Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

B-Movie: Λαγνεία & Μουσική στο Δυτικό Βερολίνο / B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin

26/9/2015,19:45,Ιντεάλ

Μέσα στην αρρωστημένη του μουσικοφιλία, ο Μαρκ Ρίντερ εγκατέλειψε το πολύβουο Μάντσεστερ των αρχών του '70 προς αναζήτηση μουσικών διαμαντιών στο Δυτικό Βερολίνο. Ευτυχώς για μας, ο μετέπειτα επιτυχημένος μουσικός παραγωγός φρόντισε να καταγράψει σε φιλμ όλη τη φρενήρη ζωή του στη μεριά μιας θρυλικής -και έως σήμερα ανεξερεύνητης ακόμα- πόλης. Παρουσία της μουσικής παραγωγού και dj Gudrun Gut, που συμμετέχει στην ταινία

Υπάρχει μουσικόφιλος και δη Βρετανός που θα τολμούσε να αφήσει το Μάντσεστερ των τελών των ‘70s για να αναζητήσει ανεξερεύνητους θησαυρούς της ηλεκτρονικής μουσικής στο Δυτικό Βερολίνο; Υπάρχει, και είναι ο Μαρκ Ρίντερ, μετέπειτα επιτυχημένος μουσικός παραγωγός, γνωστός και ως εκείνος που ανακάλυψε, μεταξύ άλλων, τον Πολ Βαν Ντάικ. Γιατί εκεί, στην πόλη-σύμβολο του ψυχροπολεμικού παραλογισμού, αυτός ο ιδιόρρυθμος τύπος με το φετίχ για τις στρατιωτικές στολές θα ενσωματωνόταν σε ένα τερέν που μπορούσε να φιλοξενεί ταυτόχρονα τους νεαρούς ακόμα Νικ Κέιβ και την Τίλντα Σουίντον.

Έχοντας φροντίσει όλα αυτά τα χρόνια να αιχμαλωτίσει σε φιλμ τη βερολινέζικη ζωή του, ο Ρίντερ χάρισε τη μοναδική ευκαιρία στους Γιοργκ Χόπε, Κλάους Μεκ και Χάικο Λάνγκε να καταγράψουν όχι απλώς τις μουσικές μεταβάσεις και τα ανέλπιστα ξεπετάγματα των τοπικών ταλέντων μιας ολόκληρης εποχής, αλλά και να στείλουν ένα ξέφρενο γράμμα αγάπης στην πόλη που μέχρι σήμερα έμοιαζε ανεξερεύνητη κινηματογραφικά.


B-Movie_ Lust & Sound in West-Berlin / trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Directors
Jörg A. Hoppe, Heiko Lange, Klaus Maeck
Σενάριο / Screenwriter
Jörg A. Hoppe, Heiko Lange, Klaus Maeck
Φωτογραφία / DoP
Till Vielrose
Μουσική / Music
Michael Adam, Mark Reeder
Μοντάζ / Editor
Alexander von Sturmfeder
Εμφανίζονται/ Featuring
Mark Reeder, Westbam
Gudrun Gut, Blixa Bargeld
Nick Cave

Γερμανία / Germany
2015
Εγχρωμο και Ασπρόμαυρο/ Color & B&W
DCP
94'
Γερμανικά, Αγγλικά / German, English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-12 11:44:32