Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Η Μυστική Λέσχη / El Club

3/10/2015, 22:15, Odeon Όπερα 1

Μια κατά μέτωπο επίθεση στο εκκλησιαστικό κατεστημένο που θα ζήλευε κι ο Μπουνιουέλ. Η νέα ταινία του σκηνοθέτη του υποψήφιου για ξενόγλωσσο Όσκαρ «Νο», καίει τα συγχωροχάρτια και αποκαλύπτει τα μυστικά μιας ομάδας έκπτωτων ιερέων που προσπαθεί να εξιλεωθεί για τις παλιές της αμαρτίες. Ένα απρόβλεπτο περιστατικό ανατρέπει τα πάντα και σοκάρει. Αργυρή Άρκτος Φεστιβάλ Βερολίνου.

Σε μία παράκτια πόλη της Χιλής, διαφόρων ηλικιών ιερείς διαβιώνουν ασκητικά σε ένα σπίτι υπό το άγρυπνο βλέμμα μιας καλόγριας, προσπαθώντας να εξιλεωθούν για παλιές τους αμαρτίες. Μια καθημερινότητα αθόρυβη, που όμως θα ανατραπεί αιφνίδια από την άφιξη ενός νεαρού ιερέα. Μαζί του, ο επισκέπτης φέρνει το γεμάτο λάθη και ενοχές παρελθόν που ο καθένας θεωρούσε ότι έχει αφήσει πίσω.

Εύλογα γυρισμένη σε απόλυτη μυστικότητα, η νέα ταινία του Πάμπλο Λαραΐν, σκηνοθέτη του υποψήφιου για ξενόγλωσσο Όσκαρ “Νο”, είναι ένας κόλαφος για την επίσημη καθολική εκκλησία που θα ζήλευε κι ο Μπουνιουέλ. Αργυρή Αρκτος Κριτικής Επιτροπής στο περασμένο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Σκηνοθεσία / Director
Pablo Larraín
Σενάριο / Screenwriter
Pablo Larraín, Guillermo Calderón, Daniel Villalobos
Φωτογραφία / DoP
Sergio Armstrong
Μουσική / Music
Carlos Cabezas
Μοντάζ / Editor
Sebastián Sepúlveda
Ηθοποιοί / Principal Cast
Roberto Farías, Antonia Zegers
Alfredo Castro, Alejandro Goic
Alejandro Sieveking, Jaime Vadell

Χιλή / Chile
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
98'
Ισπανικά / Spanish



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 12:25:54



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ