίσεις αγοραφοβίας.