Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

September

Oπως ο Σεπτέμβρης είναι το σύνορο, μια αχνή παρένθεση ανάμεσα στο καλοκαίρι και τον χειμώνα, έτσι και ο «Σεπτέμβρης» της Αννας, είναι μια ιστορία για τα ψυχικά όρια, το πώς δοκιμάζονται οι αντοχές της αγάπης, της πίστης, αλλά και της διαφορετικότητας

Η Αννα ζει με τον σκύλο της, τον Μανού, σε ένα μικρό διαμέρισμα. Πιστεύει ότι θα ζήσουν μαζί για πάντα. Oταν ο Μανού πεθαίνει, η Αννα ζητά να τον θάψει στον κήπο του σπιτιού της απέναντι οικογένειας. Το πρόσχαρο σπίτι γίνεται το καταφύγιό της. Ερωτεύεται την άλλη γυναίκα, τα παιδιά, και την ζωή που ζούνε. Η οικογένεια, ασφαλής μέσα στην αυτάρκειά της, δεν έχει ανάγκη την αγάπη της Αννας. Η Αννα όμως, που ξέρει καλά τι σημαίνει να είσαι πιστός, δεν το βάζει κάτω.

Oπως ο Σεπτέμβρης είναι το σύνορο, μια αχνή παρένθεση ανάμεσα στο καλοκαίρι και τον χειμώνα, έτσι και ο «Σεπτέμβρης» της Αννας, είναι μια ιστορία για τα ψυχικά όρια, το πώς δοκιμάζονται οι αντοχές της αγάπης, της πίστης, αλλά και της διαφορετικότητας. Δύο από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς τους, η Κόρα Καρβούνη και η Μαρία Σκουλά, συναντιούνται σε αυτή την τρυφερή κομεντί.


september - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director: Penny Panayotopoulou

Σενάριο / Screenwriter: Kallia Papadaki, Penny Panayotopoulou

Φωτογραφία / DoP: Yorgos Michelis

Μουσική / Music: Yorgos Zachariou

Μοντάζ / Editor: Petar Markovic

Ηθοποιοί / Principal Cast: Kora Karvouni, Maria Skoula, Nikos Diamantis, Christos Stergioglou, Anastasios Tzertzemelis, Irini Kolliakou

Γερμανία, Ελλάδα / Germany, Greece
2013
Εγχρωμο / Color
105'
Ελληνικά / Greek

* Προβάλλεται στις 21 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Καλοκαίρι στην Αθήνα: Φόβος και Ελπίδα

    Καλοκαίρι στην Αθήνα: Φόβος και Ελπίδα

    Έξι μικρου μήκους ταινίες, που γυρίστηκαν στις γειτονιές της Αθήνας στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival σε παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

    Το Τσίρκο

    Το Τσίρκο

    Με την ιδιοφυή κωμική φλέβα του και την τέλεια εξισορρόπηση του χιουμοριστικού με το δραματικό, το βραβευμένο με τιμητικό Όσκαρ 'Τσίρκο' παραμένει μια από τις καλύτερες, αν και λιγότερο προβεβλημένες ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν.

    Lurk - work in progress

    Lurk - work in progress

    Το 'Lurk' είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα, που όμως δεν φοβάται να αρθρώσει ένα πολιτικό σχόλιο.

    Ανεμιστήρας - work in progress

    Ανεμιστήρας - work in progress

    H παιδική εκδίκηση έρχεται να μετατραπεί σε ποίηση του ωμού ρεαλισμού, δίνοντας την πλέον καλοπληρωμένη και συνάμα εύστοχη απάντηση στη σκληρότητα και τον εγωκεντρισμό που χαρακτηρίζει τον κόσμο των μεγάλων.

    Μαξιλάρι - work in progress

    Μαξιλάρι - work in progress

    Τρεις φίλοι κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ μακριά από τον πολιτισμό. Θέλουν να ξεχάσουν, να περάσουν καλά, να ονειρευτούν. Συζητούν για τον κομφορμισμό, την κουλτούρα, την πολιτική, τη βία και τον άνθρωπο, αναζητώντας απαντήσεις: τι είμαστε, τι θα κάνουμε ως οντότητες και ως ομάδα;

    Οι Αισθηματίες - work in progress

    Οι Αισθηματίες - work in progress

    Επειτα από ένα μακρύ διάστημα αποχής από το σινεμά, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης σκηνοθετεί τον επίσης επανακάμψαντα στα κινηματογραφικά πράγματα Τάκη Μόσχο, πλαισιωμένο απολαυστικά από το νεανικό καστ.