Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Roger Waters The Wall

29/9/2015,22:00,Δαναός 1

Η εμβληματική μουσική παράσταση «The Wall» των Pink Floyd, την οποία ο Ρότζερ Γουότερς δεν έπαψε ποτέ να αναβιώνει ανά τον κόσμο από το 1979, έτσι όπως κινηματογραφήθηκε σε μια διηπειρωτική περιοδεία του ακούραστου μουσικού το 2013. Το συναυλιακό ντοκιμαντέρ της χρονιάς. (Ειδική προβολή του κινηματογράφου Δαναός. Είσοδος 9 ευρώ)

Είναι απίστευτο το πόσο επίκαιρο και δυναμικά παρεμβατικό διατηρείται το μουσικό concept, που εμπνεύστηκε ο Roger Waters, στα τέλη του 1979! Το “The Wall” δεν είναι μια ροκ όπερα, αλλά ένα από τα σπουδαιότερα πολιτικά και ιστορικά μανιφέστα της εποχής μας. Μιλά για την αποπνικτική εξόρμηση – διάχυση του νεοφιλελευθερισμού και την αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου δίχως περιστροφές.

36 (!) χρόνια αργότερα ο Waters, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, υπεύθυνος για τους περισσότερους στίχους και το επικό μέγεθος των συναυλιών τους, παρουσιάζει το πιο προσωπικό του έργο το “Roger Waters - The Wall”, ένα έργο που συνεχίζεται πέρα από τη σκηνή και μεταφέρεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη σε ταυτόχρονη μετάδοση σε επιλεγμένες πόλεις του κόσμου. Μετά το σόου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον Roger Waters και τον Nick Mason, κι οι δυο άλλοτε μέλη των Pink Floyd, να απαντούν σε ερωτήσεις θαυμαστών απ'όλον τον κόσμο, σε μια συζήτηση ντοκουμέντο για την Ιστορία τόσο της ίδιας της μπάντας όσο και της Μουσικής!


Roger Waters - trailer από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Director
Sean Evans and Roger Waters
Σενάριο / Screenwriter
Roger Waters, Sean Evans
Φωτογραφία / DoP
Brett Turnbull
Μουσική / Music
Roger Waters
Μοντάζ / Editor
Katharine McQuerrey
Εμφανίζονται/ Featuring
Roger Waters, Harry Waters
India Waters, Jack Waters
Andrew “Willa” Rawlinson, Peter Medak

Ηνωμένο Βασίλειο / United Kingdom
2014
Εγχρωμο / Color
Ψηφιακή Προβολή / Digital Screening
133'
Αγγλικά / English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-12 11:47:26