Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Ο Μυστικός μου Κόσμος: Η Ιστορία της Sarah Records / My Secret World: The Story of Sarah Records

25/9/2015,13:00,ODEON Οπερα 1 (Δημοσιογραφική Προβολή) 26/9/2015,22:30,ODEON Οπερα 1 2/10/2015,20:30,ODEON Οπερα 2

«Η δεύτερη σημαντικότερη ανεξάρτητη εταιρία που υπήρξε ποτέ». Έτσι ανακήρυξε το περιοδικό ΝΜΕ την Sarah Records, της οποίας η κληρονομιά μετριέται σε αμέτρητους θαυμαστές, υπέροχα τραγούδια και μια φλογερά ρομαντική δισκογραφία. Τώρα, οι ήχοι, τα σινγκλάκια και οι βασικοί πρωταγωνιστές της φίρμας ξαναζωντανεύουν σε μια ταινία που σκορπάει μόνο χαμόγελα.Παρουσία της σκηνοθέτιδος

Ανέδειξε ακαταμάχητα ποπ συγκροτήματα, παρήγαγε τα πιο φλογερά στον ρομαντισμό τους σάουντρακς, παρέδωσε μαθήματα ήθους, απλότητας και αφοσίωσης στη βιομηχανία της μουσικής.

Επιτεύγματα της Sarah Records, της πιο… ανεξάρτητης από τις ανεξάρτητες βρετανικές δισκογραφικές εταιρίες, που ιδρύθηκε το 1987 από ένα νεαρό ζευγάρι σπουδαστών και συνέχισε να ταράσσει τον χώρο της ποπ μέχρι το 1995.

Την περιπετειώδη πορεία της ξετυλίγει το πανέμορφο ντοκιμαντέρ της Λούσι Ντόουκινς, γυρισμένο μετά από τέσσερα χρόνια προετοιμασίας και με τη συνδρομή όλων των εναπομείναντων μελών των γκρουπ της εταιρίας. Τους βλέπουμε σε σπάνιες συνεντεύξεις, ενώ το λόγο παίρνουν και οι συνιδρυτές της Sarah Records, Κλερ Γουάντ και Ματ Χέινς, οι οποίοι αποκαλύπτουν όλες τις αθέατες ιστορίες, διασκεδαστικές ή και μελαγχολικές, που έχτισαν τη σημαντική καλλιτεχνική κληρονομιά της. Φόρος τιμής στη δύναμη της μουσικής και ένα άκρως συγκινητικό γράμμα αγάπης σε μια από τις πιο τρυφερές σελίδες της ποπ μυθολογίας.


My Secret World: The Story of Sarah Records / Ο... από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director
Lucy Dawkins
Σενάριο / Screenwriter
Lucy Dawkins
Φωτογραφία / DoP
Lucy Dawkins
Μουσική / Music
Sarah Records
Μοντάζ / Editor
Lucy Dawkins
Εμφανίζονται/ Featuring:
Clare Wadd, Matt Haynes
Alexis Petridis, Rob Sekula
Amelia Fletcher, Andy Hitchcock

Ην. Βασίλειο / United Kingdom
2014
Εγχρωμο / Color
H264 MP4
100'
Αγγλικά / English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-19 21:15:10