Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Τα Θαύματα

Μία ταινία ενηλικίωσης με φόντο τις αλλαγές των εποχών, των καιρών και των ηθών, τα «Θαύματα» αντλούν έμπνευση από τον Φρανσουά Τριφό και το «Πνεύμα του Μελισσιού», για να προσφέρουν μια από τις ωραιότερες και πιο αφοπλιστικά λιτές κινηματογραφικές καταθέσεις πάνω στην παιδική ηλικία και σε έναν ολόκληρο κόσμο ανθρώπων και συνηθειών που χάνονται.

H 12χρονη Τζελσομίνα και η οικογένειά της ζουν στην επαρχία της Τοσκάνης, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και κάτω από την επίβλεψη του αυστηρού μελισσουργού πατέρα της. Οταν ένα τηλεοπτικό ριάλιτι καταφτάνει στην περιοχή αναζητώντας την «πιο παραδοσιακή οικογένεια», το κορίτσι θαμπώνεται από τη λαμπερή παρουσιάστριά του.

Μία ταινία ενηλικίωσης με φόντο τις αλλαγές των εποχών, των καιρών και των ηθών, τα «Θαύματα» αντλούν έμπνευση από τον Φρανσουά Τριφό και το «Πνεύμα του Μελισσιού», για να προσφέρουν μια από τις ωραιότερες και πιο αφοπλιστικά λιτές κινηματογραφικές καταθέσεις πάνω στην παιδική ηλικία και σε έναν ολόκληρο κόσμο ανθρώπων και συνηθειών που χάνονται. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών. Τ.Θ.


 

Πρωτότυπος τίτλος / Original title
Le Meraviglie

Σκηνοθεσία / Director
Alice Rohrwacher

Σενάριο / Screenwriter
Alice Rohrwacher

Φωτογραφία / DoP
Hélène Louvart

Μουσική / Music
Piero Crucitti

Μοντάζ / Editor
Marco Spoletini

Ηθοποιοί / Principal Cast
Alba Rohrwacher, Maria Alexandra Lungu, Monica Bellucci, Sam Louwyck, Sabine Timoteo

Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία / Italy, Switzerland, Germany
2014
Εγχρωμο / Color
DCP
110'
Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά / Italian, French, German



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ