Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Από τους Υπονόμους στο Διάστημα / Above and Below

25/9/2015,11:00,ODEON Οπερα 1 (Δημοσιογραφική Προβολή) 25/9/2015,18:45,ODEON Οπερα 1 1/10/2015,19:00,ODEON Οπερα 2

Ενα ζευγάρι ζει στους πλημμυρισμένους υπονόμους του Λας Βέγκας. Ενας άνδρας επιβιώνει ολομόναχος στην έρημο και στέλνει μηνύματα στον Θεό μέσα σε άδεια μπουκάλια. Και μια γυναίκα σχεδιάζει -στ' αλήθεια!- να ταξιδέψει στον Αρη. Είναι οι αθέατοι κάτοικοι του δικού μας, μετα-αποκαλυπτικού πολιτισμού. Υβριδικό sci-fi ντοκιμαντέρ που θα σας κάψει τον εγκέφαλο. Παρουσία του σκηνοθέτη και της παραγωγού

Ένα ζευγάρι ζει σε ένα υπόγειο τούνελ του Λας Βέγκας.

Ένας άντρας επιβιώνει στην έρημο της Καλιφόρνια στέλνοντας μηνύματα σε άδεια μπουκάλια στον Θεό.

Μια κοπέλα ονειρεύεται να φύγει μακριά, πολύ-πολύ μακριά, να ταξιδέψει στον Άρη, και προσομοιώνει αποστολές στον κόκκινο πλανήτη σε μια έρημο της Γιούτα.

Χαρακτήρες που κινούνται στο περιθώριο της σύγχρονης αμερικανικής ζωής και αναζητούν το νόημα της ύπαρξης στα πιο περίεργα σημεία της χώρας με τους πιο ακραίους τρόπους. Ρομαντικοί ήρωες που ψάχνουν την αλήθεια της ζωής έξω από τα προκαθορισμένα όρια, ποιητές, θαρρείς, των πιο extreme αθλημάτων. Η ζωή τους είναι ριζικά διαφορετική από τη δική μας, μα ο φακός του Νίκολας Στάινερ εντοπίζει την ομορφιά και την ανθρωπιά σε κάθε μικρή, παράξενη, ευαίσθητη στιγμή τους καθώς αναδεικνύει την κοινή γραμμή που τους ενώνει - που ενώνει όλους μας καθώς αναζητούμε τη θέση μας στον κόσμο. Ντοκιμαντέρ που φλερτάρει με… περιπέτεια φαντασίας, ένα από τα πιο μαγευτικά και παράδοξα της χρονιάς.


Above and Below/Από τους Υπονόμους στο Διάστημα... από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director
Nicolas Steiner
Σενάριο / Screenwriter
Nicolas Steiner
Φωτογραφία / DoP
Markus Nestroy
Μουσική / Music
Paradox Paradise, Jan Miserre, John Guertler
Μοντάζ / Editor
Kaya Inan
Ηθοποιοί / Principal Cast
Edward Cardenas, Cynthia Goodwin
Richard F. Ethredge

Ελβετία, Γερμανία / Switzerland, Germany
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
119’
Αγγλικά / English

 



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-12 09:19:52



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Ντεγκραντέ / Dégradé

    Ντεγκραντέ / Dégradé

    Δεκατρείς εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες εγκλωβίζονται σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς ύστερα από μια έκρηξη βίας στους δρόμους της Γάζας. Και μια φαινομενικά τυπική κομεντί διαλόγων και χαρακτήρων αναδεικνύεται ευφυώς σε μια φρέσκια, ασυνήθιστη, καίρια κοινωνικοπολιτική αλληγορία. Συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών.

    Είσαι Kαι Ασχημος / You Are Ugly Too

    Είσαι Kαι Ασχημος / You Are Ugly Too

    ΕΥΡΩΠΗ ΕΤΟΣ ΜΗΔΕΝ. Θα φανταζόσασταν τον Μικροδάχτυλο του 'Game of Thrones' ως ρεμάλι θείο με χρυσή καρδιά; Ο Ειντεν Γκίλεν υποδύεται τον κατάδικο που αποφυλακίζεται πρόωρα για να σταθεί στο πλευρό της έφηβης ανιψιάς του. Οι δυο τους εγκαθίστανται σ' ένα τροχόσπιτο κάπου στην ιρλανδική επαρχία, και η ταραχώδης σχέση τους γίνεται αντικείμενο μιας δραμεντί γλυκόπικρης και θρασύτατης σαν τον τίτλο της. Παρουσία του σκηνοθέτη

    Κατ' Οίκον Περιορισμός / The Wolfpack

    Κατ' Οίκον Περιορισμός / The Wolfpack

    Το πιο must-see ντοκιμαντέρ της χρονιάς! Φυλακισμένα επί χρόνια στο διαμέρισμά τους, εφτά αδέρφια είχαν ως μόνη τους διασκέδαση την αναπαράσταση διάσημων ταινιών: έφτιαχναν κοστούμια και σκηνικά και έπαιζαν τις σκηνές ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους. Τώρα μας δείχνουν το σινεφίλ δράμα τους με τρόπο συνταρακτικό. Βραβεία σε Σάντανς και Εδιμβούργο.

    Το Καλοκαίρι του Ερωτά μου / The Summer of Sangaile

    Το Καλοκαίρι του Ερωτά μου / The Summer of Sangaile

    Vertigay στη σύγχρονη Λιθουανία. Η 17χρονη Σανγκάιλ λατρεύει τις αεροπλανικές επιδείξεις, όμως η υψοφοβία την κρατά καθηλωμένη στο έδαφος. Ωσπου η γνωριμία με τη συνομήλική της Αουστε θα την αφυπνίσει σεξουαλικά. Υψηλός έρως νικά κι όλα τα χαμηλά σκορπά. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Σάντανς.

    Τα Τραγούδια που μου Εμαθαν τα Αδέρφια μου / Songs my Brothers Taught Me

    Τα Τραγούδια που μου Εμαθαν τα Αδέρφια μου / Songs my Brothers Taught Me

    Η ομορφότερη ιστορία ενηλικίωσης του φετινού ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά αφηγείται τη σκληρή διαβίωση δύο αδελφών σε έναν ινδιάνικο καταυλισμό. Ο 18χρονος Τζόνι ονειρεύεται μια ζωή έξω από την κοινότητα, όμως διστάζει να αφήσει την έφηβη αδελφή του στο έλεος της αλκοολικής μητέρας τους. Ρεαλισμός και ευαισθησία σε ένα φιλμ που μάγεψε το κοινό του Σάντανς.

    Κοιμώμενος Γίγαντας / Sleeping Giant

    Κοιμώμενος Γίγαντας / Sleeping Giant

    Δυο ατίθασοι 15χρονοι δέχονται στην παρέα τους ένα συνομήλικό τους αγόρι, βάζουν σε δοκιμασία όλες τις απαγορεύσεις των μεγάλων, προκαλούν τα όριά τους, καπνίζουν 'χόρτο' και κοιτάζουν κατάματα τον κίνδυνο του θανάτου, ακόμη κι όταν αυτός τους βάζει συνεχείς τρικλοποδιές. Προκλητική και ανατριχιαστική μελέτη της εφηβικής ψυχής που συνεπήρε την Εβδομάδα Κριτικής των Καννών.