Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μικρές Ιστορίες Β'

Διεθνής επιλογή από τις καλύτερες μικρού μήκους της χρονιάς

Το Μπλε Δωμάτιο / A Blue Room / Niebieski Pokoj

Γαλλία, Πολωνία / France, Poland, 14', Σκηνοθεσία / Director: Tomasz Siwinski

 

Ενας άντρας ξυπνάει σε ένα μπλε δωμάτιο. Εγκλωβισμένος στο εσωτερικό του, δεν μπορεί να ξεφύγει. Ενα παράθυρο είναι ο μόνος τρόπος για να συνδεθεί με τον έξω κόσμο. Eνα παράθυρο που φιλτράρει την πραγματικότητα με ένα μυστηριώδη τρόπο. Μια μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, οπτικό αριστούργημα. Π.Γ.
 

Ούτε Εσω, Ούτε Εξω / Within & Without / Sans Dehors Ni Dedans

Καναδάς / Canada. 16', Σκηνοθεσία / Director: Joëlle Desjardins Paquette

 

Ενα δεκάχρονο αγόρι φροντίζει τη μητέρα του, μια ξεπεσμένη λυρική τραγουδίστρια. Οι δυο τους ζουν προσωρινά σε μια αποθήκη που έχουν μετατρέψει σε αυτοσχέδιο διαμέρισμα. Μελετημένα κάδρα και λειτουργική μουσική συνοδεύουν παράξενους χαρακτήρες που δεν ξέρουν αν επιζητούν τη διαφυγή ή την απομόνωση. Π.Γ.

Ένας Αντρας Κάθεται / Man on the Chair

Γαλλία, Νότια Κορέα / France, South Korea, 7', Σκηνοθεσία / Director: Dahee Jeong

 

Ενας άντρας κάθεται σε μία καρέκλα. Βασανίζεται και αμφιβάλλει διαρκώς για την ίδια του την ύπαρξη. Είναι απλώς μια εικόνα που εχει δημιουργήσει ή μία εικόνα που εχει δημιουργήσει κάποιος άλλος; Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Annecy. Π.Γ.



 

Ένα Ακόμα Παρακαλώ / One Please

ΗΠΑ / USA, 6', Σκηνοθεσία / Director: Jesse Burks

 

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του γεύματος, η μικρή κόρη μίας οικογένειας έχει όρεξη για παγωτό και ξέρει πως οι γονείς της δεν θα της χαλάσουν το χατήρι. Βέβαια, έχουν ένα φρικώδη τρόπο να αντιμετωπίζουν αυτές τις απαιτήσεις, αλλά ως γνωστόν οι γονείς γίνονται θυσία για τα παιδιά τους. Π.Γ.

Snowblind / Snowblind

Αυστραλία / Australia, 15', Σκηνοθεσία / Director: Sean Kruck

 

Κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, ο έφηβος Τζακ προσπαθεί να βρει λύσεις στα οικογενειακά και ερωτικά του προβλήματα. Ευτυχώς που υπάρχουν οι Kiss και το glam rock, γιατί διαφορετικά δεν θα το άντεχε. Τελικά η ζωή είναι τόσο δύσκολη, όσο το να «γεμίσεις» μία σκηνή. Π.Γ.


Ο Τελευταίος / The Last One / Sonuncu

Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία / Azerbaijan, Russia, 19', Σκηνοθεσία / Director: Sergey Pikalov

 

Ένας βετεράνος του Β’ παγκοσμίου πολέμου είναι ο τελευταίος άνθρωπος στον πλανήτη. Ο μοναχικός γέρος νιώθει πως εχει χαθεί στο χώρο και το χρόνο. Η αλήθεια είναι πως εχει ζήσει στο δικό του κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα και, έχοντας για μοναδική συντροφιά το ψυγείο του, αποφασίζει να κρύψει μέσα το παρελθόν του. Π.Γ.

Μέχρι το Άπειρο / The Karman Line

Ην. Βασίλειο / UK, 24', Σκηνοθεσία / Director: Oscar Sharp

 

Η Σάρα πάσχει από μία εξαιρετικά σπάνια πάθηση που προκαλεί την ανύψωσή της από το έδαφος με ένα αργό αλλά συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό. Ο άντρας και η κόρη της θα αναγκαστούν να συμβιβαστούν με την απώλεια της. Μια φιλόδοξη και γλυκόπικρη ταινία με την Ολίβια Κόλμαν («Τυραννόσαυρος», «Σιδηρά Κυρία») σε σπαρακτικό ρεσιτάλ. Π.Γ.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Μικρές Ιστορίες Α'

    Μικρές Ιστορίες Α'

    Διεθνής επιλογή από τις καλύτερες μικρού μήκους της χρονιάς

    Μικρές Ιστορίες Γ'

    Μικρές Ιστορίες Γ'

    Διεθνείς Μικρού Μήκους Ταινίες Ελλήνων Δημιουργών

    Athens Open Air Film Festival - μικρού μήκους

    Athens Open Air Film Festival - μικρού μήκους

    Πέντε ταινίες μικρού μήκους γυρίστηκαν στην Αθήνα στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival, σε παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με θέμα το '20'. Με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).