Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Οι Δυο Φίλοι / Les Deux Amis

28/9/2015, 21:45, Δαναός 1

Δύο τριαντάρηδες φίλοι, μια κοπέλα, κι ένα καυτό τρίγωνο. Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο δημοφιλής Γάλλος ηθοποιός Λουί Γκαρέλ οδηγεί τον εαυτό του, την πανέμορφη Γκολσιφτέ Φαραχανί, τον Βενσάν Μακέν, μαζί και τα παριζιάνικα ερωτικά ήθη σε nouvelle vague μονοπάτια. Συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Λουί Γκαρέλ έρχεται από την Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών και βρίσκεται εκεί που ο Τζαντ Άπατοου συναντά τη nouvelle vague. H Mόνα (η Γκολσιφτέ Φαραχανί του “About Elly”) είναι μια νεαρή φυλακισμένη γυναίκα που φεύγει κάθε πρωί για να δουλέψει στο Gare du Nord. Έχει αναπτύξει δέσιμο με τον Κλεμέντ, ο οποίος δουλεύει ως extra σε ταινίες, όμως καθώς εκείνη αποφασίσει να διακόψει την επαφή μαζί του, εκείνος απευθύνεται στον Άμπελ (ο ίδιος ο Λουί Γκαρέλ), τον καλύτερό του φίλο, για βοήθεια.

Αυτό που ξεκινά ως σύγκρουση ανάμεσα στους τρεις ανθρώπους καταλήγει σε ένα περίεργο τρίγωνο, με τη Μόνα να πηγαίνει μαζί τους ως extra σε μια ταινία που διαδραματίζεται στο Παρίσι του 1968. Σταδιακά, η Μόνα αρχίζει να έχει αισθήματα για τον Άμπελ, κάτι που ο Κλεμέντ παίρνει πολύ βαριά, σε αυτό που είναι μόνο η εκκίνηση μιας σειράς από απίστευτα επεισόδια ρομαντικών διαθέσεων στα οποία εμπλέκεται αυτή η απρόσμενη τριάδα.


Les Deux Amis - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director
Louis Garrel
Σενάριο / Screenwriter
Louis Garrel, Christophe Honoré
Φωτογραφία / DoP
Claire Mathon
Μουσική / Music
Philippe Sarde
Μοντάζ / Editor
Joëlle Hache
Ηθοποιοί / Principal Cast
Golshifteh Farahani, Vincent Macaigne
Louis Garrel

Γαλλία / France
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
100'
Γαλλικά / French



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 12:14:54



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ