Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Coldwater

Ένα θρίλερ δυναμίτης που καθηλώνει με τη συγκλονιστική ιστορία του και τα ντελιριακά ξεσπάσματα βίας, τα οποία συχνά καταλήγουν σε λυρικές εικόνες καταστροφής.

Όταν το «Bellflower», το μετα-αποκαλυπτικό μανιφέστο του Ιβαν Γκλόντελ, προβλήθηκε το 2011 στις Νύχτες Πρεμιέρας, σύσσωμη η ομάδα του Φεστιβάλ περίμενε εναγωνίως το επόμενο βήμα της ταλαντούχας παρέας που βρισκόταν πίσω από ένα απ’ τα πιο εκρηκτικά ντεμπούτα του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά των τελευταίων ετών.

Δυο χρόνια αργότερα ο Βίνσεντ Γκράσοου, παραγωγός, συμπρωταγωνιστής και μοντέρ στο «Bellflower», επιχειρεί την πρώτη σκηνοθετική του δουλειά με το «Coldwater», ένα θρίλερ δυναμίτη που καθηλώνει με τη συγκλονιστική ιστορία του και τα ντελιριακά ξεσπάσματα βίας που συχνά καταλήγουν σε λυρικές εικόνες καταστροφής.

Στο φιλμ, ο Μπραντ είναι ένας έφηβος που η εμπλοκή του με το εμπόριο ναρκωτικών και τις μικροκλοπές αναγκάζουν τη μητέρα του να τον στείλει εσώκλειστο στο Κολντγουότερ, ένα ιδιόμορφο σωφρονιστικό ίδρυμα οργανωμένο στα πρότυπα στρατοπέδου. Εκεί τον υποδέχεται ο πρώην πεζοναύτης και νυν διευθυντής του ιδρύματος, συνταγματάρχης Ράιχαρτ, που φροντίζει να συστήσει άμεσα τους νεοσύλλεκτους στις πιο βάρβαρες και ανίερες τακτικές επανένταξης. Σύντομα, οι νεαροί θα καταλάβουν πως φιλοξενούνται σε ένα απάνθρωπο στρατόπεδο συγκέντρωσης, σε μια επίγεια κόλαση απ’ την οποία κανείς τους δεν θα φύγει αλώβητος. Κ.Θ.


coldwater - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director: Vincent Grashaw

Σενάριο / Screenwriter: Vincent Grashaw, Mark Penney

Φωτογραφία / DoP: Jayson Crothers

Μουσική / Music: Chris Chatham, Mark Miserocchi

Μοντάζ / Editor: Eddie Mikasa

Ηθοποιοί / Principal Cast: P.J. Boudousqué, James C. Burns, Chris Petrovski, Octavius J. Johnson, Nicholas Bateman, Stephanie Simbari

ΗΠΑ / USA
2013
Εγχρωμο / Color
104'
Αγγλικά / English

* Προβάλλεται στις 26 Σεπτεμβρίου, τις 27 Σεπτεμβρίου και τις 28 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00