Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Breadcrumb Trail: Η Ιστορία των Slint

Πώς γίνεται ένα σχεδόν άγνωστο γκρουπ, με δύο μόνο άλμπουμ στο ενεργητικό του, να περάσει στη ροκ μυθολογία; Μια μπάντα, ένας δίσκος και οι πρωταγωνιστές του στην κάμερα, μαζί με live εμφανίσεις του γκρουπ, να προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις. Ενα μεγάλο μουσικό μυστήριο αποκαλύπτεται. Ή κρύβεται ακόμα περισσότερο; Ενα μουσικό ντοκιμαντέρ-εμπειρία για όσους δεν ακούν μόνο, αλλά αγαπούν τη μουσική.

Πώς γίνεται ένα σχεδόν άγνωστο γκρουπ, με δύο μόνο άλμπουμ στο ενεργητικό του, να περάσει στη ροκ μυθολογία;

Το όνομά τους είναι Slint και αποτελούν ένα από τα πιο παράδοξα μουσικά φαινόμενα των ’90s. Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από το πρώτο τραγούδι του θρυλικού δεύτερου άλμπουμ τους, «Spiderland» (1991), και ο δημιουργός της, Λανς Μπανγκς, με μεγάλη εμπειρία σε βιντεοκλίπ και όχι μόνο, έχει συνεργαστεί με συγκροτήματα όπως οι Sonic Youth, οι Nirvana, οι R.E.M. και οι Arcade Fire.

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να ξεδιαλύνει το αίνιγμα μιας μπάντας «φάντασμα» που, ενώ δεν έγινε ποτέ διάσημη, επηρέασε με μοναδικό τρόπο τη μουσική σκηνή της εποχής και μεταγενέστερους καλλιτέχνες όπως οι Mogwai και οι Godspeed You! Black Emperor.

Mια μπάντα, ένας δίσκος και οι πρωταγωνιστές του στην κάμερα, μαζί με live εμφανίσεις του γκρουπ, να προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις. Ενα μεγάλο μουσικό μυστήριο αποκαλύπτεται. Ή κρύβεται ακόμα περισσότερο; Ενα μουσικό ντοκιμαντέρ-εμπειρία για όσους δεν ακούν μόνο, αλλά αγαπούν τη μουσική. Τ.Θ.


breadcrumb trail / breadcrumb trailer: η... από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title 
Breadcrumb Trail

Σκηνοθεσία / Directors
Lance Bangs

Σενάριο / Screenwriter
Lance Bangs

Μοντάζ / Editor
Alex Morris

Εμφανίζονται / Featuring
Brian McMahan, Britt Walford David Pajo, Ethan Buckler
Todd Brashear, Ian MacKaye 

ΗΠΑ / USA
2014
Εγχρωμο / Color
BluRay
90'
Αγγλικά / English
Σκηνοθεσία / Directors



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Pulp: Μία Ταινία για τη Ζωή, τον Θάνατο και τα Σουπερμάρκετ

    Pulp: Μία Ταινία για τη Ζωή, τον Θάνατο και τα Σουπερμάρκετ

    Στο «Pulp: Μια Ταινία για τη Ζωή, τον Θάνατο και τα Σουπερμάρκετ», ο σκηνοθέτης Φλόριαν Χαμπίκτ συνεργάζεται με τη μουσική ιδιοφυΐα που ακούει στο όνομα Τζάρβις Κόκερ και μαζί κρατούν ζωντανή στην αιωνιότητα την τελευταία συναυλία στην καριέρα των θεών της brit pop, καταγράφοντας στο σελιλόιντ το κύκνειο άσμα του θρυλικού συγκροτήματος που μας χάρισε το «Common People» και επηρέασε τη σύγχρονη μουσική όσο ελάχιστοι.

    20,000 Μέρες στη Γη

    20,000 Μέρες στη Γη

    Μια από τις ομορφότερες και πιο πρωτότυπες ταινίες που έχουν γίνει στο είδος της, το (τιμημένο με το βραβείο σκηνοθεσίας και μοντάζ του πρόσφατου Φεστιβάλ Σάντανς) '20.000 Μέρες Πάνω στη Γη' δεν παρέχει μοναχά ένα προσωρινό εισιτήριο ελευθέρας στο μυαλό και την ιδιοσυγκρασία μιας συναρπαστικής περίπτωσης μουσικού.

    Heaven Adores You: Μια Ταινία για τον Έλιοτ Σμιθ

    Heaven Adores You: Μια Ταινία για τον Έλιοτ Σμιθ

    Δηλαδή, 'ο παράδεισος σε λατρεύει'. Λογικό, όταν η τέχνη σου και η μουσική σου συνδυάζουν τον παράδεισο και την προσωπική σου κόλαση. Γιατί μεγάλος καλλιτέχνης χωρίς προσωπική κόλαση μάλλον δεν υπάρχει.

    The Past is a Grotesque Animal

    The Past is a Grotesque Animal

    Tι συμβαίνει στα παρασκήνια αλλά και στη σκηνή ενός από τα πιο ιδιαίτερα μουσικά συγκροτήματα της εποχής μας; Οσοι έχουν μυηθεί στον κόσμο των Of Montreal και, κυρίως, όσοι έχουν παρακολουθήσει ένα από τα περιβόητα live τους είναι αδύνατο να μην έχουν παραδοθεί άνευ όρων στο συγκρότημα και στην ασυγκράτητη ενέργεια του αρχηγού τους, Κέβιν Μπαρνς. Οσοι πάλι δεν είχαν αυτή την τύχη δεν πρέπει με τίποτα να χάσουν το ντοκιμαντέρ του Τζέισον Μίλερ.

    Όμορφος Θόρυβος

    Όμορφος Θόρυβος

    Αποτελεί ένα από τα πιο ριζοσπαστικά και επιδραστικά κινήματα της σύγχρονης μουσικής, έχει γεννήσει μερικά από τα πιο συγκλονιστικά συγκροτήματα των τελευταίων 30 ετών, αξιοσέβαστοι καλλιτέχνες υποκλίνονται σε αυτό και,εντούτοις, ουδέποτε επιχείρησε κανείς να καταγράψει την ιστορία του για λογαριασμό του σινεμά.