Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μελβούρνη / Melbourne

4/10/2015, 20:00, Δαναός 1

Ανδρόγυνο μεσοαστών ετοιμάζεται να μεταναστεύσει από την Τεχεράνη στη Μελβούρνη. Μερικές ώρες πριν την αναχώρησή του, δέχεται να φροντίσει το βρέφος ενός γειτονικού ζεύγους και εμπλέκεται σε μια ανείπωτη τραγωδία. Το σύγχρονο ιρανικό σινεμά αφήνει πίσω του το φολκλόρ και ξαναχτυπά με ένα δραματικό θρίλερ απρόβλεπτων σεναριακών ελιγμών και υψηλών σκηνοθετικών εντάσεων.

Πώς θα έμοιαζε η Θηλιά του Χίτσκοκ αν είχε σκηνοθετηθεί από τον Ασγκάρ Φαραντί; O Αμίρ και η γυναίκα του, Σάρα, ετοιμάζονται για ένα πολυαναμενόμενο ταξίδι διαρκείας στη Μελβούρνη. Θα λείψουν για 3-4 χρόνια σπουδών, πιθανώς ακόμα περισσότερο, ίσως και μόνιμα. Ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους. Αποχαιρετούν τους συγγενείς τους. Κανονίζουν τα πρακτικά της μετακόμισης. Το τηλέφωνο χτυπά διαρκώς. Και ένα μωρό κοιμάται στο δίπλα δωμάτιο. Μέχρι που συμβαίνει κάτι απρόσμενο που αλλάζει όλα τα σχέδια του Αμίρ και της Σάρα.

Με θεατρικό στήσιμο και πινελιές νουαρικών ευαισθησιών, αυτό το καθηλωτικό παιχνίδι ηθικής έρχεται να επιβεβαιώσει με έναν ακόμα τρόπο το εξαιρετικό επίπεδο του μοντέρνου Ιρανικού σινεμά, βάζοντάς μας στη θέση των νεαρών ηρώων του ακόμα κι όταν θέλουμε να τρέξουμε μακριά.


Μελβούρνη - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director
Nima Javidi
Σενάριο / Screenwriter
Nima Javidi
Φωτογραφία / DoP
Hooman Behmanesh
Μουσική / Music
Hamed Sabet
Μοντάζ / Editor
Sepideh Abdolvahab
Ηθοποιοί / Principal Cast
Payman Maadi, Negar Javaherian
Mani Haghighi, Shirin Yazdanbakhsh
Elham Korda, Roshanak Gerami

Ιράν / Iran
2014
Εγχρωμο / Color
DCP
91'
Περσικά, Ιταλικά / Persian, Italic



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 12:15:02



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ