Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Επιστροφή στην Ιθάκη / Retour à Ithaque

24/9/2015, 20:00, Ιντεάλ

Μετά από 16 χρόνια αυτοεξορίας, ένας συγγραφέας επιστρέφει στην Κούβα. Η συνάντηση με τους παλιούς του φίλους τον ωθεί σε μία επώδυνη εξομολόγηση, καθώς οι αναμνήσεις θολώνουν το παρελθόν με πάθος και χιούμορ. Ο σκηνοθέτης του «Ανάμεσα στους Τοίχους» μετατρέπει τον χώρο μιας ταράτσας σε ένα θερμό πεδίο πολιτικών διαξιφισμών και προσωπικών συμβιβασμών.

Παρουσία του σκηνοθέτη

Πέντε μεσήλικες φίλοι συναντούνται για δείπνο σε μία ταράτσα πολυκατοικίας στην Αβάνα. Αφορμή, η επιστροφή ενός μέλους της παλιοπαρέας μετά από 16 χρόνια εξορίας στην Μαδρίτη. Καθώς η νύχτα προχωρά, αναπολούν τη νιότη τους, πενθούν τα χαμένα τους όνειρα, όπως και εξομολογούνται επικίνδυνα μυστικά, από δεκαετίες θαμμένα.

Γνήσιο σιντριβάνι συναισθημάτων η νέα ταινία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη του «Ανάμεσα Στους Τοίχους». Ένας ύμνος σε εποχές που τα κοινά όνειρα για το μέλλον πυροδοτούσαν αυθεντική συντροφικότητα, μια πανανθρώπινη ιστορία με φόντο το ξεχωριστό κουβανέζικό περιβάλλον που τροφοδοτεί με τους ήχους της καθημερινότητάς του το άκρως εκφραστικό σάουντρακ.

Σκηνοθεσία / Director
Laurent Cantet
Σενάριο / Screenwriter
Laurent Cantet, Leonardo Padura
Φωτογραφία / DoP
Diego Dussuel
Μοντάζ / Editor
Robin Campillo
Ηθοποιοί / Principal Cast
Isabel Santos, Jorge Perugorría
Fernando Hechavarria, Néstor Jiménez
Pedro Julio Díaz Ferran, Carmen Solar

Γαλλία / France
2014
Εγχρωμο / Color
DCP
Ισπανικά / Spanish



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 12:25:26



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ