Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Η Λιμουζίνα

Οπως μαρτυρά και ο παιχνιδιάρικος τίτλος, πρόκειται για μία κωμωδία παρεξηγήσεων, ένα σύγχρονο παραμύθι πάνω στις περιπέτειες της ενηλικίωσης. Μια ταινία με αυτοσχεδιασμούς, με δοκιμές σκέψεων, ένα παιχνίδι με το παράδοξο και μια τολμηρή αυθαιρεσία, στο επίπεδο της κινηματογραφικής σύμβασης.

Ο Μάρκος, η Κολέτ και ο Μαξ ξεκινούν από το Παρίσι της δεκαετίας του '60, προκειμένου να επιχειρήσουν ένα ταξίδι με αυτοκίνητο στην Ελλάδα του σήμερα. Μέσα από συναντήσεις με διάφορα μυθικά και φανταστικά πρόσωπα, περνούν από την ξεγνοιασιά των νιάτων στην ωριμότητα. «Η Λιμουζίνα» μεταφέρει τους επιβάτες της ανάμεσα σε χρόνια, τόπους και κινηματογραφικά είδη, για να αναδειχθεί σε γνήσιο δημιούργημα του παναγιωτοπουλικού σύμπαντος.

Το φιλμ, που ξεπήδησε απροσδόκητα, μέσα από μία συλλογή διηγημάτων την οποία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έλαβε από έναν φίλο στο Παρίσι, ακολούθησε τις διαθέσεις και τους χρόνους του δημιουργού του.

Οπως μαρτυρά και ο παιχνιδιάρικος τίτλος, πρόκειται για μία κωμωδία παρεξηγήσεων, ένα σύγχρονο παραμύθι πάνω στις περιπέτειες της ενηλικίωσης. Μια ταινία με αυτοσχεδιασμούς, με δοκιμές σκέψεων, ένα παιχνίδι με το παράδοξο και μια τολμηρή αυθαιρεσία, στο επίπεδο της κινηματογραφικής σύμβασης. Ο Νίκος Κουρής συναντιέται ξανά με τον αγαπημένο του δημιουργό, ενώ η Δούκισσα Νομικού κάνει εδώ το κινηματογραφικό της ντεμπούτο.


η λιμουζίνα / the limousine - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director: Nikos Panayotopoulos

Σενάριο / Screenwriter: Nikos Panayotopoulos

Φωτογραφία / DoP: Kostis Gkikas

Μοντάζ / Editor: Nikos Pastras

Ηθοποιοί / Principal Cast: Nikos Kouris, Doukissa Nomikou, Dimitris Katalifos, Pavlos Haikalis, Takis Spiridakis, Stamatis Fassoulis

Ελλάδα / Greece
2013
Εγχρωμο / Color
92'
Ελληνικά / Greek

* Προβάλλεται στις 20 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Καλοκαίρι στην Αθήνα: Φόβος και Ελπίδα

    Καλοκαίρι στην Αθήνα: Φόβος και Ελπίδα

    Έξι μικρου μήκους ταινίες, που γυρίστηκαν στις γειτονιές της Αθήνας στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival σε παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

    Το Τσίρκο

    Το Τσίρκο

    Με την ιδιοφυή κωμική φλέβα του και την τέλεια εξισορρόπηση του χιουμοριστικού με το δραματικό, το βραβευμένο με τιμητικό Όσκαρ 'Τσίρκο' παραμένει μια από τις καλύτερες, αν και λιγότερο προβεβλημένες ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν.

    Lurk - work in progress

    Lurk - work in progress

    Το 'Lurk' είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα, που όμως δεν φοβάται να αρθρώσει ένα πολιτικό σχόλιο.

    Ανεμιστήρας - work in progress

    Ανεμιστήρας - work in progress

    H παιδική εκδίκηση έρχεται να μετατραπεί σε ποίηση του ωμού ρεαλισμού, δίνοντας την πλέον καλοπληρωμένη και συνάμα εύστοχη απάντηση στη σκληρότητα και τον εγωκεντρισμό που χαρακτηρίζει τον κόσμο των μεγάλων.

    Μαξιλάρι - work in progress

    Μαξιλάρι - work in progress

    Τρεις φίλοι κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ μακριά από τον πολιτισμό. Θέλουν να ξεχάσουν, να περάσουν καλά, να ονειρευτούν. Συζητούν για τον κομφορμισμό, την κουλτούρα, την πολιτική, τη βία και τον άνθρωπο, αναζητώντας απαντήσεις: τι είμαστε, τι θα κάνουμε ως οντότητες και ως ομάδα;

    Οι Αισθηματίες - work in progress

    Οι Αισθηματίες - work in progress

    Επειτα από ένα μακρύ διάστημα αποχής από το σινεμά, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης σκηνοθετεί τον επίσης επανακάμψαντα στα κινηματογραφικά πράγματα Τάκη Μόσχο, πλαισιωμένο απολαυστικά από το νεανικό καστ.