Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Το Τραγούδι του Ελέφαντα / Elephant Song

30/9/2015, 18:00, Ιντεάλ

'Eνας ψυχίατρος εξαφανίζεται μυστηριωδώς κι ένας διαταραγμένος ασθενής έχει την απάντηση, μόνο που δεν είναι διατεθειμένος να τη δώσει εύκολα. Το τρομερό παιδί του καναδικού σινεμά Ξαβιέ Ντολάν σε μία ερμηνεία-αποκάλυψη, η οποία απογειώνει ένα ψυχολογικό δράμα υπόκωφης έντασης και απρόσμενων ελιγμών.

Ένας ψυχίατρος εξαφανίζεται μυστηριωδώς σε μια χιονισμένη Αμερική του '60 και μονάχα ένας διαταραγμένος ασθενής του φαίνεται να γνωρίζει που βρίσκεται, μα δεν μοιάζει διατεθειμένος να αποκαλύψει την αλήθεια στον διευθυντή της κλινικής που τον αναζητεί. Συμμέτοχοι ενός λαχανιασμένου παιχνίδιου γάτας και ποντικιού, οι δυο άνδρες παίζουν με τις αντοχές τους μοιάζοντας ευάλωτοι στις αδυναμίες τους.

Ο Ξαβιέ Ντολάν, το τρομερό παιδί του καναδικού σινεμά μετά την θριαμβευτική πορεία του «Mommy» που έγινε γνωστός τόσο με το «Σκότωσα τη Μητέρα μου», όσο και με τον «Τομ στη Φάρμα», πρωταγωνιστεί και μία ερμηνεία - αποκάλυψη, η οποία απογειώνει ένα ψυχολογικό δράμα υπόκωφης έντασης και απρόσμενων ελιγμών.

Βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Νικολά Μπιλόν, που υπογράφει και το σενάριο της ταινίας, το «Τραγούδι του Ελέφαντα», στο οποίο εμφανίζονται η Κάθριν Κίνερ και η Κάρι Αν Μος, στήνει έναν έξυπνο γρίφο που ισορροπεί ανάμεσα στα ηθικά διλήμματα και στην αποκατάσταση μιας τρομακτικής αλήθειας.


Το Τραγούδι του Ελέφαντα - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director
Charles Binamé
Σενάριο / Screenwriter
Nicolas Billon
Φωτογραφία / DoP
Pierre Gill
Μουσική / Music
Patrice Dubuc, Gaëtan Gravel
Μοντάζ / Editor
Dominique Fortin
Ηθοποιοί / Principal Cast
Xavier Dolan, Bruce Greenwood
Carrie-Anne Moss, Guy Nadon
Colm Feore, Catherine Keener

Καναδάς / Canada
2014
Εγχρωμο / Color
DCP
98'
Αγγλικά / English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 12:14:48



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ