Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μπουρέκ / Bourek

29/9/2015, 21:30, Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Αμερικανοί λεφτάδες, Γερμανοί καλλιτέχνες, Τούρκοι τουρίστες, Σέρβοι τυχοδιώκτες. Ετερόκλητοι πελάτες μιας παράκτιας ταβέρνας, την οποία η ιδιοκτήτρια αγωνίζεται να γλιτώσει από την πώληση που επιθυμεί ο αδελφός της. Ενα σπαρταριστό σενάριο κι ένα πολυεθνικό καστ, το ελληνικό κομμάτι του οποίου φιλοξενεί τους Κατερίνα Μισιχρόνη, Γιώργο Νανούρη, Xριστίνα Αλούπη και Μάριο Ιωάννου.

Ενας βαθύπλουτος Αμερικανός με την ελκυστική γυναίκα του, ένας Βρετανός ντι τζέι με απώλεια μνήμης, δύο Σέρβοι τουρίστες, ένας Λιβανέζος μετανάστης που τον ξέβρασε η θάλασσα, ένας Τούρκος έμπορος και ένα ζευγάρι καλλιτεχνών. Πελάτες όλοι μιας παράκτιας ελληνικής ταβέρνας. Και σύμμαχοι στον αγώνα της ιδιοκτήτριας να κρατήσει την επιχείρηση όρθια μέσα στην οικονομική δυσπραγία και κόντρα στην επιθυμία του αδελφού της να την πουλήσουν μια ώρα αρχύτερα.

Με φόντο την καλοκαιρινή ελληνική φύση, ο Σέρβος σκηνοθέτης και παραγωγός Βλάνταν Νίκολιτς φτιάχνει ένα πληθωρικό μωσαϊκό προσώπων, των οποίων οι εναλλασσόμενες σχέσεις σύγκρουσης και σύγκλισης τροφοδοτούν καταστάσεις που σε κάνουν να γελάς με την ψυχή σου, να αναρωτιέσαι για την τρέχουσα πραγματικότητα, αλλά και να συγκινείσαι. Από τα πιο τρυφερά και αισιόδοξα φιλμ του φετινού φεστιβάλ.

Σκηνοθεσία / Director
Vladan Nikolic
Σενάριο / Screenwriter
Vladan Nikolic
Φωτογραφία / DoP
Vladimir Subotic
Μοντάζ / Editor
Vladan Nikolic
Ηθοποιοί / Principal Cast
William Leroy, Sergej Trifunovic
Katerina Misichroni, Christina Aloupi
Yorgos Nanouris, Marios Ioannou
Παραγωγή/ Producers
Marios Piperides, Vladimir Subotic
Vladan Nikolic, Katerina Misichroni

Κύπρος, Ελλάδα, ΗΠΑ / Cyprus, Greece, USA
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
97'
Αγγλικά, Ελληνικά, Σέρβικα / English, Greek, Serbian



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 12:14:46



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ