Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μικρές Ιστορίες Α'

24/9/2015,19:00,Δαναός 2 27/9/2015,19:00,ODEON Οπερα 2

Επιλογή από τις καλύτερες διεθνείς μικρού μήκους της χρονιάς (122')

Foul

Foul
Νορβηγία, Μεξικό / Norway, Mexico, 6’
Σκηνοθεσία / Director: Rune Denstad Langlo
Πολύ σκληρό να είσαι παιδί, ειδικά αν δεν ανήκεις σε συμμορία! Η περιπετειώδης οδύσσεια ενός μοναχικού δεκάχρονου κοριτσιού μια χειμωνιάτικη μέρα στην επαρχιακή Νορβηγία, σε μια ταινία που εναλλάσσει τρυφερά το χιούμορ με τη μελαγχολία.

Dissonance
Γερμανία / Germany, 17’
Σκηνοθεσία / Director:
Till Nowak
Ένα παθιασμένος μουσικός ζει απομονωμένος σε μία ουτοπική και ιπτάμενη πόλη, έχοντας επιλέξει να απομακρυνθεί από την οικογένειά του και τον συμβατικό τρόπο ζωής... Η αριστοτεχνική εναλλαγή μεταξύ animation και live action έκανε την ταινία να ξεχωρίσει σε πολυάριθμα φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους κι εκείνο του Βερολίνου.

Patriot
Ηνωμένο Βασίλειο / United Kingdom, 15’
Σκηνοθεσία / Director:
Eva Riley
H ζωή της εντεκάχρονης Χάνα θα αλλάξει για πάντα όταν θα γνωρίσει ένα συνομήλικό της αγόρι από τη «λάθος» πλευρά της πόλης… Άλλη μια ταινία που προτάθηκε Χρυσό Φοίνικα στις Κάνες, πραγματευόμενη ένα χρονικό-γροθιά στον φυλετικό ρατσισμό και τον σοβινιστικό αναβρασμό που επικρατεί στην αγγλική επαρχία.

Hole
Καναδάς/Canada, 15’
Σκηνοθεσία/ Director:
Martin Edralin
Μεσήλικας άντρας με σοβαρές κινητικές δυσκολίες λαχταρά να εκφράσει τις σαρκικές του επιθυμίες. Χωρίς αναστολές εξερεύνηση του θέματος της σεξουαλικής ζωής των ανθρώπων με αναπηρία σε ένα φιλμ που τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, με το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν.

Ave Maria / Ave Maria
Παλαιστίνη, Γαλλία, Γερμανία / Palestine, France, Germany, 14’
Σκηνοθεσία / Director:
Basil Khalil
Σε ένα καθολικό μοναστήρι γυναικών στην Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης, η ήσυχη καθημερινότητα διαταράσσεται όταν το αμάξι μίας οικογένειας Ισραηλινών παθαίνει βλάβη ακριβώς έξω από την μονή. Η επισκευή γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, καθώς το εβραϊκό Σάββατο βρίσκεται προ των πυλών... Μία μίνι κωμωδία μάξιμουμ απόλαυσης που προτάθηκε για Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας στο Φεστιβάλ των Κανών.

CineAstes
ΗΠΑ / USA, 21’
Σκηνοθεσία / Director:
Alexander Vo
Δραματικό θρίλερ με τον Γιώργο Καραμίχο στο ρόλο ενός μοναχικού και εμμονικού σινεφίλ, ο οποίος, πεπεισμένος πως βρήκε την αδελφή ψυχή σε μία άγνωστή του γυναίκα, αρχίζει να την ακολουθεί από τη μια κινηματογραφική αίθουσα στην άλλη με την ελπίδα να συνδεθεί μαζί της.

Myrna the Monster 
ΗΠΑ / USA, 14’
Σκηνοθεσία / Director:
Ian Samuels
Από άλλο πλανήτη! Ασχημη πλην συμπαθέστατη εξωγήινη προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει την θέση της στο σύγχρονο Λος Άντζελες, αλλά κανείς δε μοιάζει να της δίνει σημασία. Συγκίνηση και γλυκόπικρο χιούμορ σε ένα πολυβραβευμένο αλληγορικό φιλμάκι που παντρεύει το κινούμενο σκίτσο με την live δράση.

Northern Great Mountain / Stoerre Vaerie
Σουηδία/Sweden, 15’
Σκηνοθεσία/ Director:
Amanda Kernell
Επιστρέφοντας στον τόπο καταγωγής της, η 78χρονη Ελ αρνείται να αποδεχθεί τις ρίζες της από τους γηγενείς Σάμι. Όταν μαθαίνει από τον γιο της πως θα φιλοξενηθούν από συγγενείς, επιμένει να συμπεριφέρεται ως τουρίστρια και καταφεύγει στο τοπικό ξενοδοχείο. Επίσημη συμμετοχή στο Σάντανς και Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ.

Love Is Blind
Ηνωμένο Βασίλειο / United Kingdom, 7’
Σκηνοθεσία / Director:
Dan Hodgson
Ένα ερωτικό τρίγωνο μεταξύ μίας νεαρής γυναίκας, του συζύγου της και του εραστή της που ξετυλίγεται με εκπληκτικό σασπένς και ευφυή σεναριακά ευρήματα. Υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας στο Φεστιβάλ των Κανών.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-19 21:10:00



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ