23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Ντεγκραντέ / Dégradé

24/9/2015,11:00,ODEON Οπερα 1 (Δημοσιογραφική Προβολή) 24/9/2015,18:00,Ιντεάλ 27/9/2015,21:30,ODEON Οπερα 2

Δεκατρείς εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες εγκλωβίζονται σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς ύστερα από μια έκρηξη βίας στους δρόμους της Γάζας. Και μια φαινομενικά τυπική κομεντί διαλόγων και χαρακτήρων αναδεικνύεται ευφυώς σε μια φρέσκια, ασυνήθιστη, καίρια κοινωνικοπολιτική αλληγορία. Συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών.

Στο ινστιτούτο ομορφιάς της Κριστίν έχουν μαζευτεί ένα σωρό ετερόκλιτες πελάτισσες: μια γυναίκα εθισμένη στα φάρμακα, μια πικραμένη ζωντοχήρα, μια βαθιά θρησκευόμενη κοπέλα, μια νεαρή μελλόνυμφη μαζί με τη μητέρα της και τη μέλλουσα πεθερά της, μια έγκυος που νιώθει πως ήρθε η ώρα του τοκετού, η κοπέλα ενός μαφιόζου. 13 εντελώς διαφορετικές γυναίκες που θα βρεθούν αντιμέτωπες με τους φόβους τους, όταν μια έκρηξη βίας στο δρόμο τις αφήνει εγκλωβισμένες μέσα στο κατάστημα.

Μια «γυναικεία» ιλαροτραγωδία από τη Γάζα, αναπάντεχη, φρέσκια, γεμάτη απολαυστικούς ελιγμούς και εκπλήξεις. Ξεκινά ως μια τυπική κωμωδία διαλόγων, με τις γυναίκες να μιλούν για σχέσεις και να ανταλλάσσουν κουτσομπολιά, για να εξελιχθεί σε μια καίρια μικρογραφία της ανδροκρατούμενης ζωής στη Γάζα, σε ένα διεισδυτικό πορτρέτο της μονίμως απειλούμενης –πολιτικά, κοινωνικά, προσωπικά-καθημερινότητας σε ένα από τα πιο ευάλωτα σημεία του πλανήτη.


Degrade / Ντεγκραντέ - clip από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Directors
Tarzan & Arab Nasser
Σενάριο / Screenwriters
Tarzan & Arab Nasser
Φωτογραφία / DoP
Eric Devin
Μουσική / Music
Benjamin Grospiron
Μοντάζ / Editors
Sophie Reine, Eyas Salman
Ηθοποιοί / Principal Cast
Hiam Abbass, Maisa Abd Elhadi
Manal Awad, Mirna Sakhla
Dina Shuhaiber, Victoria Balitska
 

Παλαιστίνη, Γαλλία, Κατάρ / Palestine, France, Qatar
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
83'
Αραβικά/ Arabic