Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Γ' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

26/9/2015,17:30,Ιντεάλ

Διάρκεια: 105'

Firefly / Firefly
Διάρκεια / Duration: 13’ Σκηνοθεσία / Director: Georgios Soumelidis

Δύο πρώην μέλη μιας ισχυρής ομάδας πρακτόρων, οι οποίοι λόγω ορισμένων δυσμενών συνθηκών διασπάστηκαν, συναντιούνται ξανά μετά από πολύ καιρό.

Για Πάντα / For Ever
Διάρκεια / Duration: 24’ Σκηνοθεσία / Director: Nikos Mandarakas

Η Ευδοκία, έχει μόλις παντρευτεί και ονειρεύεται να ξεκινήσει την νέα της ζωή, δίπλα στον άντρα της και στο παιδί που έχει στην κοιλιά της. Ο Λεωνίδας ναυτικός, λίγο μετά τον γάμο τους, φεύγει για ταξίδι. Οι υποσχέσεις και τα όνειρα, αρχίζουν να απομακρύνονται, όσο ο καιρός περνάει. Ευδοκία ετών 68. Σαράντα χρόνια μετά τον γάμο της, δίνει ραντεβού με το παρελθόν της, μέσα από γράμματα και φωτογραφίες. Η σύγκρουση με τα νιάτα της, θα βρει την γαλήνη, στην υπόσχεση της για παντοτινή αγάπη.

Ex / Ex
Διάρκεια / Duration: 3’ Σκηνοθεσία / Director: Michael Hapeshis

Ενα φιλμ νουάρ για έναν έρωτα που λοξοδρόμησε. Ενας Πρώην εραστής μελετά τη φωτογραφία της Πρώην ερωμένης του με τον καινούριο της σύντροφο. Η φωτογραφία μεταφέρεται από χέρι σε χέρι, εκθέτοντας μεταβαλλόμενες πνευματικές καταστάσεις μανίας, ζήλειας, απληστίας και εξαπάτησης. Και έρωτα…

Εθνοφοβία / Ethnophobia
Διάρκεια / Duration: 18’ Σκηνοθεσία / Director: Joan Zhonga

Η επιβίωση, ρήξη και συμβίωση πάνε μαζί. Κι όλα συνοδεύονται από εκρήξεις χαράς και πόνου, αποτελέσματα μιας εσωτερικής ανάγκης του ανθρώπου να βρίσκει και να μεγαλοποιεί διαφορές εκεί που οι ομοιότητες είναι εμφανώς μεγαλύτερες.

Whack / Whack
Διάρκεια / Duration: 14’ Σκηνοθεσία / Director: Syni Pappa

Στην παρακμιακή μητροπολιτική Αθήνα του κοντινού μέλλοντος, η αυτοκτονία διώκεται ως αποτρόπαιο έγκλημα, ενώ ο θάνατος αποτελεί μοναδική επιθυμία των κατοίκων της.

Ανάμεσα στο μαύρο και το άσπρο / Between Black and White
Διάρκεια / Duration: 15’ Σκηνοθεσία / Director: Socrates Alafouzos

Ο ήρωας κάνει ένα εσωτερικό ταξίδι, για να συναντήσει το ξεχασμένο παιδί μέσα του. Επιλεκτικά η μνήμη, θα τον οδηγήσει να παρατηρήσει στιγμές των παιδικών του χρόνων, ενώ το υποσυνείδητο του τον προστατεύει από τον σκληρό ρεαλισμό, δημιουργώντας ονειρικούς χρωματιστούς χώρους. Ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης, εσωτερικής ένωσης και αποδοχής. Ένα ταξίδι επιστροφής στην ζωή.

PROSOPON: a face toward a face / PROSOPON: a face toward a face
Διάρκεια / Duration: 5’ Σκηνοθεσία / Director: Thomas Thoma

Ένας άνδρας των ΜΑΤ συναντά μια μισότρελη γιαγιά που προσπαθεί να τον ταΐσει.

Κατηφόρα / Downhill
Διάρκεια / Duration: 13’ Σκηνοθεσία / Director: Stelios Kammitsis

Mια ηλιόλουστη μέρα του Σεπτέμβρη, μια γυναίκα περπατά το λόφο ενός νησιού της Μεσογείου. Εκείνος οδηγεί το παλιό του αυτοκίνητο και την μαζεύει. Στη συνέχεια, τα χαμένα κομμάτια της ιστορίας ξετυλίγονται και η είδηση που την αναστάτωσε αποκαλύπτεται. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, κανείς δεν πρέπει να μάθει αυτό που συνέβη νωρίτερα.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 09:30:24