Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Αγάπη Αιώνια

Μια μακάβρια ερωτική ιστορία που παίρνει απρόσμενα ανθρώπινη τροπή, το «Αγάπη Αιώνια» επιβεβαιώνει με την ονειρική του ατμόσφαιρα πως ο έρωτας και ο θάνατος χωρίζονται μόνο από μια λεπτή κλωστή.

Ο Ίαν έχει εμμονή με το θάνατο από μικρός. Παιδί ακόμα, είδε τον πατέρα του να ξεψυχά και ανακάλυψε το πτώμα μιας συμμαθήτριάς του η οποία είχε κρεμαστεί από ένα δέντρο. Τώρα πια, στα 26 του, ζει απομονωμένος σ’ ένα πολυτελές σπίτι και μοιάζει εγκλωβισμένος στον ψηφιακό κόσμο του διαδικτύου. Εκεί προτιμά να συμμετέχει σε φόρουμ με συμβουλές για αυτόχειρες ενώ στη συνέχεια τους βοηθάει να εκπληρώσουν τον σκοπό τους. Ξαφνικά όμως, στην ζωή του φυτρώνει η αγάπη αλλά ο κόσμος των νεκρών με τον κόσμο των ζωντανών συγχέονται ανεπανόρθωτα στο μυαλό του. 

Μια μακάβρια ερωτική ιστορία που παίρνει απρόσμενα ανθρώπινη τροπή, το «Αγάπη Αιώνια» επιβεβαιώνει με την ονειρική του ατμόσφαιρα πως ο έρωτας και ο θάνατος χωρίζονται μόνο από μια λεπτή κλωστή.

Με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, ο Ιρλανδός Μπρένταν Μαλντάουνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Ιάπωνα Κέι Οίσι «Shibito o kou» και υπογράφει ένα ατμοσφαιρικό και ταυτόχρονα κωμικοτραγικό μελόδραμα για την διαπλοκή της οδύνης και της ηδονής στο πειραγμένο νου ενός απροσανατολισμένου άνδρα. Κ.Θ.


love eternal / αγάπη αιώνια - trailer από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title: Love Eternal

Σκηνοθεσία / Director: Brendan Muldowney

Σενάριο / Screenwriter: Brendan Muldowney, Kei Ôishi

Φωτογραφία / DoP: Tom Comerford

Μουσική / Music: Bart Westerlaken

Μοντάζ / Editor: Mairead McIvor

Ηθοποιοί / Principal Cast: Pollyanna McIntosh, Amanda Ryan Robert de Hoog, Emma Eliza Regan Declan Conlon, Aiden Condron

Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ιαπωνία / Ireland, Luxembourg, The Netherlands, Japan
Εγχρωμο / Color
94'
Αγγλικά / English

* Προβάλλεται στις 24 Σεπτεμβρίου και τις 29 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00