Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Α' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

24/9/2015,17:45,ODEON Οπερα 1

Διάρκεια: 104'

Παλίρροιες - Το Παραμύθι της Θάλασσας / Tides - A Story Told by the Sea
Διάρκεια / Duration: 11’ Σκηνοθεσία / Director: Stavrianna Litsa

Η οικογένεια του μικρού Σαΐντ φτάνει στη Μυτιλήνη έχοντας αφήσει πίσω της έναν μεγάλο κίνδυνο. Πριν όμως διασχίσουν το Αιγαίο, ο πατέρας χάνεται στο πλήθος. Η μητέρα και τα παιδιά μαθαίνουν ότι ο πατέρας έχει φυλακιστεί στην Ελλάδα και γράφουν ένα βιβλίο να τον σώσουν.

Austerity / Austerity
Διάρκεια / Duration: 15’ Σκηνοθεσία / Director: Renos Gavris

Μια ιστορία για την διατήρηση της αξιοπρέπειας ενός ανθρώπου στους πρόσφατους καιρούς της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, καθώς και της προσωπικής του επανάστασης ενάντια στα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στον Ελληνικό λαό. Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα.

Λευκά Σπουργίτια / White Sparrows
Διάρκεια / Duration: 6’ Σκηνοθεσία / Director: Aris Antivachis

Ο Αχιλλέας γιορτάζει τα γενέθλια του και ζει ξανά το την φρίκη και την ωμότητα της μάχης που στοίχισε την ζωή των συναγωνιστών του.

Αγαπημένη Πόλη / Favorite Town
Διάρκεια / Duration: 17’ Σκηνοθεσία / Director: Stavros Parcharidis

Ο Οδυσσέας πρώην ορειβάτης μετά τον αποδεκατισμό της ομάδας του σε μια αποστολή, μένει ανάπηρος και άστεγος. Ένα πρωινό βρίσκει τον φίλο του νεκρό, o οποίος κρατά στα χέρια του μια καρτ – ποστάλ. Το γεγονός αυτό θα σταθεί η αφορμή να ξεκινήσει ένα ταξίδι για να δει την πόλη που απεικονίζεται στην καρτ-ποστάλ, την «Αγαπημένη πόλη» όπως έχει γράψει στο πίσω μέρος της, ο νεκρός φίλος του. Το αναπηρικό αμαξίδιο του θα γίνει το «καράβι» προς την δική του «Ιθάκη».

Ψωμί & Ελιές / Bread & Olives
Διάρκεια / Duration: 29’ Σκηνοθεσία / Directors: Iordanis Orfanidis, Alexander Jaschik

Τα δύο αδέλφια Λεωνίδας και ο Βαγγέλης δεν βλέπουν μέλλον στην Ελλάδα, λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Όταν ο Λεωνίδας πρέπει να κλείσει το εστιατόριό του, μαζεύουν τα τελευταία υπάρχοντά τους στο αυτοκίνητό τους, τη μητέρα τους τη Θεοδοσία στο πίσω κάθισμα και ξεκινάνε το ταξιδι τους για το Μόναχο. Εκεί θέλουν να εργαστούν στην επιτυχή ταβέρνα του θείου τους Γιάννη και να οικοδομήσουν μια νέα ζωή. Ωστόσο, κατά την άφιξη τους, τα δύο αδέρφια πρέπει να συνειδητοποιήσουνε ότι ο θείος τους, δεν τους έλεγε όλη την αλήθεια.

Aλωσις / Alosis
Διάρκεια / Duration: 3’ Σκηνοθεσία / Director: Georgios Cherouvim

Οι συνέπειες της ανθρώπινης δράσης πάνω στο περιβάλλον. Ο ήρωας εγκλωβισμένος σε έναν ψηφιοποιημένο κόσμο, μεταβαίνει σε μια υπέρ πραγματικότητα,δοκιμάζοντας την ύπαρξή του. Μία ταινία για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, με το περιβάλλον του και τον κόσμο που ο ίδιος έχει δομήσει.

Simon Says / Simon Says
Διάρκεια / Duration: 13’ Σκηνοθεσία / Director: Nikos Tseberopoulos

Ο Σάιμον ζει μοναχικά στο Λονδίνο, αποξενωμένος από το περιβάλλον του. Κάποια βράδια του μήνα επισκέπτεται τους φίλους του από το facebook.

Bird's Heart / Bird's Heart
Διάρκεια / Duration: 10’ Σκηνοθεσία / Director: Pavlos Prantsidis

Όλα τα σκέπαζε η ρουτίνα: την καθημερινότητα ενός εργαζόμενου, τις σημειώσεις ενός ημερολόγιου, τα λόγια ενός ραδιοφωνικού εκφωνητή. Ακόμα και ένα πουλί που βγήκε κατά λάθος από το κλουβί του στέκονταν ακίνητο.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-19 21:11:00