Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

η Έκρηξη

Στη δεύτερη μόλις μεγάλου μήκους ταινία του, ο Σύλλας Τζουμέρκας αποδεικνύει πως το μέλλον τού ανήκει, καθώς συνεχίζει να απασχολεί όλο και περισσότερο τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου.

Η Μαρία (Αγγελική Παπούλια) τρέχει στην Εθνική Οδό. Πίσω της, φωτιά και μια τσάντα γεμάτη λεφτά. Μπροστά της, ο ατέλειωτος δρόμος.

Μόλις μια μέρα πριν, ήταν μια στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος, υπεύθυνη κόρη. Σήμερα, έχει επαναστατήσει. Και είναι αποφασισμένη να σαρώσει στο πέρασμά της ό,τι αγάπησε ποτέ. Βίαιη και ειλικρινής, αλλά και γενναία σαν την ηρωίδα της, η ταινία την ακολουθεί στην προσπάθειά της να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της.

Η μαύρη κωμωδία και το δράμα εναλλάσσονται συνεχώς, και μια κρυμμένη τρυφερότητα τρυπάει διαρκώς τη σκληρή πραγματικότητα, συνθέτοντας την τελική πορεία της Μαρίας προς την εξιλέωση, σε μια ελληνική ιστορία πιο επίκαιρη από ποτέ.

Και εδώ, στη δεύτερη μόλις μεγάλου μήκους ταινία του, ο Σύλλας Τζουμέρκας αποδεικνύει πως το μέλλον τού ανήκει, καθώς συνεχίζει να απασχολεί όλο και περισσότερο τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου.


a blast / η έκρηξη - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director
Syllas Tzoumerkas

Σενάριο / Screenwriters
Syllas Tzoumerkas, Youla Boudali

Φωτογραφία / DoP
Pantelis Mantzanas

Μουσική / Music
Drog _A_Tek

Μοντάζ / Editor
Kathrin Dietzel

Ηθοποιοί / Principal Cast
Angeliki Papoulia, Vassileios Doganis
Maria Filini, Yorgos Biniaris, Τhemis Bazaka, Makis Papadimitriou

Παραγωγή / Producers
Maria Drandaki, Titus Kreyenberg Ellen Havenith, Jeroen Beker

Ελλάδα, Γερμανία / Greece, Germany
2013
Εγχρωμο / Color
DCP
83'
Ελληνικά, Αγγλικά / Greek, English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ