Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Προσοχή στο Κενό Μεταξύ Συρμού και Αποβάθρας

Ισως ποτέ άλλοτε μια ταινία δεν κατάφερε να αποδώσει στη μεγάλη οθόνη το φαινόμενο του αυτισμού όπως το σόλο ντεμπούτο του εξαιρετικά ταλαντούχου Σαμ Φλάισνερ.

Ο 13χρονος Ρίκι είναι ένα αυτιστικό αγόρι που ζει με την οικογένειά του στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Οταν η μητέρα του τον κατσαδιάζει από το τηλέφωνο για τις κοπάνες του, ο Ρίκι θα μπει στο μετρό και θα ξεκινήσει ένα δαιδαλώδες ταξίδι στα σπλάχνα της χαοτικής μητρόπολης. Καθώς οι ώρες και οι μέρες περνούν, εκείνη, παράνομη μετανάστρια από το Μεξικό, βιώνει τη δική της «Οδύσσεια» αναζητώντας τον απεγνωσμένα, ενώ την ίδια στιγμή ο τυφώνας Σάντι απειλεί να σαρώσει τα πάντα.

Ισως ποτέ άλλοτε μια ταινία δεν κατάφερε να αποδώσει στη μεγάλη οθόνη το φαινόμενο του αυτισμού όπως το σόλο ντεμπούτο του εξαιρετικά ταλαντούχου Σαμ Φλάισνερ. Υιοθετώντας μια υπνωτιστική κινηματογράφηση που αναδεικνύει φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες, η ταινία καταδύεται στο μοναχικό σύμπαν και τον ιδιαίτερο τρόπο αντίληψης του νεαρού ήρωα, προσφέροντας μια πρωτοφανή φιλμική εμπειρία, στα όρια της παραίσθησης, και ταυτόχρονα ένα ιδιοσυγκρασιακό, εναλλακτικό πορτρέτο της Νέας Υόρκης και των κατοίκων της. Ειδική Μνεία στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα. Θ.Π.


stand clear of the closing doors / προσοχή στο... από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title: Stand Clear of the Closing Doors

Σκηνοθεσία / Director: Sam Fleischner

Σενάριο / Screenwriters: Rose Lichter-Marck, Micah Bloomberg

Φωτογραφία / DoP: Adam Jandrup, Ethan Palmer

Μουσική / Music: Sarah Lipstate

Μοντάζ / Editor: Talia Barrett

Ηθοποιοί / Principal Cast: Andrea Suarez Paz, Jesus Sanchez-Velez, Azul Zorrilla, Marsha Stephanie Blake, Tenoch Huerta Mejía, Kevin Bewersdorf

ΗΠΑ / USA
2013
Εγχρωμο / Color
103'
Αγγλικά, Ισπανικά / English, Spanish

* Προβάλλεται στις 19 Σεπτεμβρίου και τις 20 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00