Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μικρές Ιστορίες Β'

Το δεύτερο κομμάτι της διεθνούς επιλογής από τις καλύτερες μικρού μήκους της χρονιάς.

Η Επίθεση του Εγκεφαλορουφήχτρα / Attack of the Brainsucker

Στα μέσα της δεκαετίας του '50, κάποιοι πίστευαν ότι οι ψυχικές ασθένειες θεραπεύονταν τόσο εύκολα όσο ο πονόδοντος ...μέσω λοβοτομής! Η μικρή Σαμάνθα έχει εμμονή με τα b-movies και τα τέρατα, οπότε οι γονείς της αποφασίζουν να τη «θεραπεύσουν» με τη βοήθεια ενός ειδικού των επαναστατικών ιατρικών επιτευγμάτων των 60's. X.T.

Σκηνοθεσία / Director Sid Zanforlin
Καναδάς / Canada, 14'

Η Παμπ / The Pub

Σε μια παμπ του βόρειου Λονδίνου το αλκοόλ ρέει άφθονο. Η γραμμή που χωρίζει αυτούς που βρίσκονται πίσω με αυτούς που βρίσκονται μπροστά από τη μπάρα γίνεται κλιμακωτά όλο και πιο θολή. Ο Τζόζεφ Πιρς - τον οποίο γνωρίζουμε ήδη από προηγούμενες Νύχτες Πρεμιέρας- έρχεται με την «Παμπ» να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό. X.T.

Σκηνοθεσία / Director Joseph Pierce
Ην. Βασίλειο / UK, 8'

Στηρίξου Πάνω Μου / Hold on Me

Μπορεί μια σχέση να μείνει για πάντα τόσο ζωντανή και έντονη όσο όταν ξεκινάει; Πόσο ξεθωριάζει το πάθος μέρα με τη μέρα; Ενα τρελά ερωτευμένο ζευγάρι δοκιμάζεται από το αδυσώπητο πέρα¬σμα του χρόνου και προσπαθεί να σώσει τη σπίθα που τρεμοσβήνει. Η καταπληκτική σκηνοθεσία και το υπέροχο δίδυμο των πρωταγωνιστών δημιουργούν μια μοναδικά οικεία ατμόσφαιρα που συνεπαίρνει. X.T.

Σκηνοθεσία / Director Samuel Abrahams
Ην. Βασίλειο / UK, 18'

Ελεύθερη Φυλακισμένη / Yardbird

Ενα κορίτσι με τρομακτικά ιδιαίτερες ικανότητες ζει με τον πατέρα της σε ένα απομακρυσμένο μικρό σπίτι, στο εσωτερικό ενός νεκροταφείου αυτοκινήτων. Απόκοσμα όμορφη, η νεαρή πρωταγωνίστρια παλεύει με την απομόνωση και τις ανασφάλειές της, τριγυρνώντας ανάμεσα σε λαμαρίνες και παλιοσίδερα. Οταν οι ντόπιοι νταήδες έρχονται να προκαλέσουν φασαρίες, το βλέμμα της θα καρφωθεί πάνω τους και θα καθορίσει τις ζωές όλων μια για πάντα. X.T.

Σκηνοθεσία / Director: Michael Spiccia
Αυστραλία / Australia - 13'

Απαγόρευση Κυκλοφορίας / Curfew

Ο Ρίτσι - ένα μοναχικό, καταθλιπτικό τζάνκι - περιμένει με κομμένες τις φλέβες τον θάνατο, όταν το τηλέφωνο χτυπά. Η αδελφή του, βιαστική και απεγνωσμένη, τον εκλιπαρεί να προσέξει την 9χρονη ανιψιά του για λίγες ώρες. Και εκείνος, ατάραχος, λέει ναι. Κινηματογραφημένο σε μια υπέροχα μελαγχολική Νέα Υόρκη, προκαλεί αβίαστα συνεχείς εκρήξεις συναισθημάτων. Βραβείο Κοινού στο Κλερμόν-Φεράν. X.T.

Σκηνοθεσία / Director: Shawn Christensen
ΗΠΑ / USA - 19'

Τρέχοντας Δίχως Παύση / Trotteur

Μία αλληγορία για την αέναη μάχη του ανθρώπου με τον αόρατο αντίπαλο, μια ποιητική μεταφορά για την πάλη ενάντια στην αντιξοότητα, που αποδίδεται μοναδικά μέσα από την προσπάθεια ενός νεαρού άνδρα να τρέξει ταχύτερα από μια ατμομηχανή τρένου. Με κινηματογράφηση που δημιουργεί μια επικά απόκοσμη ατμόσφαιρα και καλλιτεχνική διεύθυνση που κόβει την ανάσα, το «Τρέχοντας Δίχως Παύση» δεν χρειάζεται διαλόγους για να σε συγκινήσει από το πρώτο του κιόλας καρέ. X.T.

Σκηνοθεσία / Directors: Arnaud Brisebois, Francis Leclerc
Καναδάς / Canada - 8'

Ληστεία στα Τυφλά / Pitch Black Heist

Δύο επαγγελματίες κλέφτες συναντιούνται για να φέρουν σε πέρας μια απλή ληστεία. Σχεδιάζουν τις κινήσεις τους και προβάρουν τα βήματά τους με εκπληκτική ακρίβεια, καθώς η συγκεκριμένη «δουλειά» έχει μια ιδιαιτερότητα: πρέπει να γίνει σε απόλυτο σκοτάδι για να μην ενεργοποιηθεί το φωτοευαίσθητο σύστημα ασφαλείας. Ο Λίαμ Κάνιγχαμ και ο Μάικλ Φασμπέντερ συνιστούν το υπέρτατο πρωταγωνιστικό δίδυμο μιας ιστορίας με ανατρεπτικό φινάλε. Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους στα BAFTA. X.T.

Σκηνοθεσία / Director: John Maclean
Ην. Βασίλειο / UK - 12'

* Προβάλλονται στις 28 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-13 12:10:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Μικρές Ιστορίες Α'

    Μικρές Ιστορίες Α'

    Το πρώτο κομμάτι της διεθνούς επιλογής από τις καλύτερες μικρού μήκους της χρονιάς.

    Τίτλοι Τέλους

    Τίτλοι Τέλους

    Aδεια κάδρα χωρίς μήνυμα. Μια πόλη εκτός κάδρου. Τίτλοι Τέλους.

    Δημήτρης Μπίτος

    Δημήτρης Μπίτος

    Σ' ένα χωριό έξω από τη Λάρισα ζει ένα ζευγάρι. Εκείνος είναι παραιτημένος πρώην μπαγιονεονίστας. Εκείνη προσπαθεί να τον παρακινήσει να επιστρέψει στη ζωή. Στην προσπάθεια συνύπαρξής τους λαμβάνει χώρα ένα περίεργο παιχνίδι που εξελίσσεται σε πόλεμο.

    Ροντ Ντάντλεϊ: Ενας Αυστραλός Δημιουργεί στη Λομβαρδία

    Ροντ Ντάντλεϊ: Ενας Αυστραλός Δημιουργεί στη Λομβαρδία

    Ο Ροντ Ντάντλεϊ, είναι πολίτης του κόσμου. Αυστραλός γλύπτης και ζωγράφος της ποπ αρτ, που ζει και δημιουργεί στη Λομβαρδία. Η γνωριμία με τις δημιουργίες του, γίνεται αφορμή για ένα οδοιπορικό ανά τον κόσμο με σκοπό μια προσωπογραφία του.

    Τα Ήσυχα Βράδια

    Τα Ήσυχα Βράδια

    Το ρολόι δείχνει μεσάνυχτα. Το πικάπ αρχίζει να παίζει, το τηλέφωνο να χτυπάει και τα κυάλια να κοιτάζουν.