Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ο Εχθρός Μου

Ενας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, μετά την υπερ-επιτυχημένη «Πίσω Πόρτα» και τη μακρόχρονη απουσία που ακολούθησε, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια πολυαναμενόμενη παραγωγή.

Ενας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, μετά την υπερ-επιτυχημένη «Πίσω Πόρτα» και τη μακρόχρονη απουσία που ακολούθησε, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια πολυαναμενόμενη παραγωγή.

O σκηνοθέτης τοποθετεί σε πρώτο πλάνο έναν αμετανόητα ιδεολόγο γεωπόνο, καταγράφοντας αποφασιστικά και αναδεικνύοντας με γρήγορους ρυθμούς τη χαμένη ισορροπία, την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά στην Ελλάδα του σήμερα. Ο Μανώλης Μαυροματάκης υποδύεται έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον 48άχρονο οικογενειάρχη Κώστα Στασινό, ο οποίος ζει ήρεμα σε μια μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη με τη γυναίκα του Ράνια και τα δυο παιδιά τους, την 14χρονη Λουίζα και τον 17χρονο Ανδρέα.

Η λεηλασία του σπιτιού τους από μια αδίστακτη συμμορία τους φέρνει αντιμέτωπους με τα πιο δύσκολα διλήμματα της ζωής. Ο φόβος και η νέα συνθήκη θα ανατρέψουν ολοκληρωτικά την οικιακή ηρεμία, φέρνοντας βίαια στην καθημερινότητα της οικογένειας το παλιό κυνηγετικό όπλο του πατέρα του.


ο εχθρός μου / the enemy within - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director: Yorgos Tsemperopoulos

Σενάριο / Screenwriter: Yannis Tsiros Φωτογραφία / DoP: Vangelis Katritzidakis

Μουσική / Music: Akis Daoutis

Μοντάζ / Editor: Yorgos Mavropsaridis

Ηθοποιοί / Principal Cast: Manolis Mavromatakis, Maria Zorba, Ariadni Kavalierou, Yorgos Gallos, Thanassis Papageorgiou, Antonis Karistinos

Ελλάδα / Greece
2013
Εγχρωμο / Color
107'
Ελληνικά / Greek

* Προβάλλεται στις 28 Σεπτεμβρίου



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Όλα Χάθηκαν

    Όλα Χάθηκαν

    Μπορεί μια ταινία με έναν μονάχα πρωταγωνιστή, ελάχιστους διαλόγους και αποκλειστικό τόπο δράσης την απεραντοσύνη της θάλασσας να σε κρατά επί μία ώρα και 45 λεπτά καρφωμένο στην καρέκλα σου;

    September

    September

    Oπως ο Σεπτέμβρης είναι το σύνορο, μια αχνή παρένθεση ανάμεσα στο καλοκαίρι και τον χειμώνα, έτσι και ο 'Σεπτέμβρης' της Αννας, είναι μια ιστορία για τα ψυχικά όρια, το πώς δοκιμάζονται οι αντοχές της αγάπης, της πίστης, αλλά και της διαφορετικότητας

    Illusion

    Illusion

    Ο Σωτήρης, οικονομικός συντάκτης σε εφημερίδα, βλέπει τη ζωή του να κυλά αδιάφορα, μέχρι τη στιγμή που αντικρίζει την πανέμορφη Ολγα σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή Ρώσων ομογενών. Αδυνατώντας να ξεφύγει από τη σκέψη της, την αναζητά, για να καταλήξει σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο κόσμο, όπου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψευδαίσθηση.

    Luton

    Luton

    Στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, που έφτασε ως το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ο Μιχάλης Κωνσταντάτος καταπιάνεται με τις επιπτώσεις της αόρατης ψυχολογικής πίεσης και της βίας, που ασκούν οι απαιτήσεις μίας 'κανονικής' ζωής.

    Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

    Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

    H πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας βασίζεται στο κόμικ 'Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα', του Γιάννη Ρουμπούλια, ο οποίος πρωταγωνιστεί και στον ρόλο του 'αδάμαστου' ήρωα.

    Η Λιμουζίνα

    Η Λιμουζίνα

    Οπως μαρτυρά και ο παιχνιδιάρικος τίτλος, πρόκειται για μία κωμωδία παρεξηγήσεων, ένα σύγχρονο παραμύθι πάνω στις περιπέτειες της ενηλικίωσης. Μια ταινία με αυτοσχεδιασμούς, με δοκιμές σκέψεων, ένα παιχνίδι με το παράδοξο και μια τολμηρή αυθαιρεσία, στο επίπεδο της κινηματογραφικής σύμβασης.