Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μικρές Ιστορίες Α'

Το πρώτο κομμάτι της διεθνούς επιλογής από τις καλύτερες μικρού μήκους της χρονιάς.

Πτώμα / Cadaver

Ένα πτώμα επιστρέφει από τους νεκρούς μόνο και μόνο για να πει ένα τελευταίο αντίο στη γυναίκα του, αλλά την αλήθεια που ανακαλύπτει πεθαμένος δεν τη γνώριζε οσο ήταν ζωντανός. Αυτή δεν είναι μια απλή ιστορία αγάπης. Είναι ένα σεξπιρικό, animated σονέτο, ένα κινηματογραφικό ποίημα του οποίου οι διάλογοι κάνουν ρίμα. X.T.

Σκηνοθεσία / Director Jonah D. Ansell
ΗΠΑ / USA, 8'

Ένα Περίεργο Δίδυμο / Double Mixte

O Ζαν είναι μάρτυρας-κλειδί σε μία σημαντική δίκη και ο Αρθουρ ένας υπερβολικός, καχύποπτος αστυνομικός που έχει αναλάβει να τον προστατέψει από οποιαδήποτε απειλή. Βλέποντας παντού κίνδυνο και επίδοξους δολοφόνους, ο Αρθουρ αποφασίζει να μεταφερθούν στο απομακρυσμένο σπίτι της αδερφής του κάπου στο δάσος. Θα είναι όμως όντως πιο ασφαλής εκεί ο Ζαν; X.T.

Σκηνοθεσία / Director Vincent Mariette
Γαλλία / France, 25'

Ήσυχη Εβδομάδα / All Hallows’ Week / Hiljainen Viikko

Μία ταινία που φανερώνει από το πρώτο λεπτό το αδιαμφισβήτητο ταλέντου του δημιουργού της. Τεχνικά άρτια και συναισθηματικά μεγαλειώδης, η «Ησυχη Εβδομάδα» μας περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι γίνονται μάρτυρες ενός τραγικού μακελειού στη Βόρεια Φινλανδία. Οι δύο αυτοί χαρακτήρες καλούνται άμεσα να μοιραστούν την θλίψη και τις ενοχές που τους κατακλύζουν. X.T.

Σκηνοθεσία / Director Jussi Hiltunen
Φινλανδία / Finland, 18

Ο Χαρτογράφος / The Mapmaker

Ενα ζευγάρι ηλικιωμένων επιστρέφει στην παραθαλάσσια πόλη όπου 50 περίπου χρόνια πριν είχε περάσει το καλοκαίρι της απόλυτης ευτυχίας. Καθώς νυχτώνει, το παρελθόν συγκρούεται με το μέλλον μέσα από μια σταδιακή κλιμάκωση γεμάτη πάθος και ρομαντισμό. Το εξαιρετικό καστ και η εμπνευσμένη σκηνοθεσία, συμπυκνώνουν όλη την ένταση και τον ερωτικό ηλεκτρισμό του «The Notebook» σε λίγα μόλις λεπτά. X.T.

Σκηνοθεσία / Director Stephen Johnson
Ην. Βασίλειο / UK, 18'

Τα Τσογλάνια / Hellion

Μόνος στο σπίτι με τους δύο ατίθασους αδελφούς του, ο Πίτι περνάει τον δικό του προσωπικό εφιάλτη. Οταν ο πατέρας τους επιστρέφει, τα τρία αγόρια έρχονται αντιμέτωπα με τις συνέπειες των πράξεών τους και με τον απόλυτο παιδικό φόβο: αυτόν της τιμωρίας. Μια ιστορία σκληρή και ταυτόχρονα τρυφερή, όπως ακριβώς η αρχέγονη σχέση πατέρα και γιου. X.T.

Σκηνοθεσία / Director Kat Candler
ΗΠΑ / USA, 6'

Το Πουτσοσκάμπιλο / The Dickslap / La Bifle

Ο Φράνσις είναι ιδιοκτήτης βίντεο κλαμπ και σφοδρά ερωτευμένος με την υπάλληλό του, Σόνια. Οι περισσότερες εισπράξεις του καταστήματος προέρχονται από την ενοικίαση ακατάλληλων ταινιών Κουνγκ Φου, με πρωταγωνιστή τον Τι-Κονγκ. Οταν η Σόνια παίρνει τον βασικό ρόλο στο το επερχό¬μενο έπος του προικισμένου ηθοποιού, ο Φράνσις θα χρειαστεί να ξεπεράσει τις ανασφάλειές του περί μεγέθους, να σώσει την αγαπημένη του και να της αποκαλύψει τον έρωτά του. X.T.

Σκηνοθεσία / Director Jean-Baptiste Saurel
Γαλλία / France, 26'

* Προβάλλονται στις 21 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-13 12:10:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Μικρές Ιστορίες Β'

    Μικρές Ιστορίες Β'

    Το δεύτερο κομμάτι της διεθνούς επιλογής από τις καλύτερες μικρού μήκους της χρονιάς.

    Τίτλοι Τέλους

    Τίτλοι Τέλους

    Aδεια κάδρα χωρίς μήνυμα. Μια πόλη εκτός κάδρου. Τίτλοι Τέλους.

    Δημήτρης Μπίτος

    Δημήτρης Μπίτος

    Σ' ένα χωριό έξω από τη Λάρισα ζει ένα ζευγάρι. Εκείνος είναι παραιτημένος πρώην μπαγιονεονίστας. Εκείνη προσπαθεί να τον παρακινήσει να επιστρέψει στη ζωή. Στην προσπάθεια συνύπαρξής τους λαμβάνει χώρα ένα περίεργο παιχνίδι που εξελίσσεται σε πόλεμο.

    Ροντ Ντάντλεϊ: Ενας Αυστραλός Δημιουργεί στη Λομβαρδία

    Ροντ Ντάντλεϊ: Ενας Αυστραλός Δημιουργεί στη Λομβαρδία

    Ο Ροντ Ντάντλεϊ, είναι πολίτης του κόσμου. Αυστραλός γλύπτης και ζωγράφος της ποπ αρτ, που ζει και δημιουργεί στη Λομβαρδία. Η γνωριμία με τις δημιουργίες του, γίνεται αφορμή για ένα οδοιπορικό ανά τον κόσμο με σκοπό μια προσωπογραφία του.

    Τα Ήσυχα Βράδια

    Τα Ήσυχα Βράδια

    Το ρολόι δείχνει μεσάνυχτα. Το πικάπ αρχίζει να παίζει, το τηλέφωνο να χτυπάει και τα κυάλια να κοιτάζουν.