Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Εδώ Η Καλή Γάτα

Η Γιαπωνέζα «Αμελί» λέγεται Σαγιόκο, μένει μόνη μετά τον θάνατο της αγαπημένης της γιαγιάς και νοικιάζει γάτες σε μοναχικούς ανθρώπους ως μέσο καταπολέμησης της μοναξιάς. Η παραπάνω ιστορία αποτελεί τη βάση μιας από τις πιο αναπάντεχα φιλγκούντ ταινίες που (δεν) θα δείτε σε κάποια αίθουσα κοντά σας.

Η Γιαπωνέζα «Αμελί» λέγεται Σαγιόκο, μένει μόνη μετά τον θάνατο της αγαπημένης της γιαγιάς και νοικιάζει γάτες σε μοναχικούς ανθρώπους ως μέσο καταπολέμησης της μοναξιάς. Η παραπάνω ιστορία αποτελεί τη βάση μιας από τις πιο αναπάντεχα φιλγκούντ ταινίες που (δεν) θα δείτε σε κάποια αίθουσα κοντά σας. Η νεαρή γυναίκα, που ζει σπίτι της παρέα με δεκάδες γάτες, βγαίνει με το καροτσάκι της στο δρόμο και τραγουδάει «Reent-aaaaaa-neko!» («Νοίκιασεεεεε-μια-Γάτα!»), μέχρι κάποιος περαστικός να ενδιαφερθεί. Η ενοικίαση ωστόσο δεν είναι απλή διαδικασία: οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν από συνέντευξη και ειδικά τεστ, ώστε να διαπιστώσει η Σαγιάκο ότι οι γάτες της φιλοξενούνται σε καλά χέρια. Ευχάριστα περίεργο και ξεκαρδιστικά σουρεαλιστικό, το «Εδώ η Καλή Γάτα» θα σας εκπλήξει με την αισιόδοξη ενέργειά και τον συναισθηματικό του αντίκτυπο - πόσο συγκινητική μπορεί να είναι μια ταινία με (και για) γάτες; Μην ξαφνιαστείτε ωστόσο αν πιάσετε τον εαυτό σας να μουρμουρίζει το τραγούδι της Σαγιάκο πολύ καιρό μετά την προβολή. Φ.Β.


rent-a-cat / εδώ η καλή η γάτα από NyxtesPremieras

Εναλλακτικοί τίτλοι: Rentaneko / Rent-A-Cat

Σκηνοθεσία / Director: Naoko Ogigami

Σενάριο / Screenwriter: Naoko Ogigami

Φωτογραφία / DoP: Kazutaka Abe

Μοντάζ / Editor: Shinichi Fushima

Ηθοποιοί / Principal Cast: Mikako Ichikawa, Reiko Kusamura, Ken Mitsuishi, Maho Yamada, Kei Tanaka

Ιαπωνία / Japan

2011

Εγχρωμο / Color

110'

Ιαπωνικά / Japanese

* Προβάλλεται στις 28 Σεπτεμβρίου


    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-01 18:09:15



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Οι Γαμάτοι

    Οι Γαμάτοι

    H oικογένεια Γκονζάλες προσπαθεί σκληρά να διατηρήσει τις όμορφες λατινοαμερικάνικες παραδόσεις του μισογυνισμού και της ομοφοβίας. Εχουν ένα ρημαγμένο συνεργείο αυτοκινήτων όπου βλέπουν τηλεόραση όλη μέρα, θωπεύουν ο ένας τον άλλον, τρώνε με τα χέρια σαν γουρούνια, πίνουν σαν καταβόθρες και δεν δίνουν δεκάρα για τις κοινωνικές συμβάσεις. Οταν όμως εμφανίζεται ένας ψηλός μελαχρινός Ξένος, οι ισορροπίες ανατρέπονται, οι μάσκες πέφτουν και οι συνέπειες είναι καταστροφικές.

    Graceland

    Graceland

    Η φετινή κινηματογραφική έκπληξη έρχεται από τις Φιλιππίνες και είναι μια βουτιά στα άδυτα της διεφθαρμένης εξουσίας και τους άνομους δρόμους της Μανίλα. Εξερευνώντας τα λεπτά όρια της εκδίκησης και της ανθρώπινης παθογένειας, το 'Graceland' είναι ένα βραδυφλεγές θρίλερ που, όσο ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του, προκαλεί διαρκώς ανατριχίλες στη σκοτεινή αίθουσα.

    Κράτα Ένα Φως Αναμμένο

    Κράτα Ένα Φως Αναμμένο

    Μακριά από το να αποτελέσει μια ακόμη τυπική boy meets boy ιστορία, η ευαίσθητη και σε αρκετά σημεία αυτοβιογραφική ταινία του Άιρα Σακς σκιαγραφεί την παθιασμένη, μετεωρική και περιπετειώδη σχέση ανάμεσα σε έναν νεαρό σκηνοθέτη και έναν εξίσου νεαρό δικηγόρο, όπως αυτή εκτυλίσσεται μετά την απόφασή τους να μείνουν μαζί και τη σταδιακή πάλη καθενός με τις καταχρήσεις, τις αδυναμίες και τους προσωπικούς δαίμονες του άλλου.

    Η Ασφάλειά Σας Δεν Είναι Εγγυημένη

    Η Ασφάλειά Σας Δεν Είναι Εγγυημένη

    'ΖΗΤΕΙΤΑΙ: Κάποιος να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο μαζί μου. Δεν είναι αστείο. Θα πληρωθείτε μόλις γυρίσουμε. Πρέπει να φέρετε τα δικά σας όπλα. Το έχω ξανακάνει μόνο μια φορά ακόμη. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ.'

    Ανάμεσά Μας

    Ανάμεσά Μας

    Δύο ζευγάρια. Μία φιλία. Δύο διαφορετικοί πλανήτες. Η Γκρέις και ο Κάρλο είναι νιόπαντροι. Μένουν στη Νέα Υόρκη, όπου ο Κάρλο ξεκινά την καριέρα του σαν ανερχόμενο αστέρι στην καλλιτεχνική φωτογραφία. Ο Τζόελ, φίλος του Κάρλο από τη σχολή φωτογραφίας, έχει εγκατασταθεί στην καλοζωισμένη επαρχία με τη σύζυγό του, Σάριλ, και απολαμβάνει τις παχυλές απολαβές που του προσφέρει η διαφήμιση. Οταν συναντιούνται για ένα σαββατοκύριακο, ανταγωνισμοί, αντιζηλίες, μυστικά και ψέματα βγαίνουν στην επιφάνεια, οδηγώντας σε μια εκρηκτική διαμάχη.