Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Hector

25/9/2015, 20:00, Ιντεάλ 27/9/2015, 21:30, Δαναός 2

Σπαρχτικός ο Πίτερ Μάλαν στον ομότιτλο ρόλο του αποκομμένου από την οικογένειά του άστεγου, ο οποίος ξεκινά ένα πολυτάραχο ταξίδι από τη Σκοτία μέχρι το Λονδίνο για να προλάβει τα Χριστούγεννα σε ένα άσυλο. Το πληγωμένο παρελθόν του ξεδιπλώνεται μαεστρικά στα χέρια του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και το προσωπικό δράμα ανάγεται σε ένα ευρύτερο κοινωνικό που μας αφορά όλους.

O Hector για χρόνια περιπλανιέται μεταξύ των πρατηρίων καυσίμων των αυτοκινητοδρόμων και άλλων ‘φιλόξενων’ τόπων για αστέγους, κοιμάται κάτω από τις γέφυρες και ζει από την ελεημοσύνη των άλλων. Όταν όμως το παρελθόν του αρχίζει να εμφανίζεται ξανά μπροστά του, οι λόγοι για την ιδιαίτερη και σκληρή ‘αυτοεξορία’ του γίνονται γνωστοί και στους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του.

Είναι μάλλον ότι καλύτερο για ένα νέο σκηνοθέτη να ξεκινάει την καριέρα του με ένα φτασμένο και τόσο ταλαντούχο ηθοποιό όπως είναι ο βετεράνος πλέον Πίτερ Μούλαν ο οποίος παραδίδει για μια ακόμα φορά μια καθηλωτική ερμηνεία. Ο νεαρός λοιπόν σκηνοθέτης Jake Gavin δεν χάνει την ευκαιρία και μας παραδίδει μια ειλικρινή ιστορία πάνω στο πρόβλημα των αστέγων στην Βρετανία. Το προσωπικό δράμα του ήρωα είναι απλά η αφορμή.

Σκηνοθεσία / Director
Jake Gavin
Σενάριο / Screenwriter
Jake Gavin
Φωτογραφία / DoP
David Raedeker
Μουσική / Music
Emily Barker
Μοντάζ / Editor
Guy Bensley
Ηθοποιοί / Principal Cast
Peter Mullan, Gina Mckee, Stephen Tompkinson

Ην. Βασίλειο / United Kingdom
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
88'
Αγγλικά / English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 12:14:50



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ