Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Το Κορίτσι της Επανάστασης

ναμφίβολα η πιο γλυκιά και τρελή κωμωδία που θα δούμε φέτος, το «Κορίτσι της Επανάστασης» είναι ερωτευμένο με το αμερικανικό χολιγουντιανό χιούμορ των 20s και με τη Νουβέλ Βαγκ.

Είναι καλοκαίρι, στο Παρίσι έχει αφόρητη ζέστη και λίγο πριν από τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου για την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης, ο Εκτορας γνωρίζει την Tρικέτ. Θέλοντας να τη σαγηνεύσει, την προσκαλεί σε ταξιδάκι αναψυχής μαζί με έναν φίλο του και μία φίλη της, αλλά τα σχέδιά τους χαλάνε καθ’ οδόν, επειδή η γαλλική κυβέρνηση αποφασίζει να περικόψει τις καλοκαιρινές διακοπές κατά ένα μήνα λόγω οικονομικής κρίσης.

Αναμφίβολα η πιο γλυκιά και τρελή κωμωδία που θα δούμε φέτος, το «Κορίτσι της Επανάστασης» είναι ερωτευμένο με το αμερικανικό χολιγουντιανό χιούμορ των 20s και με τη Νουβέλ Βαγκ. Βουτηγμένο στο μεσογειακό μπλε και το κόκκινο του «Τρελού Πιερό», το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Αντονίν Περετζατκό καυτηριάζει με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα την κρίση χρέους των τραπεζών, την επίπλαστη ευμάρεια των Γάλλων και τον εκμαυλισμό της Ευρώπης από τον καπιταλισμό. Αν ο Γκοντάρ σκάρωνε σλάπστικ σκετσάκια, θα έμοιαζαν σίγουρα κάπως έτσι. Φ.Β.


la fille de 14 juillet / το κορίτσι της... από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title: La Fille de 14 Juillet

Σκηνοθεσία / Director: Antonin Peretjatko

Σενάριο / Screenwriter: Antonin Peretjatko

Φωτογραφία / DoP: Simon Roca

Μουσική / Music: Thomas De Pourquery, Julien Roig

Μοντάζ / Editor: Carole Le Page, Antonin Peretjatko

Ηθοποιοί / Principal Cast: Vimala Pons, Grégoire Tachnakian, Vincent Macaigne, Marie-Lorna Vaconsin, Thomas Schmitt

Γαλλία / France
2013
Εγχρωμο / Color
88’
Γαλλικά / French

* Προβάλλεται στις 20 Σεπτεμβρίου και τις 21 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00