Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Ραντεβού Μετά τα Μεσάνυχτα

Το ρολόι δείχνει μεσάνυχτα και στο φαντεζί παριζιάνικο διαμέρισμα της Αλί και του Ματιάς, το νεαρό ζευγάρι ετοιμάζεται για ένα ακόμη όργιο.

Το ρολόι δείχνει μεσάνυχτα και στο φαντεζί παριζιάνικο διαμέρισμα της Αλί και του Ματιάς το νεαρό ζευγάρι ετοιμάζεται για ένα ακόμη όργιο. Στην παρέα τους είναι η τραβεστί υπηρέτριά τους, ενώ περιμένουν ακόμη την Τσούλα, τον Γαμιά, τη Σταρ και τον Εφηβο. Εάν η παραπάνω περιγραφή δεν είναι αρκετή για να σας πείσει, μην μπείτε καν στον κόπο να καταδυθείτε στο ατμοσφαιρικό και φιλοσοφημένο σύμπαν του Γιαν Γκονζάλες.

Στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, ο Γάλλος σκηνοθέτης δεν διστάζει να φορέσει προσθετικό πέους στον Ερίκ Καντονά και να αποπειραθεί την αφήγηση μιας νέας «Φιλοσοφίας στο Μπουντουάρ», τοποθετημένης σε κάποια παράλληλη διάσταση. Μπλέκοντας την κλασική γαλλική διανόηση με τα ανατολίτικα παραμύθια και τη σεξουαλική λογοτεχνία, ο Γκονζάλες φτιάχνει ένα φιλμ ντελικάτο και αισθησιακό, που υπόσχεται να σε παρασύρει - αρκεί να έχεις το θάρρος να αφεθείς στη γοητεία του.

Κερασάκι στην τούρτα η ερμηνεία του νεαρού Αλέν Φαμπιάν Ντελόν, που κουβαλάει κινηματογραφικές αναμνήσεις μεγατόνων, καθώς διαθέτει την εκφραστικότητα και τα υγρά μάτια του πατέρα του. Φ.Β.


les rencontres d'apres minuit / ραντεβού μετά... από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original Title: Les Rencontres d'Apres Minuit 

Σκηνοθεσία / Director: Yann Gonzalez

Σενάριο / Screenwriter: Yann Gonzalez

Φωτογραφία / DoP: Simon Beaufils

Μουσική / Music: Anthony Gonzalez, M83

Μοντάζ / Editor: Raphaël Lefèvre

Ηθοποιοί / Principal Cast: Kate Moran, Niels Schneider, Nicolas Maury, Éric Cantona, Fabienne Babe, Alain Fabien Delon

Γαλλία / France
2013
Εγχρωμο / Color
91’
Γαλλικά / French

* Προβάλλεται στις 19 Σεπτεμβρίου και τις 20 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00