Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Θέλω να Νιώσω Αγάπη

Το αποστομωτικά όμορφο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ελίζα Χίτμαν καταγράφει τη σεξουαλική αφύπνιση ενός 14χρονου κοριτσιού στη διάρκεια ενός καλοκαιριού που κυλάει ζεστό και αποπνικτικό με φόντο τις εργατικές συνοικίες και τις κοντινές παραθαλάσσιες διόδους του Νότιου Μπρούκλιν.

Το αποστομωτικά όμορφο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ελίζα Χίτμαν καταγράφει τη σεξουαλική αφύπνιση ενός 14χρονου κοριτσιού στη διάρκεια ενός καλοκαιριού που κυλάει ζεστό και αποπνικτικό με φόντο τις εργατικές συνοικίες και τις κοντινές παραθαλάσσιες διόδους του Νότιου Μπρούκλιν. Θέλοντας να βιώσει το συντομότερο δυνατό και η ίδια τις ερωτικές εμπειρίες που ήδη απολαμβάνει η φιλενάδα της, η 14χρονη Λίλα, εκβιάζει την έλξη που νιώθει για ένα μεγαλύτερο σε ηλικία αγόρι και οι επιλογές που παίρνει τη σπρώχνουν σε μερικά ιδιαίτερα επικίνδυνα μονοπάτια.

Διασχίζοντας γνώριμες περιοχές της εφηβείας, όπως ένας υπνοβάτης βαδίζει μέσα σε ένα βαθύ όνειρο, το θαυμάσιο φιλμ συλλαμβάνει τον άγουρο νεανικό πόθο, το εφηβικό χτυποκάρδι για οτιδήποτε άγνωστο και ανεξερεύνητο, την απεγνωσμένη ανάγκη για κατανόηση και ανθρώπινη επαφή και τη σαστισμένη ψυχοσύνθεση ενός μικρού κοριτσιού στα πρώτα καλέσματα της ενήλικης ζωής, μέσα από την αιθέρια σκηνοθεσία, την πανέμορφη παλέτα της φωτογραφίας, τη μεθυστική ατμόσφαιρα του καλοκαιριού και την ερμηνεία-αποκάλυψη της πρωτοεμφανιζόμενης Τζίνα Πιερσάντι. Λ.Κ.


it felt like love / θέλω να νιώσω αγάπη - trailer από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title: It Felt Like Love

Σκηνοθεσία / Director: Eliza Hittman

Σενάριο / Screenwriter: Eliza Hittman

Φωτογραφία / DoP: Sean Porter

Μοντάζ / Editor: Scott Cummings, Carlos Marques-Marcet

Ηθοποιοί / Principal Cast: Jesse Cordasco, Richie Folio, Andrew McCord, Gina Piersanti, Case Prime, Nick Rosen

ΗΠΑ / USA
2013
Εγχρωμο / Color
82’
Αγγλικά / English

* Προβάλλεται στις 25 Σεπτεμβρίου, τις 26 Σεπτεμβρίου και τις 27 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00