• Διάβαση Τυφλών / Blind Crossing

  Δύο εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες έχουν όμως ένα κοινό σημείο. Αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Μία ταινία που ξεκίνησε σαν ιστορία για δύο τυφλούς μαφιόζους, μετατράπηκε στο πιο τρυφερό ντοκιμαντέρ. Δωρεάν προβολή.

 • Shoah

  Εννέα ώρες προσωπικών εξομολογήσεων από επιζώντες του Ολοκαυτώματος, βασανισμένους αλλά και πρώην ναζί βασανιστές. Ντοκιμαντέρ-μαραθώνιος, σινεμά-μαρτυρία, έργο-ιστορική παρακαταθήκη. Το σπαραχτικό αριστούργημα που γυριζόταν επί 11 χρόνια σε 14 χώρες, προβάλλεται χωρίς περικοπές με αφορμή την 30ή επέτειο της πρεμιέρας του.

 • Βραβευμένες Ελληνικές Μικρού Μήκους Ταινίες

  Οι βραβευμένες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος ελληνικών μικρού μήκους ταινιών, συγκεντρωμένες σε μία προβολή.

 • Προβολή Βραβευμένης Ταινίας

  Μετά την ανακοίνωση των βραβείων του Φεστιβάλ και την ολοκλήρωση της Τελετής Λήξης, μπορείτε να δείτε μία από τις ταινίες που έχει μόλις βραβευτεί.

 • Ζαν Ντιλμάν / Jeanne Dielman, 23 quai du Commerce, 1080 Bruxelles

  Ριζοσπαστική καταγραφή της καθημερινότητας μιας χήρας που εκτελεί χρέη νοικοκυράς και πόρνης ταυτόχρονα, το έργο-τομή της πρωτοποριακής Γαλλίδας δημιουργού συγκαταλέγεται στις πενήντα καλύτερες ταινίες όλων των εποχών σύμφωνα με ψηφοφορία του περιοδικού Sight and Sound και λίστες πολυάριθμων κριτικών ανά τον κόσμο. Η επετειακή προβολή για τα 40ά γενέθλια του φιλμ γίνεται με ψηφιακά επεξεργασμένη κόπια.

 • Μικρά Αγγλία / Little England

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια καθολικά προσβάσιμη κινηματογραφική προβολή. Η βραβευμένη ταινία του Παντελή Βούλγαρη θα προβληθεί με ακουστική περιγραφή για τυφλούς και άτομα με περιορισμένη όραση και με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους (SDH).

 • Κοινωνία / Society

  Η τελειότητα της πλούσιας ζωής του Μπιλ φτάνει στο τέρμα της όταν πέφτει στα χέρια του μια κασέτα που δείχνει την οικογένειά του να συμμετέχει σε ένα φονικό όργιο. Η ανελέητη σάτιρα μεγαλοαστικών ηθών συναντά την πιο φρικώδη σπλατεριά σε ένα κοινωνικό μανιφέστο που θα έκανε περήφανο ακόμα και τον Μαρξ!

 • Διψασμένος για Ηδονή / In a Lonely Place

  Θρυλικό νουάρ από τον σκηνοθέτη του 'Επαναστάτης Χωρίς Αιτία' και του 'Τζόνι Γκιτάρ'. Μια μελαγχολική ερωτική ιστορία και συνάμα μια άκρως καυστική ματιά στον κόσμο του θεάματος, με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στο ρόλο που θεωρούσε τον καλύτερο της καριέρας του. Από τα αριστοτεχνήματα της ένδοξης εποχής του Χόλιγουντ.

 • 54: The Director’s Cut

  Move on up! Η τοιχογραφία του μυθικού νεοϋορκέζικου κλαμπ Στούντιο 54, ριζικά ανακαινισμένη. Στη θέση της παραμένει η γεμάτη ηδονές ιστορία του ελκυστικού νεαρού που 'χάνεται' μέσα στη χλιδή και τις εξτραβαγκάνζες του ναού της ντίσκο, αλλά τολμηρά εμπλουτισμένη με όλα όσα το ψαλίδι του παραγωγού έκοψε από την ταινία του 1998. Το πιο πολυαναμενόμενο ρετουσάρισμα της χρονιάς.