Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Τα Τραγούδια που μου Εμαθαν τα Αδέρφια μου / Songs my Brothers Taught Me

27/9/2015,11:00,ODEON Οπερα 1 (Δημοσιογραφική Προβολή) 28/9/2015,19:45,Δαναός 1 30/9/2015,18:30,Δαναός 2

Η ομορφότερη ιστορία ενηλικίωσης του φετινού ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά αφηγείται τη σκληρή διαβίωση δύο αδελφών σε έναν ινδιάνικο καταυλισμό. Ο 18χρονος Τζόνι ονειρεύεται μια ζωή έξω από την κοινότητα, όμως διστάζει να αφήσει την έφηβη αδελφή του στο έλεος της αλκοολικής μητέρας τους. Ρεαλισμός και ευαισθησία σε ένα φιλμ που μάγεψε το κοινό του Σάντανς.

Δύο αδέρφια, ο Τζόνι και η 11χρονη Τζασών ζουν με την μητέρα τους Λίζα σε έναν καταυλισμό στη Νότια Ντακότα. Έχουν κι έναν μεγαλύτερο αδερφό στη φυλακή, όπως και πολλά άλλα αδέρφια από έναν πατέρα που δεν γνώρισαν ποτέ, έναν καουμόη σε ροντέο που έκανε τουλάχιστον 25 παιδιά από πολλές διαφορετικές γυναίκες.

Ο Τζόνι βγάζει χρήματα παράνομα, παραδίδοντας αλκοόλ κατ’οίκον σε έναν ντόπιο επιχειρηματία, όταν μαθαίνει πως ο πατέρας του πέθανε, μεθυσμένος, σε ένα ατύχημα. Αποφασίζει να συγκεντρώσει χρήματα για να ακολουθήσει την κοπέλα του όταν αυτή πάει να σπουδάσει στο Λος Άντζελες. Η μικρή αδερφή του, μαθαίνοντας τα σχέδιά του, και μη θέλοντας να μείνει μόνη με την αλκολική μητέρα της αρχίζει μόνη της να αναζητεί ένα καλύτερο μέλλον, και γίνεται βοηθός ενός ντόπιου τατουατζή. Ο Τράβις όμως δεν είναι ακριβώς μια πατρική φιγούρα, καθώς έχει κι ο ίδιος ανάγκη βοήθειας όσο κι η 11χρονη νέα βοηθός του.

Ευαίσθητο coming of age φιλμ σε ένα πανέμορφο, παρθένο σκηνικό, ξεχώρισε στο Σάντανς χάρη και στις ερμηνείες των νεαρών πρωταγωνιστών του, ενώ φέρνει στο νου τις πρώιμες ταινίες του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν και τον λυρισμό του Τέρενς Μάλικ.


Songs my Brothers Taught Me / Τραγούδια που μου... από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director
Chloé Zhao
Σενάριο / Screenwriter
Chloé Zhao
Φωτογραφία / DoP
Joshua James Richards
Μουσική / Music
Peter Golub
Μοντάζ / Editor
Alan Canant
Ηθοποιοί / Principal Cast
John Reddy, Jashaun St. John
Irene Bedard, Taysha Fuller
Travis Lone Hill, Eléonore Hendricks

ΗΠΑ / USA
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
94'
Αγγλικά / English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-12 09:53:28



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ