Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Συ ότι Πράος και Αγαπητός Ει

Σε μία απομονωμένη φάρμα στο Κεντάκι, ο Τζερεμάια ζει ανέμελα με τη νεαρή κόρη του, Σάρα, σαν ο χρόνος να έχει σταματήσει γι’ αυτούς στην παιδική της ηλικία. Ομως ο ερχομός ενός βοηθού για τις δουλειές του καλοκαιριού πυροδοτεί μια σειρά καταστάσεων που οδηγούν προοδευτικά τα πράγματα στα άκρα.

Σε μία απομονωμένη φάρμα στο Κεντάκι, ο Τζερεμάια ζει ανέμελα με τη νεαρή κόρη του, Σάρα, σαν ο χρόνος να έχει σταματήσει γι’ αυτούς στην παιδική της ηλικία. Όμως ο ερχομός ενός βοηθού για τις δουλειές του καλοκαιριού πυροδοτεί μια σειρά καταστάσεων που οδηγούν προοδευτικά τα πράγματα στα άκρα. 

Σεξουαλικά σκιρτήματα, μυστικά, βλέμματα και αφιλτράριστα συναισθήματα ξεχύνονται από ένα καζάνι που βράζει στη μέση του πουθενά. Στο ίδιο ακριβώς σκηνικό, δηλαδή, όπου το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά έχει τοποθετήσει κατά καιρούς μερικούς από τους πλέον χαρακτηριστικούς εφιάλτες του.

Μέσα σε λίγους μήνες από το ντεμπούτο της, η Τζόζεφιν Ντέκερ παρέδωσε τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της, ένα αιθέριο κατασκεύασμα που συνδυάζει αινιγματικά την ασυγκράτητη ερωτική ορμή με τις πλέον συντριπτικές και αρρωστημένες πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης.

Στριμωγμένο σε ένα ασφυκτικά κλειστό βάθος πεδίου που ορίζει εξαιρετικά η διευθύντρια φωτογραφίας Άσλεϊ Κόνορ, το σύμπαν της Ντέκερ προκαλεί τον θεατή να αναρωτηθεί το εάν γιορτάζει τη ζωή ακόμα και μέσα στην απόλυτη ψυχοκοινωνική στρέβλωση ή αν αποτελεί μία αιρετική ωδή στις πλέον πρωτόγονες ορμές μας. Ν.Σ.


thou wast mild and lovely / συ οτι πράος και... από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title
Thou Wast Mild & Lovely

Σκηνοθεσία / Director
Josephine Decker

Σενάριο / Screenwriter
Josephine Decker, David Barker

Φωτογραφία / DoP
Ashley Connor

Μοντάζ / Editor
Josephine Decker, David Barker, Steven Schardt

Ηθοποιοί / Principal Cast
Joe Swanberg, Sophie Traub Robert Longstreet, Kristin Slaysman Geoff Marslett

ΗΠΑ / USA
2014
Εγχρωμο / Color
DCP
78'
Αγγλικά / English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Ο Πράσινος Πρίγκηπας

    Ο Πράσινος Πρίγκηπας

    Μια απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία που θα ζήλευαν οι δημιουργοί του τηλεοπτικού 'Homeland' αφηγείται το ντοκιμαντέρ του Ναντάβ Σίρμαν, το οποίο θα μπορούσε άνετα να πλασαριστεί ως το πιο φιλόδοξο κατασκοπευτικό θρίλερ της χρονιάς.

    Sam Roma - Είμαστε Τσιγγάνοι

    Sam Roma - Είμαστε Τσιγγάνοι

    Ρομά: ένας 'μυστήριος λαός' που η ταυτότητά του χάνεται στα βάθη του χρόνου και στους μακρινούς τόπους της περιπλάνησης. Οι Ελληνες Ρομά αγαπούν το χορό, το τραγούδι και τα πανηγύρια, ενώ στήνουν τα μεγαλύτερα γλέντια.

    Η Γκόλφω στην Επίδαυρο

    Η Γκόλφω στην Επίδαυρο

    Πώς είναι να κινηματογραφείς, τη στιγμή που γεννιέται, κάτι που είναι ήδη κλασικό; Πώς είναι να κινηματογραφείς, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, μια παράσταση που είναι φτιαγμένη ώστε να παίρνει ζωή από τα βουνά που υψώνονται τριγύρω;

    Μήδεια... Κρείσσων των Εμών Βουλευμάτων

    Μήδεια... Κρείσσων των Εμών Βουλευμάτων

    Η 'Μήδεια' του Νίκου Γραμματικού είναι μία κινηματογραφική περιπέτεια βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ευριπίδη. Διαδραματίζεται στους δρόμους της σύγχρονης Αθήνας, παίρνοντας τη μορφή μιας συναρπαστικής έρευνας της οποίας ο ντετέκτιβ δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον σκηνοθέτη.

    Στο Δρόμο για το Σχολείο

    Στο Δρόμο για το Σχολείο

    «Συχνά ξεχνάμε πόσο τυχεροί είμαστε που πάμε σχολείο». Oι τέσσερις μικροί πρωταγωνιστές του «Στο Δρόμο για το Σχολείο», όμως, φτιάχνουν τη δική τους τύχη και αψηφούν κάθε είδους απίστευτη αντιξοότητα για το δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον που τους υπόσχεται η μόρφωση ? όσο μακριά κι αν βρίσκεται αυτή.

    Τυραννόσαυρος 13

    Τυραννόσαυρος 13

    Η απίστευτη υπόθεση του «Τυραννόσαυρου 13» μπορεί να ιδωθεί ως μία συναρπαστική εξιστόρηση γύρω από την αδιανόητη περιπέτεια που υπέστησαν οι επιστήμονες μιας από τις λαμπρότερες στιγμές στην Ιστορία.