Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Πως να Αποκτήσεις Εχθρούς / How to Win Enemies

1/10/2015, 18:15, Ιντεάλ

Νεαρός δικηγόρος ξυπνάει το πρωί για να διαπιστώσει πως η γυναίκα που έφερε σπίτι το προηγούμενο βράδυ είναι άφαντη- μαζί και όλα του τα λεφτά. Αποφασισμένος να τη βρει, μετατρέπεται στον νουάρ ήρωα των αγαπημένων του βιβλίων, καθώς ακόμα και οι φίλοι του είναι ύποπτοι. Το κωμικό, αγωνιώδες νουάρ της χρονιάς ισορροπεί επιδέξια μεταξύ θρίλερ και μαύρου χιούμορ.

Ο Λούκας, νεαρός δικηγόρος, αποταμιεύει ό,τι λεφτά βγάζει με σκοπό να αγοράσει ένα διαμέρισμα. Μια μέρα, θα γνωρίσει σε ένα καφέ την Μπάρμπαρα. Γοητευμένος από την ομορφιά της και το κοινό λογοτεχνικό τους γούστο στις αστυνομικές ιστορίες, τη φέρνει στο σπίτι του στο πρώτο τους κιόλας ραντεβού.

Ξυπνώντας, όμως, το επόμενο πρωί, θα βρει την κοπέλα εξαφανισμένη και μαζί της όλες του τις οικονομίες. Αποφασισμένος να την βρει, μετατρέπεται σε έναν από τους ντεντέκτιβ των αγαπημένων του αναγνωσμάτων. Αρχίζει να πιστεύει πως η ληστεία ήταν στοχευμένη και πως η Μπάρμπαρα έδρασε υπό την καθοδήγηση κάποιου, ενώ παράλληλα συνειδητοποιεί ότι οι στενότεροι φίλοι του δεν αποκλείεται να είναι στην πραγματικότητα οι μεγαλύτεροι του εχθροί.

Τα φαινόμενα απατούν σε τούτο σύγχρονο φιλμ νουάρ από την όλο και δυναμικότερη κινηματογραφικά Αργεντινή, που μεταποιεί τα γνωστότερα μοτίβα του είδους σε ένα θέαμα περίτεχνο, ασυνήθιστο, γεμάτο χιούμορ και μυστήριο.


Cómo Ganar Enemigos/Πώς Να Αποκτήσεις Εχθρούς... από NyxtesPremieras

 


Σκηνοθεσία / Director
Gabriel Lichtmann
Σενάριο / Screenwriter
Viviana Vexlir, Gabriel Lichtmann
Φωτογραφία / DoP
Nicolás Trovato
Μουσική / Music
Diego Voloschin
Μοντάζ / Editor
Agustín Rolandelli
Ηθοποιοί / Principal Cast
Martín Slipak, Javier Drolas
Inés Palombo, Eugenia Capizzano
Sagrado Sebakis, Gabriela Izcovich

Αργεντινή / Argentina
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
78'
Ισπανικά / Spanish



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 12:14:56



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ