Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μικρές Ιστορίες Γ'

Διεθνείς Μικρού Μήκους Ταινίες Ελλήνων Δημιουργών

Η Βαλσαμωμένη μου Γιαγιά / My Stuffed Granny

Ην. Βασίλειο / UK, 10’, Σκηνοθεσία / Director: Effie Pappa

Η μικρή Σοφία αγαπάει τη γκρινιάρα γιαγιά της, παρόλο που είναι πάντα πεινασμένη και τρώει τα λίγα τρόφιμα που μπορούν να αγοράσουν. Η σύνταξή της είναι το μόνο πράγμα που βοηθά εκείνη και τον πατέρα της να ζουν. Πού θα φτάσουν, όμως, όταν η γιαγιά πεθάνει;

Ημέρα του Πολίτη / Citizen Day (Journee d' Appel)

Γαλλία / France, 21’, Σκηνοθεσία / Director: Basile Doganis 

Μια παρέα νεαρών από ένα προάστιο του Παρισιού περνούν την «Ημέρα του Πολίτη» τους στη στρατιωτική βάση των Βερσαλλιών. Ενας απ’αυτούς, ο Κρις, δεν είναι δεκτός λόγω καθυστέρησης και θέλει να γυρίσει σπίτι, αλλά ο Μόμο, ένας «φλώρος» της γειτονιάς, τον πείθει να πάνε στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών.

Ενα Μικρό Κομμάτι Σου / A Little Part of You

ΗΠΑ / USA, 19’, Σκηνοθεσία / Directors: Ioanna Meli, Jay Parupalli 

Οταν μια νεαρή ηθοποιός βρίσκεται μπροστά στην ευκαιρία να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, αντιμετωπίζει το ερώτημα τού κατά πόσον ή όχι μπορεί να εγκαταλείψει τη ζωή που γνωρίζει και αγαπά για να ακολουθήσει το δικό της δρόμο.

Χαμαιλέοντες / Chameleons

Ην. Βασίλειο / UK, 17’, Σκηνοθεσία / Director: Giorgos Iliopoulos

Ο «O» είναι ένας μυστηριώδης άνδρας που κάνει μία μάλλον μυστηριώδη δουλειά: είναι ένας χαμαιλέοντας. Περιπλανιέται στην πόλη του Εδιμβούργου κατά τη διάρκεια της ημέρας και συναντά ανθρώπους που του ζητούν να «είναι» κάποιος άλλος: ηθοποιός, πατέρας, εραστής, χαμένος γιος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας συναντά μια κοπέλα.

Soemand / Sailor (Soemand)

Δανία / Denmark, 17’, Σκηνοθεσία / Director: Gabriel Tzafka

Ο Γιόργκεν, ένας ναυτικός, επιστρέφει σε λίμανι της Δανίας ύστερα από πολλά χρόνια και για μία μόνο νύχτα. Αποφασίζει να βρει το κορίτσι που άφησε πίσω του ήταν ήταν νέος. Καθώς οι ώρες περνούν, συνειδητοποιεί ότι έχουν αλλάξει πολλά απο τότε. 

Η Απαγορευμένη Θάλασσα / The Forbidden Sea

ΗΠΑ / USA, 6’, Σκηνοθεσία / Director: Dimitris Tranos

Ο Οδυσσέας ζει σε ένα κόσμο οπου απαγορεύεται η πρόσβαση στη θάλασσα.

Ενα Σώμα / A Single Body (Un Seul Corps)

Γαλλία / France, 20’, Σκηνοθεσία / Director: Sotiris Dounoukos

Ο Ντέιβιντ και ο Γουάνι εργάζονται σε σφαγείο και είναι κολλητοί φίλοι. Αποφασίζουν να εξοικονομήσουν χρήματα για να ανοίξουν το δικό τους κρεοπωλείο. Η άφιξη ενός νέου εργαζομένου θα δοκιμάσει τους δεσμούς της κοινής ζωής τους.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ