Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Τίποτα Κακό Δε Θα Συμβεί

Ακατάλληλο για ευαίσθητα στομάχια, το ενοχλητικό πρώτο φιλμ της Κάτριν Γκέμπε γίνεται μια εφιαλτική παραβολή πάνω στα ρευστά όρια και τους κρυμμένους κινδύνους της τυφλής πίστης.

Ορφανός νεαρός που ζει στο σημερινό Αμβούργο, έχοντας βρει προσωρινά καταφύγιο σε μια νεανική χριστιανική κοινότητα, συναντά στο πρόσωπο ενός φαινομενικά φιλήσυχου οικογενειάρχη τον χαμένο πατέρα που πάντοτε αποζητούσε, αλλά και έναν πρόσκαιρο σωτήρα από μια ζωή άσκοπης περιπλάνησης.

Οπως πολύ σύντομα θα διαπιστώσει, εντούτοις, και μάλιστα με τον πιο τραυματικό τρόπο, είναι γραφτό να γίνει μαρτυρικός πρωταγωνιστής σε μια σειρά από απάνθρωπες δοκιμασίες, στις οποίες υποβάλλεται από τον σαδιστικό οικοδεσπότη του. Ο τελευταίος προσπαθεί να κάμψει την ακλόνητη πίστη του πιτσιρικά και να την οδηγήσει στα άκρα.

Από τις πιο πολυσυζητημένες και αμφιλεγόμενες δημιουργίες που προβλήθηκαν στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Κανών, το ντεμπούτο-σοκ της γερμανικής καταγωγής σκηνοθέτιδας μεταφέρει στην οθόνη μια ιστορία που, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, στηρίζεται σε αληθινά περιστατικά.

Ακατάλληλο για ευαίσθητα στομάχια, το ενοχλητικό πρώτο φιλμ της Κάτριν Γκέμπε γίνεται μια εφιαλτική παραβολή πάνω στα ρευστά όρια και τους κρυμμένους κινδύνους της τυφλής πίστης. Λ.Κ.


tore tanzt / τίποτα κακό δε θα συμβεί - trailer από NyxtesPremieras

Εναλλακτικοί τίτλοι: Tore Tanzt / Nothing Bad Can Happen

Σκηνοθεσία / Director: Katrin Gebbe

Σενάριο / Screenwriter: Katrin Gebbe

Φωτογραφία / DoP: Moritz Schultheiß

Μουσική / Music: Johannes Lehniger, Peter Folk

Μοντάζ / Editor: Heike Gnida

Ηθοποιοί / Principal Cast: Julius Feldmeier, Sascha Alexander Gersak, Annika Kuhl, Swantje Kolhof, Til Theinert, Daniel Michel

Γερμανία / Germany
2013
Εγχρωμο / Color
110’
Γερμανικά / German

* Προβάλλεται στις 19 Σεπτεμβρίου και τις 20 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00