Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα

Ενα από τα καλύτερα φιλμ κινουμένων σχεδίων της χρονιάς, «To Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα» μας ταξιδεύει στην Αφρική, όπου ένας σοφός γέροντας αφηγείται στα παιδιά του χωριού την ιστορία του Μάκι. Ο Μάκι είναι ένα μικρό αγόρι που ξεφεύγει απ’ τα δίχτυα των δουλεμπόρων και γίνεται κολλητός με μια καμηλοπάρδαλη, τη Ζαράφα.

Ενα από τα καλύτερα φιλμ κινουμένων σχεδίων της χρονιάς, «To Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα» μας ταξιδεύει στην Αφρική, όπου ένας σοφός γέροντας αφηγείται στα παιδιά του χωριού την ιστορία του Μάκι. Ο Μάκι είναι ένα μικρό αγόρι που ξεφεύγει απ’ τα δίχτυα των δουλεμπόρων και γίνεται κολλητός με μια καμηλοπάρδαλη, τη Ζαράφα. Οταν όμως η Ζαράφα αιχμαλωτίζεται για να δοθεί στον Γάλλο βασιλιά ως δώρο, τότε ο Μάκι βάζει ως σκοπό της ζωής του να την ελευθερώσει και ταξιδεύει πάνω σε ένα αερόστατο μέχρι το Παρίσι για να τη βρει. Συγκινητικό και φτιαγμένο από το υλικό των παιδικών ονείρων, «Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα» και οι εικόνες του μαγεύουν το κοινό, ανεξαρτήτου ηλικίας. Κ.Θ.


zarafa / το μεγάλο ταξίδι της ζαράφα - trailer από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος: Zarafa

Σκηνοθεσία / Directors: Rémi Bezançon, Jean-Christophe Lie

Σενάριο / Screenwriters: Alexander Abela, Rémi Bezançon

Μουσική / Music: Laurent Perez

Μοντάζ / Editor: Sophie Reine

Ηθοποιοί / Principal Cast: Max Renaudin, Simon Abkarian, François-Xavier Demaison, Vernon Dobtcheff

Γαλλία, Βέλγιο / France, Belgium

2012

Εγχρωμο / Color

78’

Γαλλικά / French

* Προβάλλεται στις 30 Σεπτεμβρίου


    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-13 12:10:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Στον Δρόμο

    Στον Δρόμο

    Το εμβληματικό μανιφέστο της μπιτ γενιάς, το βιβλίο που ανέθρεψε γενιές και γενιές καταραμένων εφήβων μεταφέρεται επιτέλους στη μεγάλη οθόνη από τον Βάλτερ Σάλες. Το - κατά βάση αυτοβιογραφικό - μυθιστόρημα του Τζακ Κέρουακ περιλαμβάνει τις άσκοπες περιπλανήσεις του ίδιου και φίλων του, όπως ο ποιητής Αλεν Γκίνσμπεργκ ή ο αρχιερέας των μπίτνικς, Νιλ Κάσαντι.

    Cosmopolis

    Cosmopolis

    Στο νέο πόνημα του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, ο Ρόμπερτ Πάτινσον ενσαρκώνει έναν νεαρό εκατομμυριούχο, ο οποίος γυρίζει τη Νέα Υόρκη μέσα στην υπερπολυτελή λιμουζίνα του. Συναντάει ετερόκλητους ανθρώπους, κάνει αχαλίνωτο σεξ με τη Ζιλιέτ Μπινός, προσπαθεί να κερδίσει τον έρωτα της γυναίκας του, την οποία έχει μόλις παντρευτεί από συμφέρον, και πυροβολεί κόσμο χωρίς λόγο.

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο Δρόμος του Σταυρού (work in progress)

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο Δρόμος του Σταυρού (work in progress)

    Μαζί με άλλους πέντε ντοκιμαντερίστες (Κατερίνα Πατρώνη, Χάρη Ραφτογιάννης, Χριστόφορο Γεωργούτσο, Νικολία Αποστόλου και Γιάννης Μισουρίδη), ο Μάρκο Γκαστίν παρακολούθησε βήμα-βήμα την προεκλογική εκστρατεία τεσσάρων υποψηφίων για το βουλευτικό αξίωμα (Γιάννης Ραγκούσης για το ΠΑΣΟΚ, Νίκος Κωστόπουλος για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ρένα Δούρου για τον ΣΥΡΙΖΑ και Ηλίας Παναγιώταρος για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ).

    Wild and Precious

    Wild and Precious

    Ένας Ιταλός κινηματογραφιστής παγιδεύεται στη δίνη της Ελληνικής κοινωνικοπολιτικής κρίσης. Επιστρέφει στο Μιλάνο, όπου ζει η πρώην γυναίκα του, μόνο και μόνο για να επιστρέψει ξανά στην Αθήνα, όταν ένας Αυστραλός τη λεοπτικός παραγωγός τον προσλαμβάνει για τον αντισυμβατικό χαρακτήρα της δουλειάς του.

    Dogs, Cats & Rats

    Dogs, Cats & Rats

    Φθινόπωρο 2006 - Ανοιξη 2007. Η Αθήνα φλέγεται. Το Πολυτεχνείο, όπως και οι περισσότερες σχολές στην Ελλάδα, τελεί υπό κατάληψη. Η κυβέρνηση επιμένει στην τροπολογία του άρθρου 16 για την Παιδεία. Οι πορείες διαδέχονται η μία την άλλη. Αστυνομική βία, ματωμένοι διαδηλωτές, καμένα αυτοκίνητα, πυρπολημένα αστυνομικά τμήματα. Με φόντο αυτό το πολιτικό και κοινωνικό χάος, εξελίσσεται μια ερωτική ιστορία: ένας νεαρός χούλιγκαν ερωτεύεται μια γοητευτική φοιτήτρια που κινείται δυναμικά στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

    Ημερολόγια Αμνησίας (work in progress)

    Ημερολόγια Αμνησίας (work in progress)

    Μια γυναίκα ανακαλύπτει κάποιες ξεχασμένες ταινίες σούπερ 8, που αναφέρονται στις χρονιές 1985-86, από την Ελλάδα, την Αυστραλία και το Παρίσι, όταν ήταν φοιτήτρια. Τις ανακαλύπτει το 2010, σε μια περίοδο προσωπικών απωλειών που συμπίπτει με την όξυνση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη. Βλέποντας αυτά τα ξεχασμένα ημερολόγια οξειδωμένα από το χρόνο, της δημιουργείται η ανάγκη να κινηματογραφήσει στιγμές από δύο καινούργιες χρονιές της ζωής της.