Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Γκέιμπι

«Gayby»: ουσιαστικό, γένους ουδέτερου, που προκύπτει από τη συναίρεση των λέξεων «gay» και «baby» και αναφέρεται σε μωρά των οποίων οι γονείς είναι ομοφυλόφιλοι. Ενα τέτοιο μωρό αποφασίζουν να κάνουν και η Τζεν με τον Ματ, χωρίς φυσικά να είναι ζευγάρι: η Τζεν είναι στρέιτ και ο Ματ γκέι.

«Gayby»: ουσιαστικό, γένους ουδέτερου, που προκύπτει από τη συναίρεση των λέξεων «gay» και «baby» και αναφέρεται σε μωρά των οποίων οι γονείς είναι ομοφυλόφιλοι. Ενα τέτοιο μωρό αποφασίζουν να κάνουν και η Τζεν με τον Ματ, χωρίς φυσικά να είναι ζευγάρι: η Τζεν είναι στρέιτ και ο Ματ γκέι. Αγαπημένοι φίλοι από το πανεπιστήμιο, και οι δύο έχουν πατήσει από καιρό τα 30 και νιώθουν έτοιμοι για το επόμενο βήμα στη ζωή τους. Πόσο εύκολο είναι όμως να κάνουν σεξ με στόχο την αναπαραγωγή; Και τι σημαίνει αυτό για την υπόλοιπη κοινωνική ζωή τους; Τριάντα χρόνια μετά τη «Μεγάλη Ανατριχίλα», φαίνεται πως ο προβληματισμός για τις σχέσεις μπορεί να μην έχει αλλάξει ριζικά, δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για τον τρόπο με τον οποίο αρθρώνεται. Αυτή η ανάλαφρη, πιπεράτη κομεντί συλλαμβάνει με συγκλονιστική ακρίβεια το μομέντουμ της εποχής καθώς τρυπώνει στις πιο χιπ γωνιές του Μπρούκλιν και πιάνει κουβέντα με τους γλυκύτατα κακομαθημένους κατοίκους του. Φ.Β.


gayby / γκέιμπι - trailer από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος: Gayby

Σκηνοθεσία / Director: Jonathan Lisecki

Σενάριο / Screenwriter: Jonathan Lisecki

Φωτογραφία / DoP: Clay Liford

Μουσική / Music: Giancarlo Vulcano

Μοντάζ / Editor: Ann Husaini

Ηθοποιοί / Principal Cast: Jenn Harris, Matthew Wilkas, Mike Doyle, Jonathan Lisecki

ΗΠΑ / USA

2012

Εγχρωμο / Color

89'

Αγγλικά / English

* Προβάλλεται στις 24 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-13 12:10:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Οι Γαμάτοι

    Οι Γαμάτοι

    H oικογένεια Γκονζάλες προσπαθεί σκληρά να διατηρήσει τις όμορφες λατινοαμερικάνικες παραδόσεις του μισογυνισμού και της ομοφοβίας. Εχουν ένα ρημαγμένο συνεργείο αυτοκινήτων όπου βλέπουν τηλεόραση όλη μέρα, θωπεύουν ο ένας τον άλλον, τρώνε με τα χέρια σαν γουρούνια, πίνουν σαν καταβόθρες και δεν δίνουν δεκάρα για τις κοινωνικές συμβάσεις. Οταν όμως εμφανίζεται ένας ψηλός μελαχρινός Ξένος, οι ισορροπίες ανατρέπονται, οι μάσκες πέφτουν και οι συνέπειες είναι καταστροφικές.

    Graceland

    Graceland

    Η φετινή κινηματογραφική έκπληξη έρχεται από τις Φιλιππίνες και είναι μια βουτιά στα άδυτα της διεφθαρμένης εξουσίας και τους άνομους δρόμους της Μανίλα. Εξερευνώντας τα λεπτά όρια της εκδίκησης και της ανθρώπινης παθογένειας, το 'Graceland' είναι ένα βραδυφλεγές θρίλερ που, όσο ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του, προκαλεί διαρκώς ανατριχίλες στη σκοτεινή αίθουσα.

    Εδώ Η Καλή Γάτα

    Εδώ Η Καλή Γάτα

    Η Γιαπωνέζα 'Αμελί' λέγεται Σαγιόκο, μένει μόνη μετά τον θάνατο της αγαπημένης της γιαγιάς και νοικιάζει γάτες σε μοναχικούς ανθρώπους ως μέσο καταπολέμησης της μοναξιάς. Η παραπάνω ιστορία αποτελεί τη βάση μιας από τις πιο αναπάντεχα φιλγκούντ ταινίες που (δεν) θα δείτε σε κάποια αίθουσα κοντά σας.

    Κράτα Ένα Φως Αναμμένο

    Κράτα Ένα Φως Αναμμένο

    Μακριά από το να αποτελέσει μια ακόμη τυπική boy meets boy ιστορία, η ευαίσθητη και σε αρκετά σημεία αυτοβιογραφική ταινία του Άιρα Σακς σκιαγραφεί την παθιασμένη, μετεωρική και περιπετειώδη σχέση ανάμεσα σε έναν νεαρό σκηνοθέτη και έναν εξίσου νεαρό δικηγόρο, όπως αυτή εκτυλίσσεται μετά την απόφασή τους να μείνουν μαζί και τη σταδιακή πάλη καθενός με τις καταχρήσεις, τις αδυναμίες και τους προσωπικούς δαίμονες του άλλου.

    Η Ασφάλειά Σας Δεν Είναι Εγγυημένη

    Η Ασφάλειά Σας Δεν Είναι Εγγυημένη

    'ΖΗΤΕΙΤΑΙ: Κάποιος να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο μαζί μου. Δεν είναι αστείο. Θα πληρωθείτε μόλις γυρίσουμε. Πρέπει να φέρετε τα δικά σας όπλα. Το έχω ξανακάνει μόνο μια φορά ακόμη. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ.'

    Ανάμεσά Μας

    Ανάμεσά Μας

    Δύο ζευγάρια. Μία φιλία. Δύο διαφορετικοί πλανήτες. Η Γκρέις και ο Κάρλο είναι νιόπαντροι. Μένουν στη Νέα Υόρκη, όπου ο Κάρλο ξεκινά την καριέρα του σαν ανερχόμενο αστέρι στην καλλιτεχνική φωτογραφία. Ο Τζόελ, φίλος του Κάρλο από τη σχολή φωτογραφίας, έχει εγκατασταθεί στην καλοζωισμένη επαρχία με τη σύζυγό του, Σάριλ, και απολαμβάνει τις παχυλές απολαβές που του προσφέρει η διαφήμιση. Οταν συναντιούνται για ένα σαββατοκύριακο, ανταγωνισμοί, αντιζηλίες, μυστικά και ψέματα βγαίνουν στην επιφάνεια, οδηγώντας σε μια εκρηκτική διαμάχη.