Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Υπογεγραμμένο από την Κυρία Μπαχ / Written by Mrs Bach

26/9/2015,19:00,Δαναός 2

Ενα μουσικό ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει μια διεθνή συνομωσία: ποιος κρύβεται πίσω από τα έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Μονάχα ο ίδιος ή η γυναίκα του, η Αννα Μαγκνταλένα Μπαχ; Οι σύγχρονες ερευνητικές μέθοδοι συναντούν το φιλμ μυστηρίου σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες υποθέσεις στην παγκόσμια μουσική ιστορία.

Παρουσία της σκηνοθέτιδας.

Την τελευταία 25ετία, το γεγονός πως μερικά από τα έργα που μέχρι πρότινος αποδίδονταν στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ πιστώνονται πλέον σε άλλους συνθέτες έχει ταράξει τα γαλήνια νερά στο πεδίο της κλασικής μουσικής. Από τη στιγμή δε που ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός, μουσικός και ερευνητής Μάρτιν Τζάρβις τόλμησε να επικαλεστεί αποδεικτικά στοιχεία που εμπλέκουν τη σύζυγο του μεγάλου συνθέτη, Άννα Μαγκνταλένα Μπαχ, στη σύνθεση μέρους του έργου του, η αντίδραση των «ορθόδοξων» υποστηρικτών του Μπαχ ήταν τόσο άμεση και άγρια που απαγορεύτηκε στον καθηγητή η περαιτέρω πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα.

Το «Υπογεγραμμένο από την Κυρία Μπαχ» είναι ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ έρευνας που βασίζει το υλικό του σε επιστημονικά στοιχεία και τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς και τις πλέον προηγμένες μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην εγκληματολογία, προκειμένου να μελετήσει ένα από τα πιο συναρπαστικά μυστήρια στην παγκόσμια μουσική ιστορία, ενώ έχει ήδη ανοίξει διεθνώς ένα θερμό κύκλο αντιπαραθέσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και φυσικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Written by Mrs Bach/Υπογεγραμμένο από την κυρία... από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Directors
Alex McCall, Irini Vachlioti
Σενάριο / Screenwriter
Alex McCall, Robert Beedham, Martin Jarvis
Φωτογραφία / DoP
Douglas Campbell, Hans-Peter Eckhardt
Μοντάζ / Editor
Richard Vint
Εμφανίζονται/ Featuring
Sally Beamish, Heidi Harralson
Martin Jarvis

Ηνωμένο Βασίλειο / United Kingdom
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
57'
Αγγλικά / English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-12 11:58:02