23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Το Χιόνι Ξαναβάφτηκε Κόκκινο

Ο Νορβηγός σκηνοθέτης Τόμι Βιρκόλα συνεχίζει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε το πρώτο «Χιόνι Που Βάφτηκε Κόκκινο», αναλαμβάνοντας να χαρίσει απλόχερα αιματοβαμμένη ψυχαγωγία στους φαν του είδους, σε ένα b movie-ορισμό της ένοχης απόλαυσης.

Η περίπτωση του Μάρτιν χρήζει της προσοχής μας. Μέσα σε μια μέρα έχει σκοτώσει κατά λάθος τη φίλη του με τσεκούρι, έχει ξεριζώσει το ίδιο του το χέρι με αλυσοπρίονο και έχει παρακολουθήσει ένα τάγμα από ναζί ζόμπι να ξεκοιλιάζει τους καλύτερους φίλους του.

Την επόμενη μέρα, το χιόνι ξαναβάφεται κόκκινο, καθώς οι απέθαντοι στρατιώτες του Χίτλερ αποφασίζουν να επιτεθούν σε μια κοντινή νορβηγική πόλη. Μια παρέα σπασικλάκια από την Αμερική που ειδικεύονται στην εξολόθρευση ζόμπι καταφθάνει στη Νορβηγία για να τον βοηθήσει, αλλά, παρ’ όλα αυτά, οι δυνάμεις των ναζί παραμένουν υπεράριθμες.

Ετσι, το μόνο που μένει στον Μάρτιν είναι να επισκεφθεί το κοντινό νεκροταφείο πεσόντων του Κόκκινου Στρατού και να προσπαθήσει να τους φέρει πίσω στη ζωή για μια τελευταία μάχη.

Ο Νορβηγός σκηνοθέτης Τόμι Βιρκόλα συνεχίζει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε το πρώτο «Χιόνι Που Βάφτηκε Κόκκινο», αναλαμβάνοντας να χαρίσει απλόχερα αιματοβαμμένη ψυχαγωγία στους φαν του είδους, σε ένα b movie-ορισμό της ένοχης απόλαυσης. Κ.Θ.


dead snow: red vs dead / το χιόνι ξαναβάφτηκε... από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title
Død Snø 2

Σκηνοθεσία / Director
Tommy Wirkola

Σενάριο / Screenwriter
Tommy Wirkola, Stig Frode Henriksen Vear Hoel

Φωτογραφία / DoP
Matthew Weston

Μουσική / Music
Christian Wilbe

Μοντάζ / Editors
Martin Stoltz

Ηθοποιοί / Principal Cast
Vegar Hoel, Stig Frode Henriksen Martin Starr, Ørjan Gamst
Ingrid Haas, Jocelyn DeBoer Νορβηγία,

Ισλανδία / Norway, Iceland
2014
Εγχρωμο / Color
DCP
100'
Νορβηγικά / Norwegian