Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μικρές Ιστορίες Β'

28/9/2015,18:30,ODEON Οπερα 2 4/10/2015,18:30,Δαναός 2

Επιλογή από τις καλύτερες διεθνείς μικρού μήκους της χρονιάς (121')

August

August
Πολωνία / Poland, 13’
Σκηνοθεσία / Director:
Tomek Slesicki
Δύο έφηβοι, παρέα με ένα μικρό αγοράκι, προσπαθούν να σκοτώσουν την ώρα τους στην εξοχή, σε μια ιστορία που κινείται μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου και επιφυλάσσει αναπάντεχους ελιγμούς. Βραβευμένη στο Φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς.

Stagnation
Νορβηγία / Norway, 15’
Σκηνοθεσία / Director:
Alexander Zwart
Ο Βαγγέλης, ένας καταστηματάρχης στο κέντρο της Αθήνας, προσπαθεί να επιβιώσει με δυσκολία σε μία χώρα που πάσχει από ολοκληρωτική στασιμότητα. Την ημέρα των γενεθλίων του γιου του, η απόγνωση του κορυφώνεται, οδηγώντας τον σε πράξεις, που σύντομα θα μετανοιώσει. Μία νορβηγική παραγωγή γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Βuddy /Copain
Βέλγιο / Belgium, 17’
Σκηνοθεσία / Director:
Jan & Raf Roosens
O Φρε είναι ένας μπερδεμένος έφηβος, διχασμένος ανάμεσα στην εύπορη οικογένεια του και τους προερχόμενους από χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα φίλους του. Καταφέρνει να ισορροπήσει αυτούς τους δύο διαφορετικούς κόσμους, μέχρι που ερωτεύεται… Δράμα ατσάλινης δομής και άκρως εκφραστικής φωτογραφίας που διεκδίκησε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάνες.

Pink Grapefruit
ΗΠΑ / USA, 11’
Σκηνοθεσία / Director: 
Μάικλ Μόουαν
Παντρεμένο ζευγάρι προσκαλεί δύο εργένηδες φίλους στην εξοχική του βίλα, σε ένα απρόβλεπτων εξελίξεων ραντεβού στα τυφλά διαρκείας… δύο ημερών... Δραμεντί που απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο SXSW και προτάθηκε για εκείνο της Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο Sundance.

Pitchoune
Γαλλία / France, 23’
Σκηνοθεσία / Director
: Reda Kateb
Η σχέση δύο αδελφών, που εργάζονται ως κλόουν και υπεύθυνοι φύλαξης σε έναν παιδότοπο, στον χώρο μιας έκθεσης τροχόσπιτων, μπαίνει σε δοκιμασία όταν ο ένας παίρνει την απόφαση να σταματήσει να κάνει τον διασκεδαστή. Κωμωδία με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον έξοχο Γαλλοαλγερινό καρατερίστα Ρεντά Κατέμπ («Μακριά από τους ανθρώπους»)

Marta Rosa
Μεξικό, ΗΠΑ / Mexico, USA, 10’
Σκηνοθεσία / Director:
Barbara Cigarroa
Σκληρό δράμα που ξετυλίγει τις δοκιμασίες μιας φτωχής επαρχιώτισσας Μεξικάνας, αντιμέτωπης από τη μια με το αβάσταχτο πένθος για το χαμό του παιδιού της και από την άλλη με τις δυσκολίες που συναντά στη διαδικασία να το κηδέψει. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς.

Däwit / Daewit
Γερμανία / Germany, 15’
Σκηνοθεσία/ Director:
David Jansen
Εχοντας γλιτώσει από τον βάναυσο πατέρα του, ο Ντέβιτ ανατρέφεται μακριά από την οικογένειά του από μία αγέλη λύκων. Χρόνια μετά, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης της πραγματικής του ταυτότητας. Αnimation επηρεασμένο από την τεχνική της ξυλογραφίας που διακρίθηκε με το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ της Δρέσδης.

Digits / Ψηφία
ΗΠΑ / USA, 8’
Σκηνοθεσία/ Director:
Alexander Engel
Εχοντας χάσει τα δύο τελευταία ψηφία του αριθμού τηλεφώνου της κοπέλας των ονείρων του, ένας νέος αποφασίζει να δοκιμάσει κάθε πιθανό συνδυασμό για να την ξαναβρεί. Μία κωμική ιστορία που δίνει νέες διαστάσεις στον νόμο των πιθανοτήτων.

Listen / Άκουσε
Δανία, Φινλανδία, Κολομβία / Denmark, Finland, Colombia, 13’
Σκηνοθεσία/ Director:
Hamy Ramezan, Rungano Nyoni
Θύμα ενός βίαιου συζύγου που απειλεί την ζωή της ίδιας και του έφηβου γιου της, μία μετανάστρια ζητά καταφύγιο σε ένα αστυνομικό τμήμα της Κοπεγχάγης. Επείγον στον προβληματισμό του και υψηλό σε εντάσεις, τούτο το δράμα έχει κάνει τον γύρο των μεγαλύτερων φεστιβάλ του κόσμου.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 09:44:16



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Μικρές Ιστορίες Α'

    Μικρές Ιστορίες Α'

    Επιλογή από τις καλύτερες διεθνείς μικρού μήκους της χρονιάς (122')