Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

O Ιωάννης των Νεκρών

Επιλέγεις ως σκηνικό την πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα. Σκορπάς στον δρόμο απέθαντους, διψασμένους για αίμα και σάρκα, και διαλέγεις να τους εξοντώσουν κάτι απίθανοι τύποι, που στην πραγματικότητα θα προτιμούσαν να πίνουν ρούμι από το να κυνηγούν με μασέτα τους μολυσμένους. Τέλος, προσθέτεις μπόλικη κριτική για το πολιτικό καθεστώς του Κάστρο και έχεις έτοιμη την πιο εκρηκτική ζόμπι-κωμωδία της χρονιάς.

Επιλέγεις ως σκηνικό την πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα. Σκορπάς στον δρόμο απέθαντους, διψασμένους για αίμα και σάρκα, και διαλέγεις να τους εξοντώσουν κάτι απίθανοι τύποι, που στην πραγματικότητα θα προτιμούσαν να πίνουν ρούμι από το να κυνηγούν με μασέτα τους μολυσμένους. Τέλος, προσθέτεις μπόλικη κριτική για το πολιτικό καθεστώς του Κάστρο και έχεις έτοιμη την πιο εκρηκτική ζόμπι-κωμωδία της χρονιάς. Σε αυτήν, ο Χουάν μυρίζεται ζεστό χρήμα όταν η Αβάνα κατακλύζεται από τους νεκροζώντανους και ιδρύει την εταιρεία «Juan de los Muertos», η οποία αναλαμβάνει - με το αζημίωτο φυσικά - την εκκαθάριση ζόμπι σε φιλικές τιμές. Το γεγονός βέβαια πως την ομάδα απαρτίζουν αμφιβόλου εμπιστοσύνης και ικανοτήτων άτομα, καθιστά την αποστολή του ακόμη πιο δύσκολη. Βιτριολικές ατάκες, ευφάνταστα ξεκοιλιάσματα και μπόλικο χειροποίητο αίμα σε ένα φιλμ που μπορεί να φλερτάρει με τα b-movies αλλά διατηρεί τη δική του επαναστατική αισθητική, σκορπίζοντας εξίσου γέλιο, χέρια και πόδια. K.Θ.


juan of the dead / ο γιάννης των νεκρών - trailer από NyxtesPremieras

Εναλλακτικοί τίτλοι: Juan de los Muertos / Juan of the Dead

Σκηνοθεσία / Director: Alejandro Brugués

Σενάριο / Screenwriter: Alejandro Brugués

Φωτογραφία / DoP: Carles Gusi

Μουσική / Music: Sergio Valdés

Μοντάζ / Editor: Mercedes Cantero

Ηθοποιοί / Principal Cast: Alexis Días de Villegas, Jorge Molina, Andrea Duro, Andros Perugorría

Ισπανία, Κούβα / Spain, Cuba

2011

Εγχρωμο / Color

100'

Ισπανικά / Spanish Ισπανικά / Spanish

* Προβάλλεται στις 28 Σεπτεμβρίου και στις 30 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-13 12:10:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    V/H/S

    V/H/S

    Η σπονδυλωτή ταινία τρόμου που στοίχειωσε τα φεστιβάλ της Αμερικής, το 'V/H/S', είναι ένα μωσαϊκό ιστοριών, σκηνοθετημένων από την αφρόκρεμα της νέας αμερικάνικης γενιάς σκηνοθετών του είδους. Το νήμα ξετυλίγεται αργά, όταν ένας άγνωστος προσλαμβάνει μια συμμορία για να διαρρήξει ένα έρημο σπίτι στην εξοχή και να βρει μια βιντεοκασέτα.

    Η Συμφωνία

    Η Συμφωνία

    Είναι βράδυ και βρίσκεσαι μόνη στο πατρικό σου για την κηδεία της μητέρας σου. Μιλάς στο skype με την κόρη σου, ξαφνικά αυτή σε ρωτάει τρομαγμένη: 'Μαμά, ποιος είναι αυτός από πίσω σου;' και εσύ γυρνάς και δεν βλέπεις τίποτα. Εκείνη τη στιγμή σου δίνεται μια ευκαιρία να ξανασκεφτείς αν πρέπει να παραμείνεις σε αυτό το σπίτι, αλλά εσύ την σπαταλάς.

    Εντι, ο Υπνοβάτης Κανίβαλος

    Εντι, ο Υπνοβάτης Κανίβαλος

    Ο Λαρς Ολαφσεν είναι ένας πάλαι ποτέ διεθνούς φήμης αβάν-γκαρντ Δανός ζωγράφος, που πλέον βασανίζεται από τον εφιάλτη κάθε δημιουργού: την έλλειψη έμπνευσης. Ελπίζοντας σε μία ανανέωση, αναλαμβάνει θέση διδάσκοντος στη σχολή Καλών Τεχνών μίας μικρής καναδικής πόλης στη μέση του πουθενά, χωρίς να φαντάζεται ότι θα βρει τη μούσα του στο πρόσωπο ενός αργόστροφου γίγαντα που έχει μία 'μικρή' ιδιοτροπία: όταν υπνοβατεί, ο καλοκάγαθος Εντι μεταμορφώνεται σε αιμοσταγή κανίβαλο με ακόρεστη όρεξη για ανθρώπινα μέλη και εντόσθια!

    Εξωγήινο Hangover

    Εξωγήινο Hangover

    Τι πιο ξεκαρδιστικό από ένα χωριό μεθυσμένων Ιρλανδών που προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια εξωγήινη εισβολή; Στο νησί του Εριν, τίποτα δεν μοιάζει ικανό να διαταράξει την ηρεμία των ντόπιων, που μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στις ψαρόβαρκες και την τοπική παμπ. Μέχρι που η πτώση ενός μετεωρίτη θα φέρει στην περιοχή ένα τσούρμο ανεπιθύμητων επισκεπτών: μοβόρικα, πλοκαμοφόρα τέρατα από το έξω διάστημα, με μοναδική αχίλλειο πτέρνα την αλλεργία στο αλκοόλ!

    Citadel

    Citadel

    Εγκλωβισμένος σε ένα ασανσέρ, ο νεαρός Τόμι παρακολουθεί ανήμπορος την έγκυο σύζυγό του να δέχεται θανάσιμη επίθεση από μία ομάδα παιδιών. Εννιά μήνες αργότερα, πασχίζει να μεγαλώσει μόνος του την κόρη του, ανίκανος να βγει από το σπίτι, καθώς η τραυματική εμπειρία τον έχει φορτώσει με οδυνηρές κρίσεις αγοραφοβίας.